Hjem   Om meg   Kontakt
5 deilige oppskrifter akkurat nå: turmat, hyttemat og vinterferiemat | Marianne de Bourg
29799
post-template-default,single,single-post,postid-29799,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

5 deilige oppskrifter akkurat nå: turmat, hyttemat og vinterferiemat

Turmat, hyttemat eller nistemat. Kall det hva du vil, men her snakker vi om mat som kan spises ute, og som er enkel å lage og enkel å ta med ut på tur.

Mat som altså passer perfekt på hytta både i påske- og vinterferien, eller som nistemat (og drikke!) på tur i skogen. Kanskje til helgens skitur.

Du får oppskrifter på bålpakker, enkel kake av kakemiks, mandelsnacks og fantastiske sjokoladebarer som gir energi på turen. Pluss kakao med chili som varmer på turen.

(Foto: Per Erik Jæger/Styling: Marianne de Bourg)

Turmat på hytta - kakemiks med nøtter og tørket frukt

Litt søtt som avslutning føles også helt riktig på tur. Med god tursmak av sjokolade og appelsin. Vi laget energirike sjokoladebarer med hint av appelsin, mandler med kanel- og kakaosmak, samt kakemiks som blir ekstra mettende med tørket frukt og nøtter.

Bålpakker med timiankylling

Bålpakker er genial turmat som kan tilsettes nesten hva som helst av fisk, kjøtt og grønnsaker. Hele måltidet tilberedes helt av seg selv.

Turmat på hytta - bålpakke med kylling

(4 porsjoner)

Ingredienser

  • 4 kyllingbryst
  • 1 squash
  • 2 paprika
  • 2 rødløk
  • 4 ss smør
  • Timian
  • Tykk aluminiumsfolie

Slik gjør du:

  1. Riv store ark av aluminiumsfolien, legg arkene dobbelt og form dem som boller.
  2. Skjær kylling og grønnsaker i biter og ha dette i bålpakken sammen med en spiseskje smør og et timiandryss.
  3. Legg pakkene på glørne i bålet og la dem trekke i ca 20 minutter.

Sjokolade- og peanøttbarer

Mektige barer, nesten som konfekt. Barene smaker litt issjokolade, de er ikke veldig søte.

Turmat på hytta - sjokolade:turbarer

(12 små barer – turmat til ca 4 personer)

Ingredienser

  • 2 plater 70% sjokolade
  • 200 g smør
  • 250 g malte mandler
  • 150 g peanøtter
  • Revet skall av en appelsin
  • 1 egg
  • 2 dl rårørsukker

Slik gjør du:

  1. Mal mandlene i en mandelkvern eller blender.
  2. Skyll saltet av peanøttene og grovhakk dem.
  3. Smelt smør og sjokolade.
  4. Visp egget og rør det inn i sjokolade- og smørblandingen sammen med de malte mandlene, revet appelsinskall, peanøttene og rårørsukker.
  5. Hell massen over i en liten ildfastform, ca 20x30cm. Fordel det jevnt utover.
  6. Stek på 200 grader i ca 20 min.
  7. Avkjøl og sett i fryseren i ca 1 time. Del opp i passende barer.

Kakemiks med det lille ekstra

Kakemiks er god å ty til når tiden er knapp. Lett å variere er den også. Vi tilsatte en pakke ferdig kakemiks nøtter og tørket frukt og fikk en mettende kake som holder litt lenger på energien.

Turmat på hytta - enkel kake av kakemiks

(1 formkake)

Ingredienser

  • 1 pakke Møllerens gulrotkakemiks
  • 1 pose nøtteblanding 150g (f.eks. mandler, macadamia, cashew og peanøtter)
  • 150g tørkede aprikoser

Slik gjør du:

  1. Lag kaken som på oppskriften på pakken.
  2. Rør deretter inn 150g grovhakket nøtteblanding og 150g tørkede aprikoser.

Tips: Kaken trenger litt lenger steketid enn det som står på pakken.

Kanel- og kakaomandler med appelsin

Det er ikke bare appelsiner som hører med i sekken på skitur. Kvikk Lunsj også, så klart, men nøtter er også mettende og godt på tur. Disse krydderristede mandlene, milde på smak er perfekte som tursnacks for store og små.

Turmat på hytta - ristede mandler med kakao og appelsin

(3-4 porsjoner)

  • 250 g mandler (1 pose)
  • 1 ss smør
  • 2 ts kanel
  • 1 ts kakao
  • Eventuelt litt sukker/søtt
  • En appelsin, skåret i små biter

Slik gjør du:

  1. Rist mandler, smør, kanel og kakao i en stekepanne i ca fem minutter, til krydderet har festet seg til mandlene.

Tips: Ha med appelsinen i en egen boks og tilsett den rett før tursnacksen skal spises, slik at ikke de ristede mandlene blir våte.

Kakao med chili og appelsin

Litt tøffere kakao med hint av varmende chili og forfriskende, antioksidantrik appelsin.

Turmat på hytta - kakao med chili og appelsin

(3 porsjoner)

Ingredienser

  • 5 ss kakao
  • 4-5 ss rårørsukker/sukker
  • 1 liter melk
  • 1 ts finhakket chili
  • Revet skall av en appelsin

Slik gjør du:

  1. Bland kakao, sukker og litt av melken i en kjele og kok opp.
  2. Spe med resten av melken og varm opp til kokepunktet.
  3. Tilsett chili og appelsinskall.

Herlig om du liker og deler på Facebook.  Tusen takk!

 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits