Hjem   Om meg   Kontakt
Borddekking med kaktus, sukkulenter, orkidéer og flamingo | Marianne de Bourg
35576
post-template-default,single,single-post,postid-35576,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Borddekking med kaktus, sukkulenter, orkidéer og flamingo

Jeg liker godt å tenke tematisk når jeg skal dekke bord. Ikke bare gjør det borddekkingsjobben morsommere og mer kreativt, men det er også enklere å finne på morsom pynt og dekor.

Som regel tar jeg utgangspunkt i maten (for eksempel tex mex), noe jeg allerede har hjemme som jeg kan bruke som dekor (potteplanter), en drink (for eksempel Margarita) – og jobber meg ut fra det. Jeg ser deretter i skuffer og skap hjemme (også kjøleskapet!)

Jeg ser etter farger som passer, pynt som vanligvis ikke brukes til borddekking.

På denne måten får jeg ofte bordet dekket nærmest gratis. Jeg behøver ikke engang gå i blomsterbutikken. Alt har jeg hjemme. Eller jeg finner det ute i naturen. Foruten mat og drikke, som jeg må kjøpe uansett, men også der tenker jeg farger, stil, tema.

(Foto og styling: Marianne de Bourg)

Creative table setting with flamingos and cactus on my blog: mariannedebourg.no

Foto og styling: Marianne de Bourg

Denne gangen ble det kaktus, sukkulenter, orkidéer og flamingo som jeg brukte som utgangspunkt for borddekkingen, men det kan også være fint å bruke grønnsaker i ulike farger brukt som dekor på bordet. Det gjorde jeg her: Høstbord med markens grøde

Creative table setting with flamingos and cactus on my blog: mariannedebourg.no

Foto og styling: Marianne de Bourg

Ble ikke dette bordet fint? Her brukte jeg rett og slett det jeg hadde hjemme av sukkulenter og orkideer, samt en potteplante i en rødbrun farge som matchet. Sett dem langs midten av bordet, gjerne på en løper av “gress”. Denne har jeg kjøpt for en stund siden på Flying Tiger Copenhagen – jeg pleier å stikke innom der innimellom og kjøper med litt rimelig småting som kan pynte bordet.

Sånn ble bordet pyntet på 1-2-3. Sleng noen potteplanter langs midten og vips er bordet flott dekorert! Plantene er fra Plantasjen. Jeg pleier å kjøpe med en masse planter når de har salg.

Også tidligere har jeg dekket bord med kaktus og gress. Et uformelt bord med dette tema passer til vennemiddag med fredagstaco og annen tex mex: Tex mex-oppskrifter (+ Margaritas og musikk!) til tacofredag. Kanskje også til cowboytema og pølsefest

Creative table setting with flamingos and cactus on my blog: mariannedebourg.no

Foto og styling: Marianne de Bourg

Frodig og tropisk er en trend som vi stadig ser mer av. Særlig om sommeren er dette populært og den stramme og minimalistiske skandinaviske interiørstilen liksom blir satt litt på vent. Det er vel bare sånn at vi trenger litt mer farger om sommeren.

Det er jo perfekt til fest. Butikkene bugner dessuten av gøyale ting som cocktailglass med kaktus-stett, oppblåsbare flamingo-drinkholdere, ananassugerør, lysslynger formet som palmer og duker med eksotiske blomster.

Når jeg skal dekke bord og pynte til fest pleier jeg å ta turen innom butikker som: Nille, flying tiger copenhagen, Søstrene Grene, H&M Home og Eurorpris har et supert av rimelig dekor i plast og papp til bordet og festen.

Creative table setting with flamingos and cactus on my blog: mariannedebourg.no

Foto og styling: Marianne de Bourg

I butikkene finner du tekstiler, men også serviser (mest papp) som bugner over av tropiske mønstre og sterke farger, med frukt, blomster, planter, fugler og dyr fra eksotiske strøk. Denne duken kjøpte jeg for noen år siden på Zara Home i Valencia. De har mye fint hvis du er ute etter en litt annen stil enn den nordiske. Ikke en billigbutikk, men altså mye som gjør seg på bordet.

Pappkruset er fra festfabrikken.no – fra et par år tilbake. Supersøte! Det er forresten en butikk det er verdt å titte innom, de har mye fint til borddekking og fest.

