Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | 5 enkle afternoon tea-oppskrifter som jeg tror vil imponere gjesten
35554
post-template-default,single,single-post,postid-35554,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

5 enkle afternoon tea-oppskrifter som jeg tror vil imponere gjesten

Her har jeg dekket til et klassisk teselskap eller afternoon tea som det også heter, hvor alle oppskriftene (foruten én) inneholder te. Kreativt eller hva? Jeg synes i hvert fall oppskriftene er kreative.

Til teselskapet har jeg lagd fingersmørbrød (det var disse som var uten te), bjørnebærformkake, småkaker med sitron, muffins med eple- og kanelsmak, og en formkake i roseform laget med rose- og vaniljete.

Kanskje du også får lyst til å invitere til teselskap? Temaet afternoon tea er en perfekt ramme rundt søndagens ettermiddagste, venninnetreffet og et sommerlig bursdagsselskap.

( Oppskrifter og styling: Marianne de Bourg / Foto: Endelig Mandag! )

Tips and ideas for your afternoon tea party

Styling: Marianne de Bourg / Foto: Endelig mandag!

FORDI VI ELSKER te. Nydelig kopp fra Wedgwood Harlequin Collection. I koppen serveres lemon green tea fra Pukka til sitrontekaken.

Hva er afternoon tea?

Den opprinnelige britiske skikken afternoon tea er et lett ettermiddagsmåltid mellom klokken 15 og 17. Måltidet består av løs te brygget i tekanne, servert med melk og sukker, og ledsaget av smørbrød og bakverk.

Scones med lemon curd og Champagne er også vanlig å serverer til afternoon tea. Her finner du oppskrifter på Scones med skumma kulturmelk, honning og friske blåbær. og her skriver jeg om Champagne-frokost:
Champagnefrokost og maten og menyene som passer til.

Ideas for your next afternoon tea table setting

Styling: Marianne de Bourg / Foto: Endelig mandag!

SOM I EN BLOMSTERENG: Jeg bare elsker dette porselenet! Vakkert i pastell med blomster, fugler og sommerfugler. Kopper til venstre; nederst Cuckoo kopp, skål og ajsett, og øverst Butterfly kopp og skål fra Wedgwoods Harlequin Collection. I midten kopp, skål og asjett Polka Dot Tea Story fra Wedgwood på kopp fra Kid Interiør. Til høyre tre ulike sett kopp og skål fra Wedgwoods Harlequin Collection; nederst Yellow Ribbons kopp og skål, i midten Ribbon/Rose kopp og skål, øverst Daisy kopp og skål.

Afternoon tea finger sandwiches BLOG: mariannedebourg.no

Styling: Marianne de Bourg / Foto: Endelig mandag!

FINGERSMØRBRØD: På kakefatet Cockoo fra Wedgwood ligger deilige fingersmørbrød med røkelaks og eggesalat. 

Fingersmørbrød
(10 smørbrød)

Smørbrød med røkt ørret og eggesalat. Enkelt og godt! Både for den som ikke er så glad i søtt eller en som er ekstra sulten.

10 skiver formbrød
165 g majones (1 pose)
3 hardkokte egg
100 g røkt ørret
½ ts salt
1/2 ss sennep
Salatblader

Hakk de hardkokte eggene og bland med majones, salt og sennep. Skjær av skorpene og del brødskivene i to like avlange deler. Smør på eggesalat på halvparten av brødskivene, legg deretter på røkt ørret og salatblader før den andre brødskiven legges oppå.

Tips, ideas and recipes for afternoon tea on my blog mariannedebourg.no

Styling: Marianne de Bourg / Foto: Endelig mandag!

ALT PÅ ET BRETT: Sølvplett brett med tekanne i sølvplett, sukker- og fløtemugge fra Miss Étoile med tekanne Cuckoon fra Wedgwood. Bak lite stettefat i sølvplett fra Miss Étoile brukt som serviettholder.

Tips, ideas and recipes for afternoon tea on my blog mariannedebourg.no

Styling: Marianne de Bourg / Foto: Endelig mandag!

FUGLEPERSPEKTIV: I grener av vrihassel som pynter over bordet sitter vakre sommerfugler og småfugler fra Miss Étoile.

