Hjem   Om meg   Kontakt
Kjapp og enkel sommerdrink med kun to ingredienser: Pimm's | Marianne de Bourg
31772
post-template-default,single,single-post,postid-31772,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Kjapp og enkel sommerdrink med kun to ingredienser: Pimm’s

Noen ganger har man lyst til å servere gode drinker til festen, men det er bare ikke tid til å styre for mye med kompliserte oppskrifter. Da er denne drinkoppskriften du får her redningen – Pimm’s!

Sommedrinken behøver jo ikke være komplisert som en Long Island Iced Tea, en deilig drink for all del, men du behøver et velfylt barskap for den inneholder både rom, gin og vodka.

Jeg liker å servere punsj eller sangria når jeg har gjester om sommeren. Som sangria lages punsj (eller punch) vanligvis av vin, en slant sprit og det man har av frukt, den blir gjerne servert i glassbolle og passer derfor ypperlig til fest. Jeg serverer dem gjerne i en stor glassdispenser med tappekran. For eksempel min røde sommerpunsj med sort te og rødvin, som du kan få oppskriften på her.

Sommerens herligste festdrikk synes jeg (foreløpig) er min oppskrift på Sangria, som inneholder rødvin, Martini Rosso og masse herlige sommerfrukter. Jeg lagde og serverte den på en balkong i en leilighet vi leide i Valencia ett år, så kanskje stemningen der har gjort at den har satt seg fast i minnet som en favoritt…

Jeg har også en annen god og enkel variant av punsj, Agua de Valencia, som inneholder appelsinjuice, cava og vodka. Prøv gjerne den også.

Men over til oppskriften på Pimm’s, som du nå skal få.

Pimms drink i Grand Cru

Her servert i lave vannglass, men serveres oftest i høye drikkeglass, såkalte highballglass / Foto: Rosendahl

Jeg fant denne superenkle oppskriften på en klassisk cocktail her i bloggarkivet. Det er en cocktail jeg enda ikke har prøvd her hjemme. Jeg bygger (stadig) opp barskapet og mangler selvfølgelig en hel masse for å kunne alle drinkene som står på ønskelista. Pimm’s er en av flaskene som jeg ennå ikke har kjøpt.

Pimm’s er en superenkel klassisk britisk sommerdrink. Den inneholder kun to ingredienser (hurra!) – Pimm’s No. 1 og lemonade. Jeg er fan av enkle oppskrifter med få ingredienser.

[ Søk også gjerne på: “Enkle drinker med kun to ingredienser” her i bloggen. Jeg har mange! ]

Drinken blir også ofte laget med 7 Up eller Sprite. Lemonaden kan erstattes med ingefærøl eller lag en “Pimm Royal Cup”der lemonaden er erstattet med musserende vin. Pimm Winter Cup heter drinken når Pimm’s er blandet med varm eplejuice.

Jordbær, appelsiner, agurk og mynte er klassisk garnityr, men også skiver av eple og sitroner blir brukt. Blir gjerne servert fra en glassmugge.

Her er en klassisk og enkel variant:

Du trenger:

Pimm’s blir også ofte laget med sitronbrus. Her er en variant:

  • 1 del Pimm’s No. 1
  • 3 deler 7 Up/7 Up light eller Sprite/Sprite zero

Drinken helles over is og klassisk garnityr er frukt og bær i skiver:

  • Agurk
  • Jordbær
  • Appelsin
  • Mynte

Skjær frukten i skiver og legg et par mynteblader på toppen. Eller server fra en glassmugge. Da bruker du en håndfull hver av agurk, jordbær og appelsin i skiver.

Denne skal testes ut så snart en flaske Pimm’s er på plass i barskapet!

– Marianne :)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.