Hjem   Om meg   Kontakt
17. mai-bord i rødt, hvitt og grått | Marianne de Bourg
34522
post-template-default,single,single-post,postid-34522,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

17. mai-bord i rødt, hvitt og grått

Her har jeg dekket et tradisjonelt 17. maibord til den store dagen. Med norske er det ingen tvil om hvilken dag det er. Det er 17. mai og Norge i rødt, hvitt og blått!

Dette bordet ligner på et tidligere festbord jeg også dekket for Kid Interiør. Det er faktisk samme bordet (du kan se det her), bare at jeg her tilførte en flaggrekke i stoff. Uten flaggdekor kan det brukes til konfirmasjoner og andre festdager i mai. Mai er jo den store festmåneden!

(Styling: Marianne de Bourg / Foto: Kid Interiør / Borddekkingen er en jobb jeg gjorde for Kid Interiør)

tablescape table decor table setting

Nasjonaldagen feires på tradisjonelt vis med norske flagg som vaier og sølv som skinner, og serviettene har blitt pyntet med serviettholdere i mønster som minner om søljer.

tablesetting for national day

Flaggpynten er laget av solid stoff som er sydd fast på en snor. Den er like fin å henge opp over bordet som den er når den ligger som en dekorasjon langs midten av bordet.

vase decor table decor flowers white green

En stor vase med en bugnende bukett er nærmest alt man trenger for å dekke et vakkert bord, foruten levende lys, god mat og glade gjester. Vasen er fylt med en vårlig bukett som består av blomster i hvitt og de typiske lyse grønne nyansene som finnes i naturen på denne årstiden.
I vasen har jeg brukt anemoner, Scabiosa, viburnum og hvite syriner. For å få de rette vårblomstene (i de rette fargene) spesialbestilte jeg fra den lokale blomsterbutikken Blåveispiken Blomster. Det kan være et lurt tips å bestille blomster på forhånd. Da får du de blomstene du vil ha.

table setting in white and grey

Høyt og staselig står klassiske lysestaker i sølv på enden av bordet. Her er de ikke i veien slik de fort kan bli når de er plassert midt på bordet mellom to som sitter rett overfor hverandre.

napkin folding

Serviettringen i sølv minner om filigransarbeidene på tradisjonelle søljer. En morsom detalj på et tradisjonelt maibord.

champagne breakfast for national day

Skal du gi bort en flaske med noe godt å drikke i vertinnegave? Da kan den pyntes enkelt med silkepapir, gavebånd og en kanskje liten bukett, hvis du har noen blomster å avse. Litt mer spennende når den er pakket inn slik enn i en ordinær flaskepose. Faktisk så lekker at den kan stå på bordet også.

champagne party table decor

Skal det serveres champagnefrokost på den store dagen? Husk å kjøpe is til avkjøling av den sprudlende drikken.

celebrate party table setting

Denne flasken pyntet jeg med hvitt silkepapir, hvitt gavebånd og en liten bukett med brudeslør.

white and grey table decor

Og sånn er bordet uten flaggpynt. Like fint til dåp, konfirmasjon og andre fester. Tenk på at det ikke skal så mye til for å dekke et bord til 17. mai. Klassisk flaggpynt er alt som skal til.

Her er flere 17. maibord som kanskje kan være til inspirasjon:

Håper du ble inspirert av borddekkingen og kan bruke tipsene,
Marianne :) 

Kunne du tenke deg boka mi? Du kan bestille den her:

Følg meg gjerne på Instagram  – og følg bloggen på Facebook.

2 Comments
 • Liv

  10/05/2018 at 7:23 pm Reply

  Hei, Nydelig bord:) Lurer på hvor tøy serviettene er fra?
  Mvh Liv

  • Marianne

   11/05/2018 at 10:09 am Reply

   De er fra Kid Interiør og heter Vilma :)
   Marianne

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits