Hjem   Om meg   Kontakt
Røft bord med kaktus, jute og gress | Marianne de Bourg
33705
post-template-default,single,single-post,postid-33705,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Røft bord med kaktus, jute og gress

BORDDEKKING:

Dette uformelle bordet med stikkende kaktus, grov jute og natutro gress har et tema som passer til vennemiddag med fredagstaco og annen tex mex. Kanskje også til cowboytema og pølsefest.

Tanken bak ukens bord var å ha tema “kaktus” – som er blant de aller mest populære grønne plantene akkurat nå. Det ble veldig fint, synes jeg. Og det var raskt å dekke, gikk på 1-2-3.

Håper det kan inspirere!

(Foto/styling: Marianne de Bourg)

BORDDEKKING Kreativt bord med planter

På dette bordet brukte jeg servise i serien Nordic Coal, samt sort bestikk Hun fra Broste Copenhagen. Glassene er i serien Perfection fra Holmegaard. Duken er egentlig en gardin i jute fra Kid Interiør. Et veldig grovt og røft stoff, som gjør seg godt til bordets røffe tema. Gardinlengden kostet opprinnelig 8-900 kroner, men jeg fikk den for 100 kroner da butikken kun hadde ett fag igjen. Et kupp!

Det er et bra tips å se i gardinavdelingen når du er på utkikk etter en duk. Gardiner er ofte rimeligere enn duker. En linduk koster gjerne opp mot tusenlappen, mens en gardinlengde i lin kanskje koster det halve.

BORDDEKKINGSTIPS Kreativt bord med planter

Kaktusene fra Plantasjen kostet fra kr 39 (for de små) og for noen få hundrelapper får du nok til å dekke et bord. Altså koster det ikke mer enn et par buketter med avskårne – og blomster i potte varer jo lenge. De kan settes i vinduskarmen eller et annet sted i rommet når de ikke lenger skal stå på bordet.

Jeg har veldig sansen for å bruke potteplanter på bordet i stedet for avskårne og har dekket med dette flere ganger. HER et bord i grått, samt DETTE frodige og fargerike bordet i tropiske farger.

BORDDEKKING Fint bord med kaktus

Gressmatten i plast er fra Flying Tiger (TGR). Jeg kjøpte den i København, men tipper at den finnes også her i Norge. Matten som ser veldig naturtro ut, gjorde seg godt til denne borddekkingen. Terrakottapottene og såpottene i papp hadde jeg fra før.

BORDDEKKING med kaktus og sukkulenter

Kaktus og sukkulenter finnes i utrolig mange typer, fasonger og størrelser. De har spennende grafiske former, flere grønnfarger og jeg savnet slett ikke fargerike blomster på bordet.

BORDDEKKINGSTIPS og ideer med gress

Tett på gressmatten som har litt “tørre” strå innimellom. Den ser ganske ekte ut! :D

BORDDEKKINGSTIPS Bruk planter paa bordet

Serviset og bestikket i sort gir en ganske annen stemning enn hvitt porselen og stål. Ikke minimalistisk og kaldt, men lunt og frodig, selv om fargen er nøytral. Det er mange ulike typer mat som gjør seg på dette serviset, og tex mex var helt perfekt.

Serviset heter Nordic Coal og bestikket Hun fra Broste Copenhagen. Glassene er i serien Perfection fra Holmegaard.

KREATIVT festbord til vennemiddag

Bestikket er i matt sort. Elegant og sobert passer det også til mer formelle borddekkinger. Og det kan selvsagt tas i oppvaskmaskinen. Det er det vel flere enn meg som liker….

BORDDEKKING med gressloper fra TGR

Flere detaljbilder av de søte kaktusene. Jeg har ikke hatt kaktuser siden jeg bodde på tenåringsrommet hjemme hos mamma og pappa, og i grunnen ikke tenkt på å kjøpe det heller, men nå er jeg virkelig frelst og kommer til å utvide samlingen. De er fryktelig søte og så er de jo lettstelte også. Helt perfekt!

BORDDEKKINGSTIPS Bord med kaktus og sukkulenter

Jeg varierte størrelse og høyde litt sånn annenhver, og i sikksakk-mønster.

BORDDEKKING med planter fra Plantasjen

Hvis du er litt fingernem, kan du også ta en titt på noen virkelig søte heklede kaktuser HER. De hadde gjort seg på dette bordet.

BORDDEKKING med sort servise og sort bestikk

Serviettene kjøpte jeg også på Flying Tiger i København, men jeg tipper de også finnes i sortimentet i Norge. Kostet nesten ingenting! Brettet dem på langs slik at litt mer av det fine mønsteret syntes. 

FINE BORD i sort, gront og graatt

[ Les mer: Sukkulenter – trendy planter til mange interiørstiler ]

Noen ideer til hvordan du kan dekke kreativt og spennende med kaktus og sukkulenter:

  • Farger: På dette bordet synes jeg det er fint med litt mørkere nyanser enn hvitt. Grått er den lyseste fargen og det kler den røffe stilen. Nøytrale nyanser som grått og sort gjør seg godt sammen med grønt. Litt varme i form av terrakotta er også fint.
  • Glass og servise: Se igjennom hva du har i skapet. Kanskje har du keramikk i brunt, grått, grønt eller sort. Porselen kan også brukes, men det gjør seg med noe annet enn hvitt. Jeg brukte enkle klare glass, men røkfargede glass hadde vært perfekte her.
  • Blomster: Alle typer kaktus og sukkulenter; Echeveria, Kalanchoe, pengeplante, bergknapp, takløk, aloe vera og agave. 
  • Tekstiler: Duk i lin eller jute, i grått eller beige, som jo mange har.
  • Dekor: Foruten gressmatten, brukte jeg servietter med kaktusmotiv, men her kunne også servietter i sort og/eller grønt være fint. Kanskje linservietter i grått eller beige, om det er det du har hjemme.

Prøv da vel. Det skulle være mulig å få til noe lignende :)

[ Les også: De 5 viktigste trinnene til et flott festbord ]

PRODUKTER

Disse produktene brukte jeg på dette bordet:

FLERE BORDDEKKINGSTIPS TIL FESTBORDET:

Borddekkingstips på Pinterest

[KLIKK PÅ BILDET FOR Å KOMME TIL TIPSENE]

Håper du ble inspirert!

– Marianne

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.