Inspirasjon til dekking av nyttårsbordet
Et nytt år skal ønskes velkommen. Dette nyttårsbordet skaper forventning, stemning og det byr på små overraskelser.
Ofte velger vi sølv, gull og hvitt til nyttår, men dette bordet valgte jeg å dekke i en helt annen fargeskala. Også det julerøde måtte vike plassen for dempede og støvede nyanser av blått, grått og turkis. Vinterens egne farger. Bordet er pyntet med granbar av edelgran og jeg har laget en drink som passer til bordet.
Jeg håper nyttårsbordet kan inspirere. Serverer du i tillegg god mat og noe godt i glasset er det bare å ønske velkommen til bords!
(Alle foto: Marianne de Bourg)

Foto: Marianne de Bourg
Bordet er litt mer formelt enn nyttårsbordet jeg dekket i gull, sølv og hvitt med papp og plast fra Nille – som ble superstilig. Bare se her!

Foto: Marianne de Bourg
Duken heter Antoinette og er fra Kid Interiør. En lettstelt duk i polyester med linstruktur. Kjøpt på salg i høst.

Foto: Marianne de Bourg
Til bordet lagde jeg en drink som passer både til et nyttårsbord og til et bord med vinterlig tema. Cocktailglassene heter Perfection og er fra Holmegaard.

Foto: Marianne de Bourg
Jeg rimmet kanten på glasset med kokos, som skal indikere snø og de turkise snøkrystallene er kakepynt. Oppskriften på drinken får du her senere.

Foto: Marianne de Bourg
Jeg satte også noen hvite minijulestjerner i mellom granbar og bjørkekvistene langs midten av bordet. Enkelt og veldig dekorativt.

Foto: Marianne de Bourg
Serviettene i bomull med linfølelse er gamle og kommer fra Indiska. Magebåndet rundt servietten laget jeg helt enkelt av en remse papir som jeg klippet til fra en pakke med dekorpapir kjøpt hos Søstrene Grene.

Foto: Marianne de Bourg
På denne borddekkingen har jeg brukt flere boller enn det som skal brukes til de ulike rettene som serveres. Det er ikke alltid nødvendig at alt som står på bordet skal brukes. Så lenge det matcher og ser pent ut, kan man godt bruke det allikevel.

Foto: Marianne de Bourg
Jeg blandet ulike serviser i hvitt, blått: Nederst hvit dyp tallerken 25 cm i serien Legio Nova fra Eva Solo. På denne står en grågrønn skål i serien Nordic Green fra Eva Solo. Den blå litt mindre skålen er fra serien Swedish Grace fra Rörstrand. Øverst liten hvit skål med hank i Antipasti-serien New Wave fra Villeroy & Boch.

Foto: Marianne de Bourg
Her har jeg mikset glass fra to ulike serier. Det høye champagneglasset bakerst er fra Hadeland Glassverk. Hvitvinsglasset, cocktailglasset og vannglasset (med telys i) er fra serien Perfection fra Holmegaard. Det er nok ikke anbefalt å ha telys i vanlige drikkeglass, fordi de da kan sprekke, men denne gangen gikk det bