Hjem   Om meg   Kontakt
MIKROTREND: Tropisk paradis | Marianne de Bourg
35350
post-template-default,single,single-post,postid-35350,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

MIKROTREND: Tropisk paradis

Har du også lagt merke til alt de tropiske vibbene som dukker opp overalt? Den nordiske interiørstilen har definitivt fått konkurranse denne sesongen, for nå skal det være fargerikt, frodig og tropisk.

Også på sommergarderoben ser vi herlige mønstre og sterke farger, men mest av alt er kanskje temaet brukt til fest. Det er i hvert fall ikke vanskelig å lage fest med tropisk tema i år. I butikkene bugner det av gøyale ting som cocktailglass med kaktus-stett, oppblåsbare flamingo-drinkholdere, ananassugerør, lysslynger formet som palmer og duker med eksotiske blomster.

Det skal altså være palmer på sengetøyet, tropisk mønster på kjolen kjolen, ananas i drinken, jungel på badet og flamingoer på tapeten i år.

TRENDY MED FLAMINGO

Flamingo Colourful Living Wallpaper

Foto: Fargerike

– Dominerende nå er den eksotiske jungelfeberen, som har inntatt Norge.sier kreativ leder Tale O. Henningsen i Fargerike. Det er ikke bare grønt, men alle farger er i bruk; hvit og blå, grønn og hvit, sølv og sort, gul og rosa. Fugler som flamingoer og papegøyer, sommerfugler samt blomster er noe vi gjerne vil ha. En optimistisk og leken stil!

Tropical party at the beach

Foto: Nille

Stikkord for denne stilen er: Troper, Hawaii, palmer og jungel. Tutti frutti. Eksklusiv kitch.

Og typiske farger er: Pink, oransje, lilla, turkis, gul, rødt, korall og grønt. Både knallfarger og pasteller er “lov”.

tropical party theme

Foto: Nille

Trenden har tatt helt av og en stund har det vært tendenser til å se flamingoer overalt. Fra drinktilbehør og små lyslenker til digre baderinger med form som en flamingo.

Tropical party decor

Foto: Nille

Butikker som Nille (på bildet over), TGR, Søstrene Grene og Eurorpris har et bra utvalg av rimelig dekor i plast og papp til bordet. Jeg tar i hvert fall alltid turen innom disse butikkene når jeg skal dekke til fest.

Dette kan du pynte det eksotiske bordet med hvis du skal ha fest med tema Tropisk paradis:

  • Flamingo
  • Ananas
  • Palmer
  • Kaktus
  • Vannmelon
  • Papegøyer og andre eksotiske fugler

Jeg har dekorert bord med eksotisk tema i alle fall et par ganger. Jeg stylet ikke bare et bord, men en hel terrasse i tropisk stil med et frodig og eksotisk bord som jeg pyntet med eksotiske frukter og blomster, samt et innendørs festbord i rosa, lilla og turkis.

Flamingo cocktail party birthday

Foto: Marianne de Bourg

Her er mitt eget cocktail- og festutstyr med flamingo som tema. Bak: flamingolyslenker fra Nille. Foran: Happy glass fra Magnor på servietter med flamingo, fra Ikea’s sortiment noen år tilbake. Bak står vinkartong med tropiske farger og mønstre, kjøpt på Systembolaget. Pappkrusene er fra Festfabrikken.no

cocktail party drink decor

Foto: Marianne de Bourg

Foran glassene ligger cocktailpinner i plast med flamingo, fått på bursdagen min (de er kjøpt i Frankrike). Tapaspinner (eller hva det nå er) i papp til høyre, tror jeg ble kjøpt på Søstrene Grene, det samme med de flamingopinnene i pappkrusene. Tror de også er fra Søstrene Grene.

light up the party!

Foto: Nille

Det gjør seg alltid med lys når sommerkvelden faller på. Ikke bare på festbordet, men gjerne lyslenker langs vegger og fra tak. Tenk på at utelys forstørrer uterommet, helt fram til lyspunktet!

Tablesetting tropical

Foto: Nille

Tekstiler, men også serviser (mest papp) bugner over av tropiske mønstre og sterke farger med frukt, blomster, planter, fugler og dyr fra eksotiske strøk. For eksempel flamingo og ananas. Palmer, kaktus, jungel og grønne blader.

Flamingo party theme

Foto: Kremmerhuset

Og selvfølgelig må det være en eksotisk cocktail til festen! Prøv en av disse to: Min spennende Thai-cocktail med kardemomme og sitrongress-sirup, en cocktail med smak av mango, fersken og vannmelon eller en mer tradisjonell Piña Colada

Golden flamingo

Foto: Kremmerhuset

Synes du trenden er morsom, men vegrer deg for rosa plastflamingoer, kan du gå for en mer subtil variant som denne flamingoen i gull.

Flamingo decor

Foto: Kremmerhuset

Eller en snøkule med litt uvanlig stil…

EKSOTISKE FUGLER, BLOMSTER OG FRUKTER

Det er ikke bare flamingoer på tapetet i sommer. Også papegøyer kan vi finne på veggen.

