Hjem   Om meg   Kontakt
Fest på balkongen. Sitt på tepper, puter og pledd! | Marianne de Bourg
35602
post-template-default,single,single-post,postid-35602,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Fest på balkongen. Sitt på tepper, puter og pledd!

Synes du også det høres koselig ut å ha fest på gulvet på balkongen med puter, tepper, lyslykter og pledd? 

Da kan du bli med og se på denne herlige balkongen dekorert til bursdagsfest hvor jentegjengen avsluttet kvelden på balkongen i pysj og under pledd.

Her har Turid  (@treskoheimen på Instagram) dekorert balkongen til bursdagfest for sin 14-årige datter. Turid har en eklektisk stil med mye gjenbruk, og er stamkunde hos Fretex og andre gjenbruksbutikker. Her har hun brukt mange av sine bruktkupp i stylingen. (Du kan lese mer om Turid sin interiørstil i dette intervjuet.)

(Foto og styling: Turid van Unnik / @treskoheimen på Instagram)

Tips for bohemian party on the balcony

Foto og styling: Turid van Unnik

Og du, vi behøver slett ikke være tenåring for å ha et bohemsk party på gulvet altså. Dette passer for voksne også. Kanskje er gjestene mange og utemøblene få, eller det bare er morsomt å gjøre det litt annerledes. Så lenge man orker å tilbringe en stund sittende på en pute, går det fint.

Jeg er i alle fall godt over førti (førr) og har kost meg på en sånn bohemfest da min nabo og venn @frizzyninja arrangerte party i vår felles hage. Du kan se den herlige festen her: Hagefest i bohemsk stil – en hage fylt til randen med persiske tepper, kelimer og andre marokkanske skatter kjøpt på reise).

Her pyntingen av Turid sin balkong i full gang:

Tips for bohemian party on the balcony

Foto og styling: Turid van Unnik

Balkongen ble først rammet inn med skillevegg, parasoll, speil og store planter. Som teppe ble det brukt et langhåret teppe fra Stoff & Stil. Oppå dette la Turid puter og lammeskinn.

Tips for bohemian party on the balcony

Foto og styling: Turid van Unnik

Turid har en fin samling med møbler og pynt rotting og dette lagde en litt retro og bohemsk stemning. Perfekt til palmer og planter. En plante satt i et fuglebur er en morsom ide!

Tips for bohemian party on the balcony

Foto og styling: Turid van Unnik

Denne lekre toetasjes serveringsbrettet i rotting har Turid funnet i en bruktbutikk. Så utrolig fin til servering av mat og drikke. Marshmallows og popcorn er deilig snacks og rosa drikke er stilig drikke til.

Tips for bohemian party on the balcony

Foto og styling: Turid van Unnik

Tips for bohemian party on the balcony

Foto og styling: Turid van Unnik

Speil er et undervurdert dekorelement både ute og inne. Det rammer inn, reflekterer lys og skaper et visuelt inntrykk av større rom. Masse puter, pledd og skinn oppå teppet må selvfølgelig til for å sitte godt på gulvet. Det skal være mykt og frodig, se koselig ut.

Tips for bohemian party on the balcony

Foto og styling: Turid van Unnik

Da er det bare å tenne lysene og vente på gjestene!

Her forteller Turid mer om festen og hva hun tenkte da hun dekorerte.

Hva slags fest er balkongen dekorert til?
– 14-årsdagen til datteren vår. Overnattingsfest.

Noe om Stil, farger, tema, mat, drikke..
– Tja, rosa skulle være en gjennomgangsfarge, etter ønske fra bursdagsbarnet. Temaet var litt sånn ‘sitte rundt bålet’ bare uten bål. Tanken var å avslutte kvelden på balkongen, i pysj under pledd, med litt spill, godis, kos og lykter.

Hvorfor style på denne måten? 
– Gøy for mor, kan man si det? Datteren vår ønsket det, siden det var oppholdsvær og grei nok temperatur. Mor kastet seg over utfordringen med glød og iver. Jeg ønsket bevisst å innby til avslappet stemning og intim atmosfære for disse flotte jentene. Tror det lyktes. Jeg fikk i hvert fall fine tilbakemeldinger fra dem.

Hva brukte du?
– Jeg brukte stort sett det jeg hadde av puter, pledd, skillevegg og utstyr. En del av det er gjenbruk fra Fretex. Det eneste jeg kjøpte nytt var batterilykt og lys fra Nille, samt sugerør til drikkeglassene. Glassene er kjøpt tidligere, i Fjällbacka. Det rosa teppet er egentlig stoff fra Stoff og Stil (fikk tips fra blogger Maren Baxter). Og så flyttet jeg alle de store plantene mine ut, for å ramme inn sitteområdet.

Tips til andre som har lyst til å pynte til fest på samme måte…?
– Sjekk først hva du har liggende, og bruk i tillegg masse planter. Trenger du noe ekstra, så sjekk gjenbruksbutikker først. De har ofte en god del kurv- og bambusmøbler til en rimelig penge. Solcelledrevne lykter er genialt, bare sørg for å la dem lades opp skikkelig før festen. Farger kan man jo velge og vrake i, men naturmaterialer egner seg veldig godt til en slik avslappet stil.

Tips for bohemian party on the balcony

Foto og styling: Turid van Unnik

Tusen takk til Turid som viste fram balkongen dekorert til datterens fest.

Håper du ble inspirert!

Marianne :)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.