Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Oppskrift på sukkerlake (sukkersirup) til drinker
35453
post-template-default,single,single-post,postid-35453,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Oppskrift på sukkerlake (sukkersirup) til drinker

Sukkerlake eller sukkersirup som det også heter brukes som ingrediens i drinker og cocktails.

De fleste drinker trenger sødme og da bruker vi gjerne sukkerlake/sukkersirup som løser seg lettere opp enn sukker. Det er superenkelt å lage selv ved å røre sukker ut i kokende vann.

Her har du tre oppskrifter på varianter av sukkerlake. De to første bruker jeg når jeg skal lage en liten mengde som skal brukes opp med en gang. Oppskriften med sitronsyre er lur å bruke når du skal lage en større porsjon som skal oppbevares over tid.

Simple Syrup Recipes

Foto: Marianne de Bourg

Grunnoppskrift på sukkerlake

En enkel grunnoppskrift på sukkerlake med blandingsforhold 1:1. 

Du trenger:

  • 1 del sukker
  • 1 del vann


Sånn gjør du:

Kok opp og rør til sukkeret har løst seg opp. Avkjøl før bruk.

Grunnoppskrift på litt tykkere sukkersirup

Ønsker du en tykkere og søtere sukkerlake (sukkersirup), kan du bruke forholdet 2 deler sukker til 1 del vann.

Du trenger:

  • 2 deler sukker
  • 1 del vann


Sånn gjør du:

Kok opp og rør til sukkeret har løst seg opp.

Sukkerlake med sitronsyre

Denne oppskriften på sukkerlake tilsatt sitronsyre har jeg hentet fra Cocktailguiden laget av norgesmester i cocktails Stian Wehus.

Du trenger:

  • 1 l kokende vann
  • 1 kg sukker
  • 1/2 ts sitronsyre


Sånn gjør du:

Hell en liter kokende vann over en kilo sukker i en gryte, tilsett 1/2 ts sitronsyre og rør til det blir en jevn, flytende væske. (Sitronsyre brukes for å hindre sukkerlaken i å krystallisere seg. Fås kjøpt i dagligvarebutikker.)

Tips: Sukkerlake holder seg godt i kjøleskap, så lag gjerne hele mengden, så har du til flere ganger.

Sukkersirup med smak

Sukkersirupen kan også tilsettes ulike smaker ved hjelp av krydder, frukt og urter. Det gir ekstra “gratis” smak til drinken, og er veldig smart når du har urter som du trenger å få brukt opp.

Her er noen eksempler:

  1. For eksempel om du tilsetter mynte kan du bruke myntesirup i drinker som Gin Fizz med agurk, lime og mynteBlåbær Vodka Mojito og i en klassisk Mojito
  2. Jordbærsirup i drinker med jordbær, for eksempel en Strawberry Daiquiry.
  3. I denne Thai-cocktailen med smak av kardemomme og sitrongress lagde jeg sitrongress-sirup. Nam!

Sukkersirup er forresten en kjempefin vertinnegave til den som liker å lage drinker og cocktails!

Simple Syrup Recipe

Foto: Marianne de Bourg

Det skal ikke mer til enn å feste en liten bukett fra hagen på en flaske med hjemmelaget sukkersirup – og vips har du en fin vertinnegave.

Da håper jeg du fikk litt inspirasjon. Søk gjerne på COCKTAILS øverst her i bloggen også, der får du massevis av oppskrifter. 


Marianne :) 

 

 

Her er boka mi; KREATIVE BORD! Den inneholder også oppskrifter på drinker og annet morsomt til festen. Du kan lese om den og bestille den her:
Følg meg gjerne på Instagram  – og følg bloggen på Facebook.



No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.