Creative table setting with flamingos and cactus on my blog: mariannedebourg.no

Foto og styling: Marianne de Bourg

Disse telysholderne i glass i lilla og grønt kjøpte jeg når de var på salg på Kremmerhuset. Angrer på at jeg ikke kjøpte flere. Jeg har planet om å bruke dem som supersøte og superpraktisk serveringsskåler av tapas og småretter. For eksempel soyasaus, ponzusaus eller wasabi til sushi.

Creative table setting with flamingos and cactus on my blog: mariannedebourg.no

Foto og styling: Marianne de Bourg

Løperen av “gress” fra Flying Tiger Copenhagen – angrer jeg også på at jeg ikke kjøpte flere av. Nå har jeg kun én som passer langs midten av bordet, men det hadde jo vært morsomt med en lang lang rekke til langbordet.

Creative table setting with flamingos and cactus on my blog: mariannedebourg.no

Foto og styling: Marianne de Bourg

Og selvfølgelig må det være en eksotisk cocktail til festen! Glasset her er bare pyntet til foto, men prøv gjerne én av disse to: Min spennende Thai-cocktail med kardemomme og sitrongress-sirup, en cocktail med smak av mango, fersken og vannmelon eller en mer tradisjonell Piña Colada. Alle disse tre drinkene passer til sommerfest med eksotisk borddekking. 

Creative table setting with flamingos and cactus on my blog: mariannedebourg.no

Foto og styling: Marianne de Bourg

På dette bordet mikset jeg papp, glass og porselen. Jeg synes det fungerer utmerket. De store flotte dekketallerknene i gull har jeg kjøpt enten hos flying tiger eller Søstrene Grene.

Creative table setting with flamingos and cactus on my blog: mariannedebourg.no

Foto og styling: Marianne de Bourg

Jeg rimmet cocktailglasset med farget sukker. Matfargen jeg brukte er fra Wilton, som forhandles av Cacas. Den fås også kjøpt hos Rafens, Traktøren, Kitch’n, Jernia, Coop og i noen Meny-butikker

Sånn gjør du: Ha et par dråper rød matfarge sammen med sukker eller Sukrin i en pose (gjerne av typen med glidelåslukking) og massér til massen har blitt rosa. Justér til du får den fargen du ønsker.

Creative table setting with flamingos and cactus on my blog: mariannedebourg.no

Foto og styling: Marianne de Bourg

Serviettene med kaktusmønster tror jeg er fra Kremmerhuset eller H&M Home. Det er lenge siden jeg kjøpte dem.

Creative table setting with flamingos and cactus on my blog: mariannedebourg.no

Foto og styling: Marianne de Bourg

Tapaspinnene (eller hva det nå er) i papp med ben av cocktailpinner/tannpirkere tror jeg ble kjøpt på Søstrene Grene. Jeg har hatt disse liggende en stund også. 

Creative table setting with flamingos and cactus on my blog: mariannedebourg.no

Foto og styling: Marianne de Bourg

Det var et morsomt bord å dekke. Kanskje fikk du lyst til å dekke et frodig og eksotisk bord også?

Dette kan du pynte med hvis du vil dekke et lignende bord:

  • Flamingo
  • Sukkulenter
  • Kaktus
  • Orkidéer

 

Og dette er fine farger som passer:

  • Rosa
  • Lilla
  • Gult
  • Grønt
  • Oransje

 

Vil du se flere bord i lignende stil? Jeg har dekorert bord med eksotisk tema flere ganger før. Jeg stylet forresten ikke bare et bord, men en hel terrasse i tropisk stil med et frodig og eksotisk bord som jeg pyntet med eksotiske frukter og blomster, samt et bord nesten maken til dette; et festbord i rosa, lilla og turkis.

Jeg har også laget en spilleliste som passer til bordet og festen. Spillelisten Tropical Party inneholder deilig salsainspirert musikk. Kos deg gjerne også med spillelisten om du ikke planlegger fest. :)

Du kan høre på den her:

Eller du kan høre på den og abonnere på Spotify:

Cocktail Hour Vol. 67 – Tropical Party

Håper du ble inspirert! Og jeg blir glad om du liker bloggen på Facebook :)

Marianne :)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.