Ideas for your next afternoon tea table setting

Styling: Marianne de Bourg / Foto: Endelig mandag!

EN FLØRT MED BJØRNEBÆR: Tesil, blomstret kakeform i papp og blomstret kakespade i porselen, begge fra Åhlens, på heklet dekkebrikke/serviett fra Miss Étoile.

Tips, ideas and recipes for afternoon tea on my blog mariannedebourg.no

Styling: Marianne de Bourg / Foto: Endelig mandag!

Bjørnebærtekake
Bær er utrolig godt i formkake! Her har jeg puttet bjørnebær og bjørnebærte i selve kaken, rosa glasur og bjørnebær på toppen. Jeg brukte frosne, avrente bær, men får du tak i friske bjørnebær blir kaken enda bedre.

200 g smør
2 dl sukker
3 egg
4 dl fin spelt
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
100 g tinte bjørnebær
1 dl kald te ”three berry” med bjørnebær fra Pukka (3 teposer til en kopp)

Glasur:
100 g melis
1 ss kald te
Litt rød konditorfarge

Sett ovnen på 170 grader. La teen stå til trekking mens du visper smør og sukker til det blir lyst og luftig. Ha i eggene, ett av gangen og bland i deigen. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Ha til slutt oppi de tinte bjørnebærene og bland lett. Det gjør ingenting om bærene moses noe. Ha deigen i en avlang form, slik den jeg har brukt, eller en 26 cm smurt og strødd springform. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca 45 minutter. Avkjøl kaken og dryss over et lett melisdryss.

Tips, ideas and recipes for afternoon tea on my blog mariannedebourg.no

Styling: Marianne de Bourg / Foto: Endelig mandag!

SUKKERTØY FOR ØYET: Små og runde tekaker med smak av sitron. Vasen og stettefatet er fra Miss Étoile.

Sitrontekaker
(25-30 stk)

Små runde kaker med litt mindre sukker passer godt til en kopp te. Smak av sitron gjør småkakene friske og smakfulle og med melisglasur blir de søte nok. Fyll opp kakeboksene, men gjem den godt!

150 g smør
7 dl hvetemel
2 dl sukker
1 ts bakepulver
3 teposer, grønn te & sitron
2 egg
Revet skall av 1 sitron
Saften av en 1/2 sitron

Glasur:
½ eggehvite
Ca. 1 ¼ dl melis
Litt rød konditorfarge
Sølvkuler

Sett ovnen 200 grader. Smelt smøret og sett til avkjøling. Bland alt det tørre og ha i innholdet i teposene. Rør eggene sammen med det avkjølte smøret og ha i sitronsaften og skallet. Bland alt sammen med det tørre, inklusive innholdet i teposene, bland deigen og kna godt. Sett deigen til avkjøling i ca 2 timer i kjøleskap. Eller natten over. Kjevle ut deigen på et ark bakepapir til den er ca 3 mm tykk. Stikk ut kakene med et rundt glass. Stekes i ca 10 – 12 min. Pynt med melisglasur og sølvkuler når de er avkjølt.

Tips, ideas and recipes for afternoon tea on my blog mariannedebourg.no

Styling: Marianne de Bourg / Foto: Endelig mandag!

PERFEKT RAMME RUNDT teen med teskrin fra Miss Étoile, muffins på skål Polka Dots fra Wedgwood.

Tips, ideas and recipes for afternoon tea on my blog mariannedebourg.no

Styling: Marianne de Bourg / Foto: Endelig mandag!

EPLE- OG KANELMUFFINS: Muffinsene tilsatt te med eple- kanel- og rosinsmak er laget i søte og romantiske muffinsformer i stiv papp fra Åhlens. Stettefatet heter Cuckoo og er fra Wedgwood.

Temuffins med eple- og kanelsmak
(8 store eller 15 små muffins)

Kanel og eple – en sikker vinner! Her har jeg laget ekstra gode muffins ved å tilsette te med eple-, kanel og rosinsmak. Nam!

