Hjem   Om meg   Kontakt
Sommerens stiligste bord dekker jeg på terrassen | Marianne de Bourg
35002
post-template-default,single,single-post,postid-35002,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Sommerens stiligste bord dekker jeg på terrassen

Mitt sommerbord er dekket med…de nye lysestakene i serien Grand Cru fra Rosendahl.

Vi flyttet i fjor høst til et såkalt townhouse med tre uteplasser; en balkong utenfor stua i andre etasje, en uvurderlig takterrasse (en av grunnene til at vi kjøpte her) og markterrassen som du ser her. Den har utgang fra kjøkken og spisestue og blir brukt til grilling og bespisning. 

Terrassen er enda ikke helt ferdig, men den begynner å komme seg. Det tar tid å innrede ute og inne når man flytter! Markiser og innkjøp av møbler og annen dekor er for det meste i boks, mens levegger eller annen skjerming samt beising av gulvet gjenstår.

Men dekking av bord og hatt fest har vi allerede rukket. Et av bordene jeg har dekket på en nye terrassen kan du se her.

Foto/styling: Marianne de Bourg                                                  // REKLAME: Samarbeid med Rosendahl Copenhagen //

Foto: Marianne de Bourg

Dette bordet dekket jeg i samarbeid med Rosendahl Copenhagen som utfordret flere bloggere og Instagram-profiler til å vise fram Grand Cru-lysestaken fra Rosendahl i blankpolert, rustfritt Zink alloy. En jubileumsstake designet i anledning Grand Cru-seriens 25-års jubileum i 2018.

Her kan du se hvordan jeg løste utfordringen med et dekket bord på vår nye terrasse.

Foto: Marianne de Bourg

Vi er så fornøyd med de nye utemøblene våre! Vi kjøpte bord og seks stoler på Bohus, etter å ha tittet både hos Skeidar, Jysk, Plantasjen, Fagmøbler; IKEa og enda noen flere :D. Til daglig bruker vi kun fire av stolene rundt bordet, og har satt de to siste på  som står på balkongen i andre etasje, sammen med et lite sort rottingbord som passer perfekt til. Dermed kan vi flytte stolene ned og få seks sitteplasser ved bordet. I spisestuen innenfor terrassen har vi dessuten sorte spisestuestoler, så vi kan supplere med enda flere stoler.

Foto: Marianne de Bourg

Teppet er fra Rusta, det føles mykt under bena og rammer inn uteplassen. Et uteteppe som ser ut som et inneteppe. Det var imidlertid akkurat litt for lite og er nå plassert på balkongen i andre etasje. På markterrassen her kjøpte vi et i en større størrelse.

Foto: Marianne de Bourg

Her ser du hvordan søtt og stramt kan kombineres. Linservietter i lysegrønt og blomster i lys lilla myker opp i et sorte og stramme. Syrinene plukket jeg i nærheten og de søte lilla blomstene på servietten er fra den nyplantede hekken utenfor terrassen.

Foto: Marianne de Bourg

Jeg pleier ofte å bruke blomster som dekor på servietten. Det er en enkel og rimelig måte å pynte bordet på. I hvert fall når du som jeg har gjort her, har funnet gratis blomster ute. Det blir også ganske rimelig når du kjøper store buketter og kan “stjele” små blomster derfra. Som jeg for eksempel har gjort på et staselig og romantisk bryllupsbord, hvor jeg stakk blomstene under en serviettring.

Jeg har faktisk laget en hel bloggpost om hvordan du kan pynte serviettene og kuverten med blomster. Hvis du vil se disse tipsene også, finner du dem her: Serviettbretting og blomster – 1 kuvert 10 muligheter.

Foto: Marianne de Bourg

Ofte bruker jeg duk eller dekkebrikker (og mange ganger begge deler), mens her har bordet fine linjer som er dekor nok i seg selv. Det er deilig å slippe og styre med duk på uteplassen. Der bør det helst være enkelt.

Foto: Marianne de Bourg

Her ser du hvordan jeg har plassert de små telyslyktene, brukt som vaser for anledningen. Jeg har satt én på hver kuvert, rett over gaffelen. Det er en hyggelig måte å dekke på det at gjesten får hver sin “egne” bukett istedenfor å sette dem på midten av bordet.

Foto: Marianne de Bourg

Grand Cru-lysestaken fra Rosendahl er en jubileumsstake designet i anledning Grand Cru-seriens 25-års jubileum i 2018. De passer også godt på det høytidelige bryllupsbordet, et staselig nyttårsbord og andre festbord. (Legg også merke til den runde platen i midten, det er en stenplate som kjelen kan settes på. Praktisk, eller hva!?)

Foto: Marianne de Bourg

Både servise, bestikk og vannglass er i serien Grand Cru fra Rosendahl, som jeg sparer på. Bestikket er også fra Rosendahl, men fra serien Grand Cru Soft.

Foto: Marianne de Bourg

På servietten la jeg blomster fra hekken, som matchet de lilla syrinene. (Jeg skal forsøke å finne ut hva de heter, lavendel er det i alle fall ikke…).

Foto: Marianne de Bourg

Vannglass Grand Cru fra Rosendahl. I varmen som har vært i det siste har vi blitt flinkere til å drikke vann, og huske å sette vannglass på bordet. Også når det serveres øl.

Foto: Marianne de Bourg

Serviettene i en nydelig lys grønnfarge er fra Tilbords. Fargen passer faktisk til veldig mange ulike fargekombinasjoner. Selvfølgelig perfekte til nøytrale farger som hvitt, beige og sort, men også fine til mørk grønt, søte sammen med rosa eller lysegult – og herlige til lilla, som her. Det er mange år siden jeg brukt (og likt) lys lilla, men nå har jeg fått sansen. Det er jo en delikat farge!

Foto: Marianne de Bourg

Telyslykt Grand Cru  i glass fra Rosendahl brukt som vase. I tillegg til denne i brun fås de i 11 andre farger og de er superfine når man dekker med forskjellige farger mellom glass og tallerkener. 

Foto: Marianne de Bourg

Jeg bruker ofte telysholdere som vaser. Det er smart til små og korte blomster, men også et bra tips om man ønsker å dekke bordet med mange vaser, men ikke har nok. På den måten kan man jo også få brukt de fine telysholderne som ellers ikke ville brukt på dagtid om sommeren. Da er det jo ikke behov for telys.

Foto: Marianne de Bourg

Produktene jeg brukte til denne borddekkingen:

Håper du likte bordet og fikk litt inspirasjon til dekking av ditt eget sommerbord,
Marianne :) 

 

 

Følg meg gjerne på Instagram  – og følg bloggen på Facebook.

1 Comment

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.