Marianne de Bourg | 50 SOMMERTIPS: Enda flere herlige ideer
33982
post-template-default,single,single-post,postid-33982,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
50 Fun Summer Activities

50 SOMMERTIPS: Enda flere herlige ideer

Spiselige blomster i salaten, et glass hvitvin før klokka fire og selvplukkede bær til dessert. Mer skal det ikke til for å lage fest på en helt vanlig sommerdag.

Det var så mange som likte den forrige 50 sommertips-saken at jeg slår til og deler 50 tips til.

Håper du blir inspirert!

50 Fun Summer Activities

Foto: Jotun

 1. Reise: Ta en kjøretur på måfå. Ta med mat og drikke og kjør på magefølelsen, se hvor dere ender. Venninnetur eller kjærestetur.
 2. Empati: En være-snill dag. Smil til alle du møter. Si noe pent til alle du snakker med.
 3. Fuglesang: Gå tur før frokost. Start en vane og gjør dette i hele ferien. Gjerne alene, helst i skogen og husk å lytte til fuglesangen.
 4. Romantisk Skriv en kjærlighetserklæring på en post-it lapp og legg den der din kjære ser den. Eller legg Love Hearts rundt i huset, slik at han/hun kan finne dem.
  50 Fun Summer Activities
 5. Sukkersøtt: Lag dessert midt i uka. Er det lenge siden gele og vaniljesaus sto på menyen er det jammen meg på tide.
 6. Herlig: Spar til spa. Luksus-spa hvis du har råd, hjemmespa hvis lommeboka er tom. Grovt salt- og honningskrubb er billigvarianten: bland like deler honning og grovt salt. Med duftlys og hvitvin i glasset er luksusfølelsen der allikevel.
  Min oppskrift på hjemmelaget nærende ansiktsmaske med avokado ].
 7. Ro: Slå av mobilen en hel dag…jo, det går an.
 8. Gaver: Kjøp adventskaldendergavene nå, eller begynne å kjøpe julegaver. Det er nå du har tid og penger, og det er helt unødvendig å stresse med dette i siste liten.
 9. Party: Lag en 70-talls-dag. Spis fiskepudding og reker i hvit saus, kålruletter eller rekekabaret. Eller ha en cowboy og indianer-dag hvor du tripper rundt med cowboyhatten på inne. Eller finkjolen! For med cocktailkjolen på blir ikke onsdagskvelden den samme, jeg lover. [ Les også: Et kostymedrama – om å kle seg ikke-så-hverdagslig i hverdagen ]

  50 Fun Summer Activities

  Foto: Kremmerhuset

 10. Sunt: Start dagen med en fruktsmoothie. Alle blandinger av frukt og bær kan brukes, det blir uansett godt. Oransje smoothie: appelsin, grapefrukt, mango og banan. Rød smoothie: vannmelon, jordbær og bringebær (frosne). Magen din blir dessuten veldig glad. [ Få min oppskrift på kortreiste smoothie med norske ingredienser ].
 11. Kreativ: Lakker tåneglene i forskjellige farger og ta på dine fineste sandaler.
 12. Boblende: Jordbær og champagne eller musserende vin. Til frokost, til lunsj eller på sengen. [ Les mer: Alt om champagnefrokosten ]
 13. Kontinentalt: Lev det søte liv også hjemme: drikk vin før klokka fire, lat som om du er i syden – der er det jo lov.
 14. Skrivemoro: Start en blogg
 15. Friskt: Frys vann i flasker og ta med på stranden. Den holder annen mat og drikke kald, tiner etterhvert og sørger for at du får i deg nok væske.
 16. Koselig kveldsmåltid: Kveldspiknik på stranda med ost, kjeks og rødvin. Se på stjernene og hør bølgene slå. Eller ta med maten i bilen og stopp langs veien.
  50 Fun Summer Activities

  Foto: Jotun

 17. Minner: Ta bilde av hagen din, verandaen eller stuen i sommersol (husk å få med blomstene på bordet). Det er så hyggelig med bilder som ikke er fra jul eller 17. mai.
 18. Skybrudd: Gå en tur i regnet. Det er utrolig deilig å være ute i regnvær, veldig forfriskende når du er riktig kledd.
 19. Latterkrampe: Se de gamle fotoalbumene sammen med noen. Flir av det fryktelige 80-talls antrekket, pappas rare sveis og den gamle bilen. Passer for nostalgiske venninner eller kjærester.
 20. Kjærlig: Kjøp en gave til kjæresten. Ingen anledning, sier du? Kjøpe noe allikevel. Det kan bare være et blad han liker, noe godt å spise/drikke eller en t-skjorte. Det er veldig hyggelig å få en gave uten at det er en anledning.
 21. Harmonisk: Lev i nuet. Bruk en hel dag og konsentrer deg om hvert øyeblikk. Se, føl, lukt. Se på skyene, lytt til fuglesangen. Nyt det du spiser og drikker uten mobil i hånden…
  50 Fun Summer Activities