3 dl sukker
300 g smør
4 egg
5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
3 te-poser, eple-, kanel- & rosin-te
Glasur:
½ eggehvite
Ca. 1 ¼ dl melis
Litt rød konditorfarge

Sett ovnen på 200 grader. Rør sukker og smør til luftig konsistens. Ha i ett og ett egg om gangen. Klipp opp teposene og ha innholdet i deigen sammen med resten av ingrediensene. Bland godt. Fordel røren i store muffinsformer eller doble små muffinsformer. Stek kakene midt i ovnen i 15-20 minutter. Avkjøl kakene og pynt med melisglasur og kakepynt.

Tips, ideas and recipes for afternoon tea on my blog mariannedebourg.no

Styling: Marianne de Bourg / Foto: Endelig mandag!

I ROSENS NAVN: Stettefat fra Miss Étoile med kakeserviett fra Åhlens og tekake bakt i roseform i silikon fra Åhlens.

Rosetekake

Kaken er tilsatt te med rose og vanilje er ekstra lekker bakt i en vakker roseform. Mandlene gjør at det blir mer mat i kaken og den er ikke heller ikke så veldig søt. Helt perfekt til en kopp te!

200 g smør
2 dl sukker
3 egg
4 dl fin spelt
100 g malte mandler
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 dl kald rose- og vaniljete ”Harmonise” fra Pukka (3 teposer til en kopp)

Sett ovnen på 170 grader. Lag teen og la den stå og trekke. Visp smør og sukker til det blir lyst og luftig. Ha i eggene, ett av gangen og bland i deigen. Ha i resten av ingrediensene og bland lett. Ha deigen i en roseform, som jeg brukte, eller i en 24 cm smurt og strødd springform. (Formen i myk silikon er veldig enkel i bruk. Det er bare å snu formen og trykke ut kaken.) Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca 45 minutter. Avkjøl kaken og dryss over et lett melisdryss.

Tips, ideas and recipes for afternoon tea on my blog mariannedebourg.no

Styling: Marianne de Bourg / Foto: Endelig mandag!

TIL DEG! Bordkort formet som tekopp er stukket ned i muffinstoppen. Det kan være en god idé å sette en ekstra spiss på borddekkingen ved å lage enkle bordkort selv. Du kan imponere jentegjengen, svigermor eller lage dem bare for selv å nyte en ekstra vakker borddekking. 

Tips, ideas and recipes for afternoon tea on my blog mariannedebourg.no

Styling: Marianne de Bourg / Foto: Endelig mandag!

VARME FØLELSER: En god kopp te varmer kroppen og smaker godt. Kopp, skål og tekanne Cuckoo fra Wedgwood.

Te ABC

Grønn te: Ristede ugjærede teblader med lys grønnaktig farge. Antioksidantrik og inneholder koffein.

Hvit te: En mild te av lufttørkede unge og hvitaktige teblader.

Matcha-te: Et japansk gressgrønt tepulver som røres ut i vann med en visp.

Rød te: Rooibos er rødaktig te (som egentlig ikke er te) fra den afrikanske Rooibosplanten. Rooibos-te har en karakteristisk søtaktigsmak. Roobos-te inneholder mye antioksidanter, men ikke koffein.

Sort te: Laget av gjærede og tørkede teblader. Inneholder koffein. Drikkes søtet og gjerne med melk.

Oolong-te: Delvis gjæret te, smaker som en mellomting av grønn og sort te. Inneholder koffein.

Fruktte: Te av tørket frukt og bær. Ofte smaksforsterket med aroma. Inneholder ikke koffein.

Urtete: Te av tørkede urter og planter. Blir mest brukt i medisinsk sammenheng. Inneholder ikke koffein.

 

Håper du ble inspirert!

Har du lyst på flere ideer til temafester, kan jeg kanskje friste med bohemfest i hagen – en herlig kreativ fest hvor en hageflekk er dekket til randen av puter, tepper og kelimer. Så morsomt og fint!

Kanskje et litt yngre tema, men ingenting i veien for å bruke festtemaet selv om man er over førti (førr); Unicorn er et morsomt tema, du finner det her: Unicorn-party.

Marianne

Her er boka mi; KREATIVE BORD! Den inneholder også oppskrifter på drinker og annet morsomt til festen. Du kan lese om den og bestille den her:
Følg meg gjerne på Instagram  – og følg bloggen på Facebook.



No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.