Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Fire gode viner til årets fårikål
34142
post-template-default,single,single-post,postid-34142,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Fire gode viner til årets fårikål

Nå gjør høsten sitt inntog og du er kanskje også klar til å invitere venner og familie til hygge over en rykende varm gryte med fårikål? Utfordringen er å velge riktig drikke til. 

Enten du velger en klassisk oppskrift på fårikål eller en av disse fire oppskriftene på fårikål med internasjonal vri kan det å velge drikke til fårikålmiddagen være en utfordring. Det er fettet og sødmen i kålen som gjør det.

Bayer er et godt drikketips og i motsetning til hva mange tror er ikke rødvin alltid det beste valget fordi garvestoffene og fruktigheten kan kollidere med egenskapene til fårikålen. Da er faktisk hvitvin bedre. En champagne eller musserende vin passer også overraskende godt til fårikål. Her kan du lese mer om hvilke drikker som passer til og hva du bør tenke på når du velger drikke til fårikål.

Fire gode viner som passer til høstens fårikål

Her får du tips om fire gode drikker som harmonerer godt til fårikålmiddagen, én champagne, én hvit vin og to røde viner.

VIN OG CHAMPAGNE TIL FÅRIKÅL

Normalt er det enkelt å velge vin til lammekjøtt, men kombinasjonen av kål, fett og sort pepper kan få selv den tapreste rødvinen ned på kne. Til fårikål lønner det seg å velge en frisk vin med høy syre og god lengde. Klassisk og fransk i form av chablis eller champagne er derfor svært gode valg. 

Château de BLIGNY Blanc de Blancs Brut


Frisk syre og delikat frukt med en lang og tørr finish gjør Château de BLIGNY til et ypperlig valg til fårikålbordet. Aromaer av ananas og kvede (gul frukt som minner om pære) komplimenterer det tradisjonelle fårikålsmaken på en elegant måte.

Vinmonopol nr. 2032101 – Pris 324,60

Gustave Lorentz Riesling Reserve 2016


Riesling med konsentrert frukt, kanskje spesielt fra Alsace, er et opplagt valg for den som ikke ønsker bobler til fårikålen. Gustave Lorentz Riesling Reserve kommer fra hjertet av Alsace og egner seg med sitt preg av mineraler og sitrus, og med sin friske syrestruktur like godt til salt lammekjøtt som til fisk og sjømat. En god venn å ha på fårikålbordet!

Vinmonopol nr. 5823701 – Pris 149,90

Tommasi Valpolicella DOC 2016


Dersom man ønsker rødt i glasset til fårikål kan det lønne det seg å gå for en vin med bløte tanniner og fruktig preg. Denne valpolicellaen er fra det klassiske området i Valpolicella og lagres kun 4 måneder på ståltanker og 2 måneder på slavonske eikefat. En godt balansert og fruktig frisk vin med moderat sødme fra kirsebær, gjør Tommasi Valpolicella DOC 2016 til et godt valg for deg som ønsker høstlig rødvinskos til fårikålen.

Vinmonopol nr. 3053301 – Pris 149,90

Pio Cesare Barbera d’Alba D.O.C. 2015


Barbera fra Barolo og Barbaresco-regionen gir fullgod struktur, frisk syre og delikat saftig frukt. Pio Cesare Barbera d’Alba D.O.C. 2015 dufter av krydder og moreller og bjørnebær med hint av tobakk. Robust nok til å takle fedmepreget i fårikål og saftig nok til en behagelig og balansert munnfølelse. En herlig rødvin som høyner stemningen og forlenger fårikålselskapet!

Vinmonopol nr. 4285801 – Pris 245,00

Selv har jeg lyst til å prøve den hvite vinen. Det høres ut som et spennende valg. Riktig valg av drikke kan utvilsomt løfte fårikålmiddagen et hakk eller to.

Håper du ble inspirert!

– Marianne

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits