Hjem   Om meg   Kontakt
Mine beste tips og ideer til enkel og uformell hagefest | Marianne de Bourg
35532
post-template-default,single,single-post,postid-35532,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Mine beste tips og ideer til enkel og uformell hagefest

Kveldene er lange og lyse, naturen er grønn, himmelen er blå og jordbærene er søte. Om sommeren er alt så enkelt. Og så deilig. Enkelt er det også å invitere gjester og forberede til fest. I hvert fall når festen kan foregå ute (og støvet inne kan forbli vår egen lille hemmelighet…).

Når naturen er kledd i grønt, er stemningen der allerede, og litt ekstra pynt på bordet kan fikses raskt. Litt løv eller noen strå i en vase, røde epler på et fat eller en mugge med markblomster. Glassboller med jordbær er også dekorativt, i tillegg til veldig godt…

Maten kan være enkel grillmat og med spleiselag hvor alle tar med det de skal grille, blir terskelen for å invitere lavere. Til dessert er det perfekt med jordbær og is. Så enkelt kan det være å lage sommerfest når det er norsk sommer.

Sommerens små og store sammenkomster kan altså gjøres superenkle, men i ferien har vi gjerne også tid og overskudd til å gjøre litt ekstra ut av festen. Jeg har samlet noen av mine gamle (og gode!) tips og ideer til sommerfesten her.

Håper de kan være til inspirasjon!

Sommertips - sommer i Norge

Styling: Marianne de Bourg / Foto: Per Erik Jæger

 

La klesvasken være klesvask og inviter til en uformell sommerfest.

Her hengte vi opp en tørkesnor mellom hus og garasje som en ramme rundt festen. Tørkesnoren kan skjerme og avgrense mot naboer – og dessuten være fin som dekor og fargeinnslag.

En annen type uformell sommerfest som kan holdes ute er hagefest i bohemstil, hvor matter, tepper og puter på gresset utgjør sitteplasser. Perfekt når man ikke har nok stoler og bord!

Se hvordan du kan lage en sånn fest da min tidligere nabo Nina stylet og arrangerte bohemfest i vår felles hage – alt fra pynt og dekor, til kake og antrekk.

Sommertips - sommer i Norge

Styling: Marianne de Bourg / Foto: Per Erik Jæger

 

Skal det være fest, må det være blomster.

Fra hagesenter, hagen, veikanten eller skogen. Finner du mye markblomster ute kan du lage en blomsterkrans selv. Her får du oppskriften, trinn for trinn. (Jeg lagde den med en miks av markblomster og blomster fra blomsterbutikken). Se bare hvor fint det er med vaser fulle av ulike markblomster.

Her fraktet jeg blomstene i trillebåren som ble fornyet med metallmaling fra Nordsjø, i fargen Loke.

Hageredskaper, gamle sinkpotter og blomsterkasser kan også males med metallmaling. Jeg tipser om dette her: Forny hagen ved å male på metallgjenstander. Noen strøk med maling kan jo brukes til så mangt.

Jeg har blant annet brukt maling til dekorerte bokstaver og skilt for å style bufféeten/baren på denne hagefestenOgså veldig morsom dekor til sommer- eller hagefesten. 

Sommertips - sommer i Norge

Styling: Marianne de Bourg / Foto: Per Erik Jæger

 

Fyll det du har av blomster; vaser, glass, mugger og norgesglass. Og hvorfor ikke i en vannkanne?

Gjør det enkelt. Dekk et uformelt bord med det du har.

INTERIØRTIPS-Borddekking-til-sommerfesten

Styling: Kjersti Engebret / Foto: Per Erik Jæger

 

En nostalgisk rødrutet duk er fint. Ellers har jeg skikkelig sansen for å dekke festbordet med papp og har selv gjort det flere ganger. Til 17. mai i rødt, hvitt og blått og et bord dekket med papp i sølv, gull og hvitt. Veldig fine begge to!

TIPS-til-sommerfest-og-borddekking

Styling: Kjersti Engebret / Foto: Per Erik Jæger

 

Her er blomstene satt i en rød mugge. Det er minst like flott som en glassvase. Og til dessert kommer du langt med jordbær.

