Marianne de Bourg | Festfine pølser med spennende tilbehør
22454
post-template-default,single,single-post,postid-22454,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
Oppskrift på spennende grillpølser med BBQ-sause - hot dogueros

Festfine pølser med spennende tilbehør

Det er jo så hyggelig å invitere gjester. Jeg har ofte lyst, men mindre lyst på det som følger med av planlegging og forberedelser.

Terskelen for å invitere venner burde jo i grunnen ikke være så høy. Det behøver ikke være så avansert. Synes ikke du også det er så koselig å bli invitert bort, selv om det ikke innebærer hvite duker og champagne? Alle synes jo det!

Et av de beste festtipsene sier 4-stjerners middag-kokken Ole Martin Alfsen er å ikke invitere for å imponere. Det er jeg enig i.

[Les mer: Ole Martins beste tips ]

Jeg har funnet noen oppskrifter som jeg synes er geniale til en uformell vennekveld. En meny som virkelig gir fest med senkede skuldre. Det handler om noe så hverdagslig som pølser. Men ikke den vanlige pølsa i brød med to streker ketchup. Her er pølsene dresset opp med tre typer spennende tilbehør. Prøv dem til pølsefest, cowboyfest eller grillfest i hagen.

Oppskrift på spennende grillpølser med BBQ-sause - hot dogueros

Hotdogueros er Mexicos svar på pølse i brød! I Mexico er de vanligvis fylt med pintobønner, revet ost, hakket tomat og løk, sennep, majones og guacamole.

Til disse pølsene er det brukt mini-tortillas, noe som straks gjør det litt mer spennende enn lomper. Det er også brukt BBQ-sauser fra Santa Maria som smaker av whiskey, hickory og chipotle, men du kan selvfølgelig lage din egen hjemmelagde BBQ-saus.

Pølsene er aller best grillet, men utenfor grillsesongen kan de også grilles i stekeovnen. Da snitter du bare pølsene og legger dem på en rist over et stekebrett. De grilles under grillelementet i ca 2 minutter på hver side. Så enkelt. Og tilbehøret lager du bare ferdig på forhånd.

Chili Mayo-grillpølser

I denne oppskriften er tortillas fylt med grillpølser, tacosaus, salat og chili-majones.

Oppskrift på grillpølser Chili-mayo

(4 porsjoner)

  • 4 store grillpølser
  • 4 Santa Maria Tex Mex Mini Tortilla
  • ½ pose blandet salatmix
  • 2 ss Santa Maria BBQ Sauce Sweet & Spicy Chipotle
  • 2 ss majones som blandes med litt Santa Maria Sauce Sriracha Chili & Garlic
  • 4 reddiker i tynne skiver

Grill pølsene på en varm grill eller stek dem to minutter under grillelementet i stekeovnen. Varm gjerne tortillaene på grillen til de har fått fin farge. Smør BBQ-saus på tortillaen, legg på salat, pølse og majones. Topp det hele med skivede reddiker.

Hickory Beans-Chorizo

Her er det brukt grillet chorizo ​​i små tortillaer. Pølsene toppes med bønner, løk, fersk koriander og BBQ-saus. 

3 spennende varianter av BBQ-grillpølser - Hickory-beans

(4 porsjoner)

  • ½ løk, hakket
  • ½ potte fersk koriander
  • 4 store Chorizo-pølser
  • 1 boks Santa Maria Tex Mex Refried Beans
  • 4 stk Santa Maria Tex Mex Mini Tortilla
  • 1 dl Santa Maria BBQ Sauce Smokey Hickory

Hakk løk og koriander, legg det på en skål. Legg pølsene på en varm grill. Varm opp refried beans i en liten kjele på grillen samtidig som pølsene grilles. Varm tortillaenee på grillen til de har fått farge. Smør refried beans på hver tortilla og legg på de nygrillede pølsene. Topp med BBQ-saus, koriander og løk. Server straks.

Chorizo Chipotle Coleslaw-pølser

I denne oppskriften serveres grillet chorizo ​​i små tortillaer, sammen med sterk coleslaw av jalapeños og kremet fetaost. 

3 spennende grillpølsevarianter - Hot-coleslaw

(4 porsjoner)

  • 4 Chorizo-pølser
  • 4 stk Santa Maria Tex Mex Mini Tortilla
  • 2 ss Santa Maria BBQ Sauce Sweet & Spicy Chipotle
  • 2 ss majones
  • 2 dl strimlet kål
  • ½ dl strimlet gulrot
  • Fetaost til å strø over

Grill pølsene på en varm grill til de har fått farge eller to minutter under grillelementet i stekeovnen. Varm tortillaene på grillen til de har fått farge. Bland kål og gulrot med majones og BBQ-saus. Legg kålsalaten på hver tortilla og legg på pølsene. Strø over fetaost. Server straks.

Prøv også bakte bønner med bacon og BBQ-saus, som også deilig tilbehør til pølser.

Tusen takk til Santa Maria for inspirasjon og oppskrifter. Håper du ble inspirert!

– Marianne :)


Følg gjerne på Facebook!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen: