Hjem   Om meg   Kontakt
To herlige konfirmasjonsbord med keramikk og sukkulenter | Marianne de Bourg
34505
post-template-default,single,single-post,postid-34505,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

To herlige konfirmasjonsbord med keramikk og sukkulenter

Her har jeg dekket to perfekte bord til tenåringen som ønsker seg et moderne og trendy festbord på sin konfirmasjon. 

Jeg tok utgangspunktet i samme duk, servise og glass på begge bordene, men laget to ulike fargepaletter, en feminin og en mer maskulin eller nøytral.

Foruten glass, servise og bestikk er alt på bordet fra Kid Interiør.

Foto: Kid Interiør/ Annonse for Kid Interiør

Konfirmasjonsbord til jente

Med en lekker naturfarget linduk, pynt i en feminin rosa nyanse, samt søte sukkulenter og røff keramikk ble dette bordet både trendy og tøft. Den fine fargekombinasjonen kan dessuten brukes på et bord sammen med mer klassisk bordpynt.

Et konfirmasjonsbord som skal falle i smak hos en ung konfirmant kan godt være litt lekent og kreativt. Jeg dekket derfor bordet i en mer moderne stil enn det ville fått med for eksempel sølv, krystall og roser. Pynten på dette bordet ble isteden telysholdere i røff keramikk, små potter med kunstige sukkulenter, og dekorstener langs midten av bordet.

Bordbrikker er ypperlige til å skape fargeinnslag på bordet. Med mange farger, materialer og stiler å velge mellom finnes det noe for enhver smak. På vårt konfirmasjonsbord brukte jeg bordbrikker av hamp i en varm rosa nyanse og på tallerkenene lekre linservietter i maken farge.

Her er servietten knyttet sammen med en grov snor (som fulgte med servietten) og under snoren er det stukket en liten blomst. Dette er bare én av mange måter man kan kombinere blomster og servietter på. Her kan du se hvordan stoffservietter og blomster kan legges på kuverten på ti ulike måter: 1 kuvert – 10 muligheter

Dekorsteiner er herlig dekor som kan brukes til mange ulike typer borddekkinger. De er like fine til sommerbordet på terrassen som til festbordet på hytta ved sjøen. På dette bordet passer de ekstra godt til pottene med terrakotta-look, og til sukkulenter og keramikk.

Tips: Sukkulenter er supersøtt på bordet, men hvis du vil ha avskårne blomster på konfirmasjonsbordet, kan de søte telysholderne også brukes som små blomstervaser.

Til konfirmasjonsbordet har jeg printet ut bordkort og menykort på tynn farget kartong. Kortene finnes i flere ulike mønstre og kan printes ut på ark i farger som matcher bordet. Navnene kan enten skrives på elektronisk eller for hånd, om du foretrekker det. Bordkortene og menykortene kan du printe ut her.

Lave dekorasjoner som settes på rekke langs midten av bordet er en enkel måte å dekorere bordet på, men det blir alltid veldig lekkert. På det formelle bordet kan gjerne borddekoren settes på stram linje, men på et mer uformelt bord som dette behøver det ikke være så stramt. Her er pynten satt i en mer slyngende form.

Konfirmasjonsbord til gutt

Bordet er pyntet med de samme sukkulentene og steinene som til det rosa bordet, men telysholderne er her byttet ut med makne telysholdere i en annen farge. Disse er gråturkise og passer perfekt til den grå og beige basen.

Dette konfirmasjonsbordet er dekket med dempede nyanser av beige og grått som basisfarger, og med innslag av lilla og grønt/turkis på vaser og telysholdere.

Her har jeg byttet ut dekkebrikken i hamp med en maken brikke i grå, og servietten med en hvit linserviett. Jeg brukte samme type blomster som på det rosa bordet, men her i en lilla farge.

På enden av bordet står en grønn vase med enkle blomster i lilla og kremfarget/aprikos. Her ser du hvordan man fint kan blande potteplanter og friske blomster på festbordet.

Håper du ble inspirert!

-Marianne :)

1 Comment
  • Vanessa fra Sukhi

    16/03/2018 at 8:35 am Reply

    Flotte bordduk <3 Elsker ideen å legge stein på bordet også!

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.