Parrot wallpaper

Foto: Fargerike

Også eksotiske fugler og blomster i alle farger og former.

Wallpaper with tropical birds

Foto: Fargerike

Disse tapetene er jo helt fantastiske, men jeg tenker at svært urolige og fargerike motiv passer aller best i rom man oppholder seg i kortere tid. Gode bruksområder for slike motiv kan være en fondvegg i en entré, på et gjestetoalett eller mellom overskap og oppvaskbenk på kjøkkenet.

Et tropisk tema passer selvfølgelig også på stranda. Enten du skal ut og bade, ha en piknik eller kanskje til og med lage strandfest, da er det bare å kjøre på med denne stilen.

beach party!

Foto: H&M Home

H&M Home har tatt med trenden på stranda…

Og finere enn dette blir det ikke. Det skal ikke så mye til for å få den rette stemningen og stilen med en vakker strand som bakteppe.

pineapple tropical trend Summer 2018

Foto: H&M Home

Hjemme kan vi jo pynte med en ananas-vase og ananas-potte. Altså, hvis du vil følge trenden uten å gjøre de helt store innkjøpene. Disse kan jo forresten også godt stå på festbordet. Det behøver ikke alltid være friske avskårne blomster. Jeg har mange ganger brukt potteplanter på bordet. For eksempel på dette bordet hvor jeg brukte kaktus og sukkulenter, jute og gress.

I paradis, men hjemme. Det tipper jeg at det kan føles som i alle fall. Store blomster, store mønstre og masse farger som er typisk for den tropiske trenden, ser vi også brukt på veggen.

PALMER, JUNGEL OG GRØNNE BLADER

Er ikke dette paradis, så vet ikke jeg. Sånn er det vel ikke mulig å få det hjemme, uansett hvor mye tropisk dekor jeg pynter med. Litt sommerstemning på soverommet går det vel allikevel an å få med et maken sengesett. 

Jeg hadde forresten sett denne trenden komme lenge da jungelfeberen for alvor kom over oss for et par år siden. Den grønne trenden med planter i alle rom har også vært tydelig i trendbildet en stund. Nå skal det være planter på gulvet, planter i ampler og planter i taket. 

Tropical trend SS18

Foto: H&M Home

Grønt er skjønt, også på tekstiler. Det som stadig forundrer meg er at de aller fleste grønnfarger så og si alltid passer sammen.

Tropical trend SS18

Foto: H&M Home

Mørkegrønt, limegrønt og turkis i skjønn forening. Kjølige blå og grønne nyanser passer godt om sommeren når det er varmt. Om vinteren liker jeg bedre en lunere palett.

Bedroom in the green

Foto: H&M Home

Enda mer jungel på soverommet!

A dreamy place

Foto: H&M Home

Igjen et paradisisk bilde med en stemning som ikke er mulig å gjenskape, men gud så vakkert!

Stråhatter er forresten fin dekor som passer til tema. Vi har laget en utstillingsvegg rett innenfor døra til takterrassen hvor vi har hengt et utvalg stråhatter. (Det må jeg jo ta bilde av senere!). De henger der til pynt, men er også utrolig praktiske å låne bort til gjester som har glemt solbriller eller når det er akkurat litt for varmt.

KAKTUS ER SUPERTRENDY

Den planten som kanskje er aller mest trendy akkurat nå er kaktus. Og ikke bare brukt som en potteplante, nei vi ser den på mønster, som festtema, i borddekkinger (som på dette røffe bordet hvor jeg brukte kaktus og sukkulenter istedenfor fargerike blomster).

COCKTAIL GLASS CACTUS - PERFECT FOR MARGARITAS!

Foto: Lagerhaus

Et herlig kaktusglass til dessert, frokost med kuler av melon, men også selvfølgelig til tex mex-aften eller tacofredag og kanskje en Margarita.

PILLOW WITH CACTUS INTERIOR TREND 2018

Foto: Kremmerhuset

Kaktus på stoff er barnevennlig, så vil du ha kaktus, men ikke ønsker at noen stikker seg, er denne puta fin.

Oppskrift på søte heklede kaktus, får du her: Søte heklede kaktuser som garantert ikke trenger vann!

CACTUS INTERIOR TREND PALMS GREEN PLANTS

Foto: Kid Interiør

Kid Interiør har også hatt kaktus i sitt sortiment, men jeg tror de er utsolgt nå. Fine er disse uansett.

CACTUS TROPICAL JUNGEL PARADISE TREND SS18

Foto: Kid Interiør

Også fra Kid Interiør – herlig pute i hengekøya, kanskje på hytta også, og ute på terrassen.

CACTUS MICRO TREND SUMMER 2018

Foto: Mester Grønn

Er du helt “crazy” går du for levende kaktus. De tåler tørke og kan også brukes som dekor for å understreke denne stilen i interiøret og på festbordet.

Ble du inspirert til å dekorere med denne stilen ute eller inne? Om ikke annet, kanskje til fest?

Håper du ble inspirert!

Marianne :)

 

Følg meg gjerne på Instagram  – og følg bloggen på Facebook.

 

 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.