Hjem   Om meg   Kontakt
Julestemning på 1-2-3 | Marianne de Bourg
34302
post-template-default,single,single-post,postid-34302,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Julestemning på 1-2-3

Her viser jeg hvordan du kan få julestemning på 1-2-3. Mange fine og enkle tips til pynting som får fram julestemningen i førjulstiden lenge før juletreet er på plass.

Jeg synes det er en god idé å pynte litt etter litt. Dette er en superhektisk tid på året og jeg prøver å unngå stress med pyntingen. Og å innføre litt kos, som gløgg selv om det ikke er fest, risgrøt som frokost på en hverdag og julemusikk litt sånn altfor tidlig ;)

Håper du får noen gode tips!

Pynt opp med julekuler i kurv

JULEKULER I KURV. Er du også en av dem som pynter treet på lille julaften? Julekulene kan allikevel brukes som dekor i førjulstiden. Legg dem i en kurv, på et etasjefat eller i en bolle. Det er fin dekor, du har glede av de fine kulene litt lenger – og de er allerede tatt frem når treet skal pyntes.

Lys opp med levende lys

LYS I MØRKET: Levende lys må vi ha i vintermørket. Lykter, duftlys og telys gir super julestemning og er spesielt lekkert plassert i en gruppe. Det er også fint med en lysslynge i tillegg. Her har vi puttet den i en glasslykt sammen med litt vintergrønt.

Dekorativ kule laget av mose

EN KULE AV MOSE: Denne fine kulen er laget av oasis surret med mose. En fin juledekorasjon også på julebordet, i inngangspartiet eller på et fat. Den er enkel å lage, man trenger ikke mye materialer og det tar ikke lang tid. Den egner seg også ypperlig å lage på juleverksted for voksne.

Tips: Lag gjerne flere mosekuler og legg dem sammen.

Oasiskule med mose

Dette trenger du:

Oasiskule (f.eks. 7 cm bredde)

Sølvtråd (tynn ståltråd i gull eller sølv)

Mose (fås kjøpt i blomsterbutikken)

Slik gjør du:

 1. Ta noen store never med mose og fordel rundt kula.
 2. Surr sølvtråden rundt mosen slik at den holder mosen fast rundt kula.
 3. Klem forsiktig til, slik at kula holdes rund i formen. Fyll på flekker hvor det er lite mose og surr et par ekstra runder med sølvtråden. Knyt tråden og klipp den av.

Pynt bordet med kongler

KONGLER er fin førjulsdekor i kurver og på fat, samtidig som du har dem tilgjengelig etter hvert som det skal pyntes til jul.

 
GLØGG PÅ EN HVERDAG: Det behøver jo ikke være fest! Vi har så lett for å tenke at det må inviteres, for eksempel til gløggfest, men det er viktig å kose seg også på hverdager. Ta en pause innimellom juleforberedelsene med en kopp gløgg, alene eller sammen med familien.

Hvit alkoholfri gløgg av eplejuice

(Ca 10 små krus)

Dette trenger du:

 • 1 ½ liter eplejuice
 • 1 ½ liter vann
 • 1 ts malt ingefær
 • 1 pose kanelstenger
 • 1 pose hel nellik
 • 1 vaniljestang, delt
 • Eventuelt hakkede mandler og rosiner

Slik gjør du:

Ingrediensene has i en stor kjele og varmes langsomt opp til kokepunktet. Ta kjelen av varmen og la den stå å trekke i minst 10 minutter, gjerne lenger. Sil gløggen. Krydderet kan også has i en gaspose, slik at krydderet blir enklere å ta opp. Ha i hakkede mandler og eventuelt rosiner.


JUL PÅ SOVEROMMET

Christmas feeling in the bedroom

JUL PÅ 1-2-3: Det skal ikke så mye mer til enn en pute eller to i julefarger for å skape julestemning på soverommet. Og kanskje et pledd. Legger du til et duftlys er stemningen i boks. Slå gjerne av tv-en litt før, kryp oppi sengen med en kopp te eller et krus gløgg. Det er førjulshygge det!

