Hjem   Om meg   Kontakt
Makramé, malakjeder og vintage livsstil | Marianne de Bourg
34284
post-template-default,single,single-post,postid-34284,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Makramé, malakjeder og vintage livsstil

I bokhylla akkurat nå ligger tre fine bøker jeg gleder meg til å lese, kose meg med, bli inspirert av og kanskje prøve ut oppskrifter fra.

I boka Vintage livsstil finnes massevis av oppskrifter på hjemmelaget skjønnhetspleie og tips til borddekking og fest. Drømmefangeren i boka Makrame hadde vært gøy å prøve seg på og jeg elsker tanken på å finne en fin fargekombinasjon og lage mitt personlige malakjede fra boka Lag ditt eget malakjede.

Jeg gleder meg til søndag, som er dagen hvor jeg prøver å få tid til å lese. Ikke på nett, men ekte bøker fra bokhylla. Jeg elsker jo bøker og koser meg aller mest når jeg benker meg til i daybeden med te, pledd og en stabel bøker.

Her kan du lese mer om de nyeste bøkene mine. Kanskje du også blir fristet :)

Vintage livsstil

Oldemors skjønnhetspleie, farmors hage, bestemors oppskrifter, naturens skatter, bærekraft i klesskapet, god gammeldags bordskikk.

Foto: Cappelen Damm

Gammel kunnskap – nye gleder
Lær deg oldemors skjønnhetstips, få oppskrifter fra bestemors kjøkken og hagetips fra farmors tid. Bli med inn i naturens skattkammer, les om hvordan gjøre klesskapet bærekraftig eller rett og slett lær deg litt om god gammeldags skikk og bruk.

Gamle tradisjoner og kunnskap som dagens besteforeldre og oldeforeldre vokste opp med er i vinden, som en motkultur til bruk- og kastsamfunnet. Det er slow living som gjelder: økologi og bærekraft, tradisjon og DIY. Vintage livsstil samler mange av de gode gamle triksene og praktiske tipsene innen alt fra matlaging og hagehold til hvordan du inviterer til og holder selskap. Og ikke minst får du mange gode råd til hvordan du vedlikeholder klær og sko.

  • Tittel: Vintage livsstil
  • Forfatter: Cecilie Larvåg
  • Pris: Kr 332 hos Cappelen Damm

Makrame – Dekorative og kreative knuter

Makrame tar den svenske designeren Fanny Zedenius dette nostalgiske håndverket frem og gir det en moderne vri.

Foto: Cappelen Damm

Inspirert av de tilsynelatende endeløse mulighetene til nye måter man kan kombinerer forskjellige knuter på, har hun vært medvirkende i den moderne makramé-renessansen som man nå ser på Instagram og Pinterest.

Denne boken inneholder alt du trenger for å mestre kunsten makrame. Med bare hendene og noen tau er dette et håndverk for alle. Boken inneholder forklaringer og illustrasjoner av de 34 mest brukte knutene innenfor makrame. Dette er boken som gir deg det du trenger av verktøy for å ta tauene fatt og lage de mest fantastiske kreasjoner.

Med en samling av 21 vakkert utformete prosjekter er det bare å la seg inspirere å sette i gang.

  • Tittel: Makrame – Dekorative og kreative knuter
  • Forfatter: Fanny Zedenius
  • Pris: Kr  306 hos Cappelen Damm

Lag ditt eget malakjede – Alt om symbolikken og hvordan du bruker din personlige mala

Synes du også at de lekre perlekjedene som yogier og mange andre bruker er fine? Nå kan du lære å lage ditt eget malakjede. Og gi det mening.

Foto: Cappelen Damm

En mala er et halskjede – en perletråd – og et åndelig smykke. Malaen er vakker å se på og et verktøy å holde i hendene når du mediterer. Malaens hensikt, foruten å være et smykke fylt med minner og symboler, er å guide deg i det daglige og minne deg på ditt spirituelle liv. 

I Monica Øiens nye bok forteller forfatteren om symbolikken, håndverket og fremgangsmåten og inspirerer deg til å «skreddersy» dine egne drømmehalskjeder. Du inviteres til å legge inn symbolikk, former, stemninger, minner og farger i malakjedet ditt og fylle på med din indre stemme, dine håp og dine intensjoner. Det sies at de stenene og fargene du først er tiltrukket av, er dem du skal lage en mala av. Du kan kjøpe ferdige malakit eller velge egne perler og personlige charms til din mala. Se om du finner noe på stranden eller i smykkeskrinet ditt fra da du var liten. Du kan gjerne bruke ringer, øredobber, amuletter og andre minner fra livet som del av en mala. 

Uansett hvilken motivasjon du måtte ha for å lage ditt eget malakjede, passer denne boken for deg som ønsker å bruke deg selv kreativt, og finne mer ro, trygghet og tilstedeværelse i livet.

  • Tittel: Makrame – Dekorative og kreative knuter
  • Forfatter: Monica Øien
  • Pris: Kr 323 hos Cappelen Damm

 

Håper du fikk noen gode tips!

– Marianne

____________________

Følg meg gjerne på Instagram: @mariannedebourg :)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.