Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | 3 iskaffedrinker med Baileys og kaldbrygget kaffe
36050
post-template-default,single,single-post,postid-36050,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

3 iskaffedrinker med Baileys og kaldbrygget kaffe

Det begynte for noen somre siden på ferie i et sommerhus i Danmark, det som nå har blitt en sommertradisjon: Kaffe og Baileys med is etter middagen. I sommer har det blitt en del av nettopp det.

Jeg lurer nå på å avansere og prøve iskaffedrinker med Baileys og cold brew, eller kaldbrygget kaffe som det heter på godt norsk. Cold brew er (så vidt jeg vet!) den siste trenden innenfor kaffe. Har du prøvd det?

I motsetning til tradisjonell iskaffe, (som inneholder nedkjølt, varmbrygget kaffe), så er ikke cold brew varmebehandlet. Den er laget med kaldt vann og blir brygget i 18-24 timer. Bryggemetoden skal gi en myk og rund smak uten brente toner eller bitterhet, og med undertoner av sjokolade og karamell, .

Perfekt sammen med fløtelikør med smak av irsk whisky, kakao og vanilje, tror jeg. Her er i alle fall tre oppskrifter som er verdt å prøve:

(Oppskrifter: Sara Hultberg Foto: Baileys)

Sånn lager du kaldbrygget kaffe:

Drink recipes with Baileys and cold brew coffee BLOGG mariannedebourg.no

  1. Tilsett 2 dl grovmalt kaffe og 8 dl iskaldt vann i et sterilisert glass med lokk.
  2. Skru lokket på glasset. Sett i kjøleskap og la det brygge i 18-24 timer.
  3. Hell blandingen gjennom et filter.
  4. Server med is.

Tips: Når du skal lage kaldbrygget kaffe er det viktig å bruke en kaffe med høy kvalitet som ikke er for brent.

Så til drinkene:

Baileys After Beach

Drink recipes with Baileys and cold brew coffee BLOGG mariannedebourg.no

Baileys After Beach

(1 glass)

  • 4 cl Baileys
  • 3 cl cold brew (kaldbrygget kaffe)
  • 3 cl karamellsirup

Garnityr:

  • Fudge
  • Havsalt
  • Knust melkesjokolade

Sånn gjør du:

Putt Baileys, kaffe og karamellsirup i en cocktail shaker med is, rist godt og sil over i et nedkjølt glass.

Bruk små biter av fudge, knust melkesjokolade og havsalt som garnityr.

KARAMELLSIRUP

  • 1 kopp sukker
  • ¼ kopp honning
  • 1/3 kopp vann
  • 1 kopp vann
  • 2 ts havsalt

Ha sukker, honning og 1/3 kopp vann i en kjele, varm opp og kok til det blir karamell, (mørk gyllen i fargen). Tilsett resten av vannet i tre trinn. Kok sammen og tilsett salt, sett i kjøleskap til den er kald.

Hvor mye er en kopp?

1 kopp tilsvarer i Storbritannia og Australia 250 ml eller 2,5 dl

I USA tilsvarer 1 kopp 240 ml eller 2,4 dl.

Cold Zest

Drink recipes with Baileys and cold brew coffee BLOGG mariannedebourg.no

Cold Zest

(1 glass)

  • 3 cl cold brew (kaldbrygget kaffe)
  • 3 cl Baileys
  • 2 cl Sitrussirup
  • Knust is

Garnityr:

  • Knust kardemomme
  • Appelsinskall

Sånn gjør du:

Fyll glasset med knust is, tilsett Cold Brew, Baileys og sitrussirup. Garnér med knust kardemomme og appelsinskall.

SITRUSSIRUP

  • 1 kopp sukker
  • 1 kopp vann
  • 2 sitrongress
  • Appelsinskall

Bank sitrongresset og del opp i mindre biter, ha resten av ingrediensene i en kjele og kok i ett minutt, ta det så av varmen. Kjøl ned i kjøleskapet. Sil av og oppbevar i kjøleskap

Tropical Cold Brew

Drink recipes with Baileys and cold brew coffee BLOGG mariannedebourg.no

Tropical Cold Brew

  • 6 cl Mangojuice
  • 6 cl Kokosvann
  • 2 cl cold brew (kaldbrygget kaffe)
  • 2 cl Baileys
  • 1 cl Sukkersirup
  • Store isbiter

Garnityr:

  • Fersk kokosnøtt
  • Bringebær

Rist alle ingrediensene i en shaker med is. Sil over i et highball-glass med isbiter. Fersk kokosnøtt og bringebær som garnityr.

SUKKERSIRUP

  • 1 kopp vann
  • 1 kopp sukker

Kok opp vann og sukker og kjøl ned. Oppbevares i kjøleskap.

Les mer om sukkersirup: Tre oppskrifter på varianter av sukkerlake eller sukkersirup

Happy cocktails!

Marianne :)

Her er boka mi; KREATIVE BORD! Den inneholder også oppskrifter på drinker og annet morsomt til festen. Du kan lese om den og bestille den her:
Følg meg gjerne på Instagram  – og følg bloggen på Facebook.



No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.