 Kakao på sengen

NOE VARMT I KOPPEN: Alle har godt av å bli skjemt bort litt innimellom. Server dine kjære kakao på sengen en lørdag eller søndag i desember. Litt mer stas enn å få servert en kopp kaffe. Det er forresten selvfølgelig lov å skjemme bort seg selv litt også.


JUL PÅ GJESTEROM OG BARNEROM

Jul på gjesterommet

EN GEST TIL GJESTEN: Sett frem et par varme tøfler og et lunt pledd til gjesten. Koselig på gjesterommet, men også veldig hyggelig på barnerommet. Det skal ikke så mye til for å skape litt ekstra kos og hygge.

 

JUL PÅ KJØKKENET

Julegrøt

JULEGRØT TIL FROKOST: Risgrøt til frokost er kos på lørdag, men også herlig luksus på en hverdag. Overrask familien (eller deg selv) med en rykende varm porsjon risgrøt med smørøye og kanel til frokost. Det er førjulshygge det!

 Pynt kjøkkenet i grønt og rødt

JULESTEMNING PÅ KJØKKENET: Rødt og grønt sammen skaper garantert julestemning. Et lite tips er å legge frem klut og kjøkkenhåndkle i rødt og grønt når det nærmer seg jul. Da dukker julen opp på magisk vis.

 Pepperkakebaking

JULEVERKSTED MED BAKING: Det er hyggelig å samles i førjulstiden, og en anledning til dette er å bake sammen. Gjerne noe man egentlig synes er litt kjedelig, for eksempel pepperkakekjevling. Da kan man kjevle og stikke ut mens praten går. To fluer i ett smekk. Hjemmelagde pepperkaker er også stas å gi bort. Her har vi puttet dem i et glass med lokk og tenker gi det bort som vertinnegave.

Homemade gingerbread spice mix 

HJEMMELAGET PEPPERKAKEKRYDDER: Pepperkakekrydder inneholder som regel kanel, ingefær, nellik og kardemomme, men ikke alltid pepper. Pepper kan godt være med som ingrediens i tradisjonelle pepperkakekrydder, men denne oppskriften som er uten, kan brukes til blant annet å strø over kaffe latte, ha i yoghurten og i annen mat hvor ikke pepper passer så godt.

Pepperkakekrydder

Dette blir en stor porsjon som kan brukes til én pepperkakedeig, samt andre godbiter i førjulstiden. Bruker du spiseskjeer som måleenhet blir dette til sammen seks spiseskjeer. Du kan bruke denne miksen i alle pepperkakeoppskrifter. Det er bare å bruke tilsvarende mengde krydder som oppskriften tilsier.

Dette trenger du:

 • 3 deler malt kanel
 • 1 del malt ingefær
 • 1 del malt nellik
 • 1 del malt kardemomme
 • Ev 1 klype sort malt pepper

Dette kan også pepperkakekrydderet brukes til:

 • Pepperkaker (selvfølgelig)
 • Kaffe latte med julesmak
 • Chai latte med smak av pepperkaker
 • Frokostblanding med pepperkakedryss
 • Pannekaker med sukker og pepperkakedryss (til helgefrokost eller dessert)
 • Dessert med tilslørte peppermøer (bondepiker)
 • Cottage cheese med nøtter og pepperkakedryss til frokost

 

Håper du ble inspirert!

– Marianne :)

 

 

2 Comments
 • Mette i hagebloggen Furulunden

  29/11/2017 at 10:31 am Reply

  Takk for noen deilige tips. Da er vi i gang. God advent (snart)

  • Marianne

   29/11/2017 at 10:32 am Reply

   Tusen takk! God advent til deg også! :)
   Marianne

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.