Hjem   Om meg   Kontakt
Sukkerfrie marsipan-gulrøtter | Marianne de Bourg
11260
post-template-default,single,single-post,postid-11260,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Sukkerfrie marsipan-gulrøtter

Er du marsipan-fan? Da skal du få oppskrift på verdens aller søteste marsipangulrøtter! 

Jeg er egentlig ikke så glad i marsipan selv, og synes kjøpemarsipan er for søtt. Men gulrøtter er supersunt, og det er jammen disse minigulrøttene laget av marsipan også. De består nemlig av stort sett mandelmel, eggehviter og et bedre alternativ til sukker. De inneholder masse proteiner og sunt fett!

Marsipangulrøttene er fine i påskeegget eller som påskegodteri for store og små i løpet av påsken. Du får flere oppskrifter på litt sunnere godteri til påske. Følg med!
[Sjekk også påskeegg av marsipan med sjokoladetrekk]

Ingeniørfruens-påskegulrøtter

Foto: Ingeniørfruen

Men, man skal passe seg for å bryte tradisjoner. Mine barn nå får kjøpegodteri i påskeegget etter at jeg ett år kjøpte kun godteri fra helsekost. En miks av sukkerfritt, økologisk, uten tilsetningsstoffer, melkefri mørk sjokolade og jeg husker ikke hva det var. De små ble ganske skuffet over påskeegget det året. Det var jo ingenting av det de var vant til. 

Så, i år planlegger jeg ordinært godteri i selve påskeegget, mens jeg samtidig serverer hjemmelaget supergodt og supersunt godteri i  påsken. 

Marsipan

  • 150 g mandelmel
  • 2-3 eggehviter
  • 50 g SukrinMelis
  • 50 g Tagatesse
  • 1/4 ts vaniljepulver
  • Eventuelt 2 dråper mandelessens
  • Noen få dråper oransje (eller gul + rød) matfarge (fås kjøpt hos blant annet Cacas

Pynt: De minste bladene på en sitronmelisse

Ingeniørfruens-marsipangulrøtter

Foto: Ingeniørfruen

Bland alt i en food processor foruten matfargen, men prøv først med kun 2 eggehviter.  Justér med enda en eggehvite hvis deigen ikke samler seg, og med mer mandelmel hvis deigen blir for våt. Smak til med søtt. Ha i matfargen til slutt. Prøv med noen få dråper, her skal det ikke mye til!

Del marsipandeigen i ca 20 deler avhengig av hvor store du vil ha gulrøttene og form hver del til en gulrot. Hvis du gidder kan du lage render med en teskje nedover gulrota. Da ser de mer ekte ut.

Ingeniørfruens-påskemarsipan

Foto: Ingeniørfruen

Jeg stakk hull i den tykke enden av gulrøttene med en grillpinne for å lage plass til stilken på sitronmelissen.

PS – Sitronmelissebladene blir slappe etter ganske kort stund. Det funker altså ikke å ha dem fiks ferdige i påskeegget over natta. De må være ferske!

Ha en fin dag!

Marianne-de-Bourg-Ingeniørfruen-skriver-om-helse-diett-kosthold-cocktails-drinker-drikke-bøker-kropp-matoppskrifter-sex-samliv-trening-skjønnhet-kosttilskudd-helsekost-økologisk-naturmedisin-kjerringråd-sukkerfri-lavkarbo-lavkalori-hjemmelaget-naturlig-sunn-ma-og-oppskrifter

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Likte du dette? Da kan du dele bilde og link med en venn på Facebook eller Pinterest! Følg meg gjerne på Pinterest , bli fan av bloggen på Facebook og registrer e-postadressen din i feltet “Følg bloggen via e-post” øverst til høyre under bildet av meg. Da mottar du blogginnleggene mine på e-post. Takk for lesing & deling! 

8 Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.