Hjem   Om meg   Kontakt
Hva er din palett: jordfarger, pastell eller kontrastrik? | Marianne de Bourg
34488
post-template-default,single,single-post,postid-34488,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Hva er din palett: jordfarger, pastell eller kontrastrik?

Det er kanskje ingen hemmelighet at jeg elsker fargekombinasjoner. Farger alene er nødvendigvis ikke så spennende, men jeg elsker når fargene settes sammen til nye og spennende kombinasjoner.

Jeg bruker dem i interiøret, for eksempel når jeg kombinerer puter i sofaen, som jo er en enkel og rimelig måte å fornye interiøret på. Med sesongens nye farger på putene, får stua en helt ny look! Fargepaletter med fine fargekombinasjoner bruker jeg også som inspirasjon når jeg dekker bord.

Her har jeg funnet tre herlige fargepaletter i Beckers nye fargekart Mood. Det består av tre temaer i et fargekart som består av 18 nye farger som viser hvordan nye og eksisterende Beckers-nyanser kan kombineres.

Kanskje kan disse inspirere deg til mer vågale fargevalg og -kombinasjoner? Ta en titt på dem her:

PASTELLER

Det første temaet består av nedtonede pasteller – dus grå, støvete rosa og naturlige, grønne nyanser som gir et svalt og luftig uttrykk.

New paint colors Beckers 2018

Malte møbler kan gjerne kombineres med ubehandlet tre og lintekstiler. Frodige vekster og en matt, svart aksentfarge gir tyngde til den ellers så lekne stilen.

JORDFARGER

I det andre temaet er nyansene jordnære og fargesterke. Her er beige, brune og vinrøde nyanser samlet.

Earthy colors in this new palette

Når disse kombineres med mørke tresorter, naturfarget lær og for eksempel detaljer i farget glass, skapes et oppdatert og moderne uttrykk med referanser til 70-tallet.

Kontrastrik

Denne paletten bestående av lilla, brent oransje og blek himmelblå som skaper harmoni og gir et avslappet uttrykk til tross for at fargene i utgangspunktet er svært ulike. 

New paint 2018 from Beckers

Dette temaet inkluderer elegante materialer som silke og fløyel, helst i kombinasjon med vakre mønstre. Tenk sofistikert og dekorativt – gjerne overdådig. Dyp lilla og sotet rosa i kombinasjon med brent oransje og blek himmelblå harmonerer fint og utgjør en avslappet sammensetning.

Fine farger og fine paletter!

Vi ser at det er mange av de samme fargene som går igjen her og hos de andre malingsprodusentene i årets fargekart. Og selv om Fargerike valgte blå som årets farge 2018 og Nordsjö hadde mange blåfarger i sitt fargekart for 2018 er tendensene i tiden altså helt tydelige.

Jeg liker kanskje aller best en miks av palett nr 1 og 2 – lyse nyanser av rosa i kombinasjon med mørke vinrøde nyanser.

Hvilken er din favoritt?

Marianne :)

2 Comments
 • Ronny

  01/03/2018 at 7:07 am Reply

  Stilig retro lampe.. hvilket merke er det?

  mvh
  Ronny
  http://www.LEDonline.no

  • Marianne

   18/04/2018 at 10:06 am Reply

   Jeg vet dessverre ikke. Dette er bilder stylet av Beckers….kanskje du kan kontakte dem? :)
   Marianne

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.