Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Aperol Spritz til mange
36414
post-template-default,single,single-post,postid-36414,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Aperol Spritz til mange

Hvis du skal ha selskap og servere mange, kan du med fordel lage en stor batch med cocktails før gjestene kommer. Det gjorde jeg med Aperol Spritz forleden.

Jeg lagde dette til en gjeng damer før vi skulle på Mamma Mia, hvor Aperol Spritz ble servert sammen med ostefat med ost, kjeks og tilbehør. Og jammen var det godt! Damene skrøt av hvor godt denne drinken passet til et variert ostefat. Prøv det neste gang du også!

Aperol Spritz er jo en deilig sommerdrink, men den er like fin å servere ut over høsten også. Den herlige oransje drinken med smak av appelsin og hint av bitre urter passer perfekt denne årstiden.

Aperol Spritz big batch

Foto: Marianne de Bourg

Aperol Spritz til mange

Det klassiske blandingforholdet når du skal lage Aperol Spritz er 3-2-1:

  • 3 deler prosecco
  • 2 deler Aperol
  • 1 del kullsyreholdig vann

Samt is og appelsinskiver.

Jeg bruker helst San Pellegrino, men du kan også bruke en annen type mineralvann; Bris, Club Soda, First Price vann med bobler eller lignende. Og har du en Soda Stream-maskin, kan du lage sodavannet selv.

Dette blandingsforholdet kan du bruke uansett hvilken mengde du ønsker.

[ Mengder i cl til 1 glass finner du her: FREDAGSDRINKEN – Aperol Spritz ]

Hvor lang tid i forveien kan du lage den?

Du kan lage den dagen før eller flere dager før, om du har plass til å lagre bollen eller dispenseren.

Husk også dette:

  1. Husk først å sjekke om det er plass i kjøleskapet, særlig i høyden, hvis du bruker dispenser. Eventuelt kan du ta ut en hylle slik at det blir plass.
  2. Ikke ha i appelsinskiver i drinken før samme dagen. Hvis de ligger lenge, kan de trekke til seg farge fra drinken og få en litt brunaktig ulekker farge.
  3. Ha i is like før servering. Eller du kan ha en bolle med is ved siden av og ha i hvert enkelt glass.
  4. Isen smelter og vanner ut drinken etter hvert, så om det er veldig varmt ute og du vet at det vil ta litt tid med serveringen, kan det siste alternativet være smart.

 

Aperol Spritz recipe

Foto: Marianne de Bourg

Store porsjoner til mange

Kjekt når alt er klart på forhånd!

2,1 liter Aperol Spritz

Ca 15 drinker i store rødvinsglass, ca 420 ml (inkl is og en appelsinskive!)

  • 1,4 flaske prosecco (105 cl)
  • 1 flaske Aperol
  • 35 cl San Pellegrino eller annet kullsyreholdig vann.
  • Isbiter
  • Appelsinskiver

3 liter Aperol Spritz

Ca 20 drinker i store rødvinsglass, ca 420 ml (inkl is og en appelsinskive!)

  • 2 flasker prosecco
  • 1 liter Aperol (du trenger da to flasker)
  • 0,5 liter San Pellegrino eller annet kullsyreholdig vann.
  • Isbiter
  • Appelsinskiver

Sånn gjør du:

  1. Hell først Aperol i glassbollen eller dispenseren, deretter prosecco og til slutt San Pellegrino før du rører lett rundt.
  2. Ha i appelsinskiver og eventuelt is om du skal servere med en gang. Eventuelt vent med is eller ha det i en egen bolle slik at isbitene kan legges i hvert enkelt glass.

 

Ostefatet som drinkene ble servert til passet jammen også perfekt i fargen :D

Cheese platter with Aperol Spritz

Foto: Marianne de Bourg

Tips, ideer og oppskrifter til det jeg hadde på ostefatet legger jeg inn senere.

Håper du ble inspirert!

Marianne :)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits