Hjem   Om meg   Kontakt
4 kjappe fornyelser med et bitte lite malingsstrøk | Marianne de Bourg
34844
post-template-default,single,single-post,postid-34844,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

4 kjappe fornyelser med et bitte lite malingsstrøk

Hva sier du om en superkjapp og innmari kreativ romfornyelse? Ideene her krever faktisk bare bitte litt maling (én liter kanskje) og den minimale innsatsen får allikevel en kjempeeffekt i interiøret.
Da jeg så disse bildene fra malingsprodusenten Beckers, der de har brukt maling på fire utrolig kreative måter, syntes jeg ideene var både morsomme og originale, og verdt å dele.
Bildene viser hvordan vi ikke trenger å male hele rommet for å gi interiøret en fornyelse. De viser at vi kan oppnå en stor effekt kun ved å male utvalgte detaljer. Så gøy!
Her er de fire ideene:

1. I vindusnisjen

Tenk utenfor boksen og mal vindusnisjer, gjerne i lyse pasteller som fint speiler seg i dagslyset. Mal gjerne med en lysere nyanse enn på veggene og skap en kontrast som også gir god romfølelse.

Foto: Beckers

Fargen i vindusnisjen heter Midsommarnatt 756 og veggfargen Dimma 550.

2. Kanten av dørbladet

Løft en liten og annerledes detalj ved å male innsiden av dørbladet. Her kan du slå ut håret og velge en sprek farge uten at det tar over hele rommet. Et bra tips er å bruke en maken farge som på en annen detalj i interiøret. Sofaen for eksempel. 

Foto: Beckers

Et klassisk interiør med sober fargeskala. Så åpnes døren og den overraskende linjen på dørkanten, malt i fargen Aloe Vera 826, vises som en velplassert og leken detalj.

3. Mal dørkarmen

Dette hadde du nok ikke tenkt på – å male innsiden av dørkarmen i en kontrastfarge. Det tror jeg hadde blitt superlekkert også med med mer nøytrale farger.

Foto: Beckers

Med mørkere farger på veggene letter et lysere parti opp og skaper en god romfølelse. Nisjen er malt i Chateau 713 – fantastisk sammen med Petroleum 790 på den fremre og Stålblå 782 på den bakre veggen.

4. Fremhev radiator og rør

Rør til radiatorer kan også bli interessante detaljer om du våger å sette farge på dem. En av fordelene med å male vertikale linje er at det gir en fornemmelse av bedre takhøyde. Det er en relativt enkel jobb, som har potensiale til å endre rommets uttrykk. 

Foto: Beckers

En helt ordinær radiator med rør helt opp til taket, malt i Anis 681. Sammen med veggen i fargen Skilla 779 skapes et industrielt uttrykk. Sort radiator mot grå vegg hadde også vært lekkert!

 

2 Comments
  • Lappeteppet

    21/05/2018 at 11:52 am Reply

    Har jeg aldri tenkt på, men for en effekt!!!!

  • Vanessa fra Sukhi

    25/05/2018 at 10:25 am Reply

    Flotte ideer! Hadde aldri tenkt å male dørbladet men det ser sååå flott ut!

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.