  Foto: Kremmerhuset

 22. Blomstrende: Bruk blomstene i salaten. Kaprifol, ringblomst, nellik og blomkarse er spiselige og vakre i salaten. Bruk usprøytede kronblader.
 23. Minnebok: Lim inn bilder i album. Du har kanskje også noen gamle bilder liggende som aldri ble satt i album…?
 24. Tøft: Fisketur i øsende regnvær? Ta heller turen når solen skinner, fisken biter vel for det.
 25. Nytelse: Lag hjemmelaget iskrem. Den enkleste varianten er å blande fløte med frosne bær i foodprocessoren og eventuelt søte til. Bringebær er spesielt godt. [ Her er en oppskrift på lavkarbo bringebæris ]
 26. Stemningsfullt: Besøk en kirke der du bor eller når du er ute på tur.
 27. Nostalgisk: Skriv et håndskrevet brev eller postkort.
 28. Vilt: Ligg i telt. I villmarka, på campingplass eller i hagen.
 29. Håndplukket: Selvplukk bær. Rør med sukker eller Sukrin, og lag vafler til.
 30. Rosebad: Ta et bad med klassisk musikk til og roseblader strødd i vannet. det er NÅ du kan gjøre dette. Spør naboen om du ikke har roser selv, eller kjøp en bukett og ofre to roser fra den. Èn rose inneholder mange kronblader og rekker langt.
 31. Shopping: Storbytur til minipris, reis til Gøteborg for ca kr 300. Bussturene finner du ved å søke på nett.
  [ Les også: Mine 21 tips til shopping i Gøteborg ]
 32. Forfriskende: Bad i sprederen. Vær like tøff som ungene og få et energikick av det kjølige vannet.
 33. Velduftende: Samle roseblader i et fint glass med vann, sett den på badet og snus inn duften av rose…
 34. Behagelig: Hør en lydbok om du ikke har gjort det før.
 35. Smakfullt: Lag en ny matrett, med flere ingredienser som er nye for deg.
 36. Lekenhet: Lek med et barn. gjemsel for eksempel.
 37. Kulturelt: En kinotur er obligatorisk om sommeren. Venninnefilm (romantisk komedie), kjærestefilm (thriller) eller alenefilm (drama). Vel, forslagene må selvfølgelig ikke følges, men vurder kino på en regnversdag.
 38. Spirende: Så frø. Det er noe utrolig tilfredsstillende ved å se et plantet frø spire og gro. Det er fremdeles mulig å så. Persille og dill, krysantemum og reddik og kål kan du godt så nå. Sjekk bak på frøpakken!
 39. Kjølende: Frys isbiter med urter eller roseblader. Lekkert og leskende i varmen.
 40. Solskinn: Massér din kjære ute i solen.  [ Få min oppskrift på muskelavslappende olje her ].
 41. Leselyst: Bruk biblioteket. Her finner du bøker om ethvert land, enhver hobby og interesse. En hel bunke uleste bøker skaper forventning og er utrolig tilfredsstillende.
  50 Fun Summer Activities
 42. Stjerner: Vær sent oppe og se på stjernene. Finn fram astronomiboka og tyd stjernebildene. Det er utrolig fascinerende å å se millioner av stjerner som blinker. Hvis en tar seg tid…  Passer best i august når kveldene igjen begynner å bli mørke.
 43. Egenpleie: Ta fotbad og påfør neglelakk på hender og føtter. Avslutt med å smøre inn med velduftende fuktighetskrem. Nå kan du lese eller se TV resten av kvelden mens lakken tørker.
 44. Tips: Send inn et tips fra ditt nabolag til lokalavisa slik at vi slipper å bare lese om agurker i sommer.
 45. Ønsk velkommen: Pynt døren med en blomsterkrans du lager selv av markblomster.
 46. På stranda: Samle steiner og skjell. Strø i et bed, legg i en blomsterpotte eller bruk som dekor på terrassen.
 47. Sporty dag: Løp en tur. Jo da, selv om du har ferie. Det er såå deilig etterpå og man blir såå fornøyd med seg selv. Løpeturen er langt mer gjennomførbar enn på en 10 kuldegraders januarkveld. Det er deilig når solen har gått ned. Gå og løp i intervaller. Varm opp i minst 5 minutter, deretter kan du løpe og gå vekselsvis.
 48. Grønn dag: Ha en frukt og grønnsaksdag. Spis frukt, fruktsalat eller fruktsmoothie til frokost og lag retter proppfulle av grønnsaker til middag og lunsj. Avslutt dagen med et grønnsaksfat med dip som kveldssnacks.
 49. Gjør det sammen: Løs en kryssord sammen. Det er både hyggeligere og enklere enn å gjøre det alene.
 50. Morgengry: Se en soloppgang, og gå så til sengs igjen. For trøttinger kan vekkerklokke være til hjelp. Eller fest hele natten igjennom.

Håper du ble inspirert!
– Marianne

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen: