Hjem   Om meg   Kontakt
BORDDEKKING: Inspirasjon til vårlig festbord | Marianne de Bourg
34524
post-template-default,single,single-post,postid-34524,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

BORDDEKKING: Inspirasjon til vårlig festbord

Dette festbordet dekket jeg først med flaggvimpler til nasjonaldagen, men så kom jeg på at bordet uten flagg også kan passe til andre anledninger som dåp, konfirmasjon og jubileer av ulike slag.

Det skal jo ikke så mye til før 17. mai-stemningen er på plass på festbordet. Det er kanskje det enkleste bordet å få fint. En vimpelrekke med norske flagg er alt som skal til. Men når flaggene fjernes kan bordet like gjerne brukes til vårens andre festlige anledninger.

Våren er jo definitivt tiden for fester av mange slag, blant annet konfirmasjon, bryllup og 17. mai. Bursdager også, selvfølgelig. I tillegg er det akkurat som det sosiale livet blomstrer om våren. Vi våkner vel til liv igjen etter en lang vinter.

Skal du dekke bord til fest denne våren, håper jeg å gi deg inspirasjon her!

(Stylingen er fra en jobb jeg har gjort for Kid Interiør og alle produktene på bordene er lånt fra Kid. Foto: Kid Interiør )

spring table setting

Den friske vårlige grønne buketten er nærmest eneste fargeinnslaget på det ellers nøytrale bordet. Men det funker! Med en nøytral fargepalett skal det ikke så mye til å få fargesmell på bordet. Det kan være blomstene som står for fargeinnslaget, eller serviettene. Eller bordkortene kan gå i sterkere farger og være bordets blikkfang. Det er derfor jeg liker så godt bord uten mye farge. Det gir så mange muligheter.

vase with spring flowers in white and fresh green

En stor vase med en bugnende bukett er nærmest alt man trenger for å dekke et vakkert bord, foruten levende lys, god mat og glade gjester. Vasen er fylt med en vårlig bukett som består av blomster i hvitt og de typiske lyse grønne nyansene som finnes i naturen på denne årstiden; anemoner, Scabiosa og syriner i hvitt sammen med frisk grønn Viburnum.

table setting tablescape table decor

Bordet er dekket med en klassisk hvit duk og med linservietter i mørk grå som skaper en vakker kontrast. På bordet har jeg også strødd hvite pikekyss og hvite minimarshmallows. Jeg har sansen for å bruke mat som dekor. Men da må man selvsagt regne med at gjestene forsyner seg av bordpynten! ;)

napking folding table setting

Lekre serviettringer i sølv hører med. Mønsteret på serviettringen i sølv minner om filigransarbeidene på tradisjonelle søljer. Jeg ser for meg at de passer ypperlig til mer høytidelige fester hvor gjestene bærer bunad.

white and gray table setting

Telysholdere med mønster i sølv er et elegant innslag på bordet. Jeg bruker ofte telysholdere som vaser også, som jeg har gjort på disse tre dåpsbordene.

celebrating with champagne

Når vinkjøleren blir plassert på bordet er det fest! Her er flasken oppi tenkt som vertinnegave. Jeg pakket inn en flaske musserende vin i hvitt silkepapir og knyttet en minibukett med brudeslør rundt flaskehalsen med et hvitt bånd. En fin vertinnegave, ikke sant?

Da håper jeg at du ble inspirert av borddekkingen og finner noen gode tips til neste fest,
Marianne :) 

Følg meg gjerne på Instagram  – jeg viser borddekkingstips der også.

1 Comment

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.