Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | FREDAGSCOCKTAIL: Tropical Sting
35418
post-template-default,single,single-post,postid-35418,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

FREDAGSCOCKTAIL: Tropical Sting

Det er fredag og tid for en fredagsdrink. Denne fredagen deler jeg en oppskrift på en drink laget av en proff. Jeg lager som regel enkle drinker med ikke så altfor mange spesielle ingredienser, men noen ganger liker jeg å prøve noe mer avansert eller spennende.

Tropical Sting heter drinken du får oppskrift på i dag og den er det Norgesmester i cocktails, Stian Wehus som er mester for.

Dette er en sommerlig drink som passer til sommerfesten. Det er typisk årstiden (og været!) som bestemmer hva slags type drink jeg har lyst til å lage. Nå for tiden går det i sommerlige varianter som min deilige Sangria lagd med Martini Rosso og  Strawberry Daiquiry (man MÅ jo bare bruke jordbær når det er sesong!). Prøv gjerne disse oppskriftene også. Har du lyst på en mer tropisk variant, kan du prøve min eksotiske cocktail med smak av mango, fersken og vannmelon. God den også!

Det er dessuten gøy med tropiske og eksotiske varianter av cocktails når jeg skal ha fest og dekke bord i den tropiske trenden som er så populær nå.

Tropical Sting

(1 glass)

COCKTAIL BLOG - Cocktail recipe: Tropical Sting

Dette trenger du:

  • 4 cl akevitt Lysholm No 52
  • 2 cl likør Ancho Reyes Chile Liqueur
  • 2 cl Pasjonsfruktpuré
  • 2 cl Friskpresset limejuice
  • 2 cl Agavesirup
  • Eggehvite av ca. et halvt egg
  • 1 chili og 1 stjerneanis til pynt

Agavesirup fås kjøpt i helsekostbutikker og velassorterte matbutikker. Får du ikke tak i agavesirup kan du benytte enten honning eller brunt sukker. [ Les mer om agave i Den store søtstoffguiden ]

Tips: Om du ikke har akkurat disse ingrediensene når du skal lage cocktailen, kan du prøve med noe som ligner. For eksempel en annen type akevitt, og den likøren du har hjemme.

Slik gjør du:

Alle ingrediensene «tørrshakes» uten is, for så å tilsette is og shake. Hell over i et glass med isbiter. Garner med chili og stjerneanis.

[ Les mer om tørrshaking i Cocktailguiden ]

Takk til Stian Wehus for spennende oppskrift! Håper du også har lyst til å prøve :)

 

Søk gjerne også på COCKTAILS øverst her i bloggen, der får du massevis av oppskrifter.

Marianne :)

 

Her er boka mi; KREATIVE BORD! som du kan lese om og bestille her:

Følg meg gjerne på Instagram  – og følg bloggen på Facebook.

Her er boka mi; KREATIVE BORD! Den inneholder også oppskrifter på drinker og annet morsomt til festen. Du kan lese om den og bestille den her:
Følg meg gjerne på Instagram  – og følg bloggen på Facebook.No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.