Hjem   Om meg   Kontakt
Sukkulenter: Trendy planter til mange interiørstiler | Marianne de Bourg
31239
post-template-default,single,single-post,postid-31239,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Sukkulenter: Trendy planter til mange interiørstiler

Sukkulenter er ikke bare en av de mest trendy plantene akkurat nå, de er også kjent som planter som trenger så lite vann og stell at alle kan klare å få dem til å overleve. 

Sukkulenter finnes i alle mulige former og farger, men felles for dem alle er at de har saftrike og tykke stengler og blad, som f.eks. bergknapp, takløk, aloe vera og agave. 

sukkulenter---planter---mariannesblogg---flowerpowerfriday

Sukkulenter passer i alle typer miljøer og stiler. De finnes i så mange varianter at de passer i romantiske, røffe og minimalistiske miljøer. Plasser dem i en potte som passer din stil; både terrakotta, marmor, keramikk, glass og potter av stoff kler sukkulentene. Se bare her:

INTERIØR interiørtips, planter, blogg, blomstertrender

(Kilder: Mester Grønn, snl.no/Foto: Mester Grønn)

– Sukkulenter er lettstelte, morsomme og dekorative planter som trives både ute og inne. Det betyr at du kan nyte dem inne om vinteren, og sette dem ut om sommeren, tipser Mester Grønn.

INTERIØR interiørtips, planter, blogg, blomster, trender, DIY

Typisk for sukkulenter er egenskapen til å magasinere vann. De kan klare seg uten vann i flere uker, nettopp fordi de lagrer vann i blad og stengler. Når de vannes bør de få en skikkelig rotbløyte, men de må tørke skikkelig opp mellom hver vanning. I vinterhalvåret skal de ha svært lite vann.

INTERIØR interiørtips, planter, blogg, blomster, trender

Sukkulentene kommer opprinnelig fra solrike og tørre strøk, og dette er nettopp oppskriften på stell og plassering. De ønsker seg så mye sol og lys som mulig. Mange forbinder sukkulenter med stueplanter. Men prøv dem ute om sommeren. De er både stilige og lettstelte blikkfang og et alternativ eller supplement til sommerblomster.

– I løpet av en normal norsk sommer trenger du kanskje å vanne dem et par ganger. De må imidlertid få god drenering, så røttene ikke blir stående i vann, sier Mester Grønn.

INTERIØR DIY interiørtips, planter, blogg, blomster

Har du sukkulentene ute om sommeren må disse tas inn om vinteren, men tøffe som de er, tåler de å stå ute helt til frosten kommer. Har plantene stått ute hele sesongen kan de til og med tåle noen få kuldegrader.

INTERIØR interiørtips, planter, blogg, sukkulenter

Kaktuser også sukkulenter. Det eneste du kan gjøre feil med dem, er å gi dem for mye vann.

Tusen takk til Mester Grønn for inspirerende bilder og gode tips om sukkulenter!

Håper du ble inspirert :)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.