Hjem   Om meg   Kontakt
TIPS: Bruk cocktailglassene dine til dessert, forrett eller blomster | Marianne de Bourg
35437
post-template-default,single,single-post,postid-35437,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

TIPS: Bruk cocktailglassene dine til dessert, forrett eller blomster

Dette glasset er så fint! Jeg kjøpte to stykker da vi var i Malmø nylig og angret selvfølgelig da jeg kom hjem på at jeg ikke kjøpte flere. :D

Jeg tenkte derfor å tipse om å bruke cocktailglass til andre ting enn cocktails. Det er jo superfint å servere både forretter og desserter i cocktailglass. Se bare her:
COCKTAIL GLASS CACTUS - PERFECT FOR MARGARITAS!

(Bildet er fra Lagerhaus. Jeg har ikke fått tatt bilde når jeg har lagd Margaritas i mine egne glass. :)


Men Margarita-glass, Martini-glass og andre cocktailglass på stett er like fine å bruke til matretter. Derfor får du her min 10 beste tips, også til alternativ bruk :)
10 kreative (og klassiske) tips til hva du kan bruke cocktailglasene dine til:
  1. Margaritas: Selvfølgelig! Glasset på bildet har stett formet som kaktus, og er nok derfor ment for Margaritas. Margarita er jo en drink eller cocktail som passer perfekt til tex mex-aften, enten du skal spise taco, tacopizza, fajitas eller rett og slett bare tortillachips og salsa. Jeg har lagd litt forskjellige varianter. For eksempel en klassisk Margarita eller denne supergode varianten av Margarita med appelsin.
  2. Eksotisk cocktail: En drink som definitivt smaker av sommer (og med pynt med mango, stjernefrukt og en liten orkidé gjør den riktig så eksotisk!). Cocktail med smak av mango, fersken og vannmelon.
  3. Vannmelon Daiquiri: En deilig sommerlig drink som passer utmerket til vårens og sommerens små og store fester. Her er den: Vannmelon Daiquiri.
  4. Grønn saus: Et annet kreativt tips til hva du kan bruke cocktailglasset til er grønne sauser og salsaer, for eksempel Chimichurri. Foruten å ha et fantastisk navn, er Chimichurri en kald argentinsk grønn urtesaus brukt til grillet mat, særlig biff. Den er også perfekt til alle typer stekt kjøtt, men passer også ypperlig til kylling og sjømat. Jeg har lagd et par varianter her: Chimichurri – grønn argentinsk urtesaus. Grønn saus i glass med grønn saus må vel bli fint!
  5. Guacamole: Også mat med farge som vil se herlig ut i glass med stett (særlig grønt!). Jeg elsker guacamole, og spiser det gjerne til det meste. Jeg lager alltid guacamole på slump, men har har notert ned en oppskrift som jeg har kalt: Enkel, fløyelsmyk og perfekt guacamole.
  6. Pesto: Annet godt og grønt tilbehør er selvfølgelig pesto. Jeg har lagd mange ulike varianter, blant annet har jeg prøvd noen av disse: 5 typer hjemmelaget grønn pesto, helt uten basilikum og en vegansk variant: Hjemmelaget vegansk, allergivennlig pesto på budsjett.
  7. Agurksalsa med fersk chili, lime og koriander: Denne salsaen er kjapp, enkel og smaksrik! Den passer like godt til taco og tex mex-mat som til grillmat. Den har grill/røyksmak fra ferdigkjøpt BBQ-saus og inneholder frisk lime, smakfull koriander og chili som river litt. Her er oppskriften på agurksalsaen.
  8. Reker, avokado og mango: Jeg lager gjerne litt mer spennende varianter av fredagstacoen, for eksempel denne fisketacoen som er supergod. Kan absolutt anbefales! Reker, avokado og mango (i glass istedenfor tacoskjell).
  9. Rød dessert: Godt i disse glassene er også desserter. For eksempel denne som er riktig så rødprikkete og lekker: Granatepleparfait med chiafrø, yoghurt og honning.
  10. Stetteglass med blomst: På dette bordet Festbord til dåp eller konfirmasjon. Her tenkte jeg nemlig litt utenfor boksen. På hver kuvert plasserte jeg en miniorkidé i et vinglass – en hyggelig liten gave gjesten kan ta med seg hjem når festen er over.

Sånn, det var mine 10 tips til hva du kan bruke stetteglass til, enten du har disse glassene eller andre fine glass på stett.

Håper du ble inspirert!

 

 

 

 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.