TIPS – Hva med en jordbær- og champagne-fest i hagen? Det er jo så hyggelig å bli invitert bort, og da behøver ikke maten være så avansert. Godt selskap er det viktigste!

Sommertips - sommer i Norge

Styling: Marianne de Bourg / Foto: Per Erik Jæger

 

En spraymalt gren i rødt med en fugl i er flott og enkelt bordpynt. Grenen er malt med to lag mørk rød spraylakk. De søte småfuglene kom i pakker med fire stykker fra Panduro Hobby.

FESTBORDET Servietter og borddekking

Styling: Marianne de Bourg / Foto: Per Erik Jæger

 

Gamle broderte små brikker er søte som servietter. Surr et bånd rundt – koselig!

TIPS-til-sommerens-festbord---bordpynt-og-borddekking

Styling: Marianne de Bourg / Foto: Per Erik Jæger

 

Et gammelt lampeskjelett kan bli en fin dekor – over bordet ute eller inne. Hva med å henge det opp i trærne? Her er lampeskjermen strippet for trekk og oppgradert med sommerlig pynt. Perlene, sommerfuglene og de kunstige blomstene er tredd på fiskesnøre i passende lengde og plassert i tilfeldig mønster på lampeskjermskjelettet.

Selv om dette er fin festdekor som er kjapp og enkel å lage selv, har du heller kanskje lyst til å kjøpe ferdig? Jeg pleier å ta turen innom butikker som Nille, TGR, Søstrene Grene, Europris og Panduro Hobby når jeg skal inviterer til litt større fester. Der finner jeg alltid noe fint og billig som blir med hjem. Litt som IKEA, litt av hvert til borddekking og fest der også.

SOMMER-fest-borddekking-grill-tips

Foto: Affari

 

Tips til lettvin festmat? Fyr opp grillen – og voila det er fest. Enklere kan det ikke bli.

Vi griller pølser og hamburgere rett som det er, men også litt mer avansert grillmat innimellom. Her er mine tre grillfavoritter om du vil gjøre litt mer ut av det enn pølser/burger:

  1. Kebab (av kjøttdeig) på grillen med hjemmelaget kebabkrydder og -saus
  2. Kyllingspyd av kylling med verdens beste marinade (synes vi selv da!)
  3. Grillet andebryst-spyd med rosmarinmarinade

 

TIPS – Inviter til spleisefest og la hver enkelt gjest ta med seg grillmat. Da gjenstår minimalt med jobb for vertinnen og festen kan foregå rett etter jobb!

SOMMERTIPS Sommer i Norge

Foto: Per Erik Jæger / Styling: Kjersti Engebret

 

Når gjestene er gått, kast papptallerkener og –krus og ta en hvil i hengekøyen……

TIPS-til-sommerfesten

Foto: Affari

……mens gjestene sykler hjem. Her er sykkelen brukt som blikkfang og stilleben sammen med noen lyslykter (og en blomsterpotte på styret!). God idé!

Inngangspartiet pleier jeg å pynte med lyslykter og blomster når jeg venter gjester. Det er fint å gjøre litt ekstra ut av inngangspartiet. Det er jo husets ansikt. Å legge litt ekstra omtanke her gjør ikke bare at gjestene føler seg ekstra velkommen, men det er ekstra hyggelig når vi kommer hjem selv også. Her har jeg samlet noen gode ideer til pynting foran inngangsdøren: Inngangsparti til hverdag og fest.

Til slutt skal jeg bare dele noen tips om spillelister som passer til festen. Musikk er jo obligatorisk til enhver fest. Her får du førti fine forslag til musikk igjennom kvelden; min samling spillelister på Spotify. (Om du ikke er på Tidal).

Sist vi hadde fest, lot vi gjestene koble seg til Marshall-høyttaleren og bruke sine egne spillelister fra mobilen. Veldig enkelt for vert og vertinne. :D

Da er det bare å invitere!

God sommer og god fest,

Marianne :)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.