Marianne de Bourg | Grønt og spiselig på bordet
33882
post-template-default,single,single-post,postid-33882,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
BORDDEKKING Festbord med groennsaker som dekor

Grønt og spiselig på bordet

Dekk med det du har, er et av mine mantra når det kommer til borddekking.

Frukt og grønt kan for eksempel være en del av dekoren på bordet. Vinflasker hvor etiketten er fjernet er fine vannflasker. Gratis grønt fra hagen og skogen kan bli en flott bukett. Det er mange muligheter!

Her har Affari dekket et bord hvor dekoren består av lime og ulike typer kål, samt en liten “bukett” med asparges på kuverten. Fint, friskt og enkelt!

BORDDEKKINGSTIPS---Dekk-med-groennsaker

Foto: Affari

Friskt og appetittvekkende! Friskt grønt passer dessuten til det meste av farger, og ikke minst kan man ta en bit av dekoren :D

BORDDEKKING Festbord med groennsaker som dekor

Foto: Affari

Flere grønne grønnsaker og frukt som kan bli fin pynt på bordet:

  • Grønn paprika
  • Erter
  • Edamamebønner
  • Spirer
  • Grønne druer
  • Artisjokk
  • Sukkererter
  • Avokado
  • Agurk
  • Squash
  • Purre
  • Urter
  • Jalapeno-pepper
  • Brokkoli
  • Rosenkål
  • Salatblader
  • Spinat
  • Grønne epler

Det er også selvsagt en mengde grønne retter å ta av som gjør seg på bordet. For eksempel kan du spire frø selv, lage grønt urtesalt og servere en forfriskende grønn mojito som velkomstdrink – eller en drink med kiwi og mynte for en alkoholfri variant.

Grønne sauser er både deilig og delikat. Hva med guacamole Chimichurri – grønn argentinsk urtesaus, gresskarsmør som tilbehør til gryter og sauser eller hjemmelaget grønn pesto uten basilikum (5 ulike oppskrifter).

Håper du ble inspirert!

– Marianne

1 Comment

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen: