Hjem   Om meg   Kontakt
Inspirasjon til årets festbord på 17. mai | Marianne de Bourg
33763
post-template-default,single,single-post,postid-33763,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Inspirasjon til årets festbord på 17. mai

BORDDEKKING:

Med 17. mai like rundt hjørnet tenkte jeg å dele noen bilder fra 17. mai-bordene som jeg har dekket i år, hvor jeg har brukt bånd som tema.

Ideen bak bordet var å bruke gamle håndarbeidstradisjoner inspirert av bunader, bunadsbånd og søljer.

Har du forresten tenkt på hvor mye fin dekor du kan få ut av et enkelt mønstrete bånd? Dekorbånd fås i alle mulige mønster og farger, og jeg fikk umiddelbart assosiasjoner til bunader, da jeg så dem ligge på rekke i rad i butikken.

Det beste er at de er superenkle å bruke. Du behøver ikke sy, de kan limes på med tape og knytes på, alt ettersom hvor du plasserer dem. Det er jo ingen ulempe når bordet skal dekkes på en hektisk dag som 17. mai.

Båndene på dette bordet fra Panduro Hobby minner om bunadsbånd og passer derfor ekstra godt på festbordet på nasjonaldagen. Jeg har brukt dem som dekor på duken, på servietten og på vaser.

Håper du blir inspirert!

BORDDEKKING - FESTBORD 17. MAI

Foto: Marianne de Bourg

Her har jeg brukt blå- og hvitstripete duk og lagt vevde bomullsbånd i rødt og hvitt som dekor langs hele midten av bordet. Ble det ikke fint? Og så enkel dekor, da gitt!

Duken heter “New Hampton” og er fra Kid Interiør og båndene fra Panduro Hobby. Servise og bestikk er fra Rosendahl. Serviset heter Duet og bestikket Grand Cru.

BORDDEKKING 17. MAI

Foto: Marianne de Bourg

Glassene er fra serien Perfection fra Holmegaard; champagneglass til venstre, vannglass i midten og rødvinsglass til høyre.

BORDDEKKING -KREATIVT BORD TIL 17. MAI

Foto: Marianne de Bourg

På settet med tre vaser fra Lyngby, har jeg festet bånd i rødt, hvitt og blått med dobbeltsidig tape. Også disse båndene er fra Panduro Hobby. Jeg ser for meg båndet brukt som dekor på et maritimt bord, for eksempel rundt servietten. Enkel og rimelig bordpynt!

BORDDEKKING -PYNTE 17. MAIBORD

Foto: Marianne de Bourg

Som servietter har jeg brukt kjøkkenkluter fra Søstrene Grene. De kostet bare noen kroner stykket (kr 12,90) og det blir jo et superrimelig alternativ til for eksempel linservietter. Det kan være smart å huske på når du er på jakt etter stoffservietter til bordet. De erstatter kanskje ikke de elegante serviettene i beige lin, men er et morsomt alternativ. Sjekk utvalget kluter neste gang du er i interiørbutikken. Kid Interiør har for eksempel supersøte strikkede kluter i pakker av 2 stk i to fine blåfarger.

BORDDEKKING -FINE BORD TIL 17. MAI

Foto: Marianne de Bourg

Se så fine båndene er! (Jeg synes sjøl ideen med å bruke bånd var genial :D).

BORDEKKING AV FESTBORD 17. MAI

Foto: Marianne de Bourg

Grene med kirsebærblomster ble hentet langs veien på besøk hos svigermor og svigerfar. Jeg har hatt en diger gulvvase full, men nå er de dessverre på hell.

BORDDEKKING - DEKKING AV BORD 17. MAI

Foto: Marianne de Bourg

Flagg er også fint som borddekor. Tips: Sett flaggene i en vase på bordet når dere kommer hjem fra byturen på 17. mai :)

BORDDEKKING -FESTBORD I ROEDT HVITT OG BLAATT

Foto: Marianne de Bourg

Rundt bomullskluten brukt som serviett, bandt jeg et annet bånd. Først brettet/rullet jeg sammen servietten/kluten til en slags trompet, og bandt deretter en passe mengde bånd rundt.

BORDDEKKING -DEKK BORD TIL 17. MAIFEST

Foto: Marianne de Bourg

Stripene går igjen i både serviset og båndet. Serviset heter Duet og er fra Rosendahl og båndet er som de andre fra Panduro Hobby.

BORDDEKKING -INSPIRASJON TIL 17. MAIBORDET

Foto: Marianne de Bourg

Vårstemning i spisestuen!

BORDDEKKING -VAKRE BORD TIL 17. MAI

Foto: Marianne de Bourg

En titt ned på gulvet hvor det ligger en superfin lånt matte i blått og hvitt fra Indiska.

BORDDEKKING - FINE FESTBORD TIL MAIFESTEN

Foto: Marianne de Bourg

God 17. mai!

Produktene jeg brukte på dette bordet:

Håper du ble inspirert :0)

Ha en fin 17. mai!

– Marianne

Vil du ha flere fine ideer til borddekking? Da kan du ta en titt i denne mappa på Pinterest. Du kan også søke på BORDDEKKING under menylinjen øverst på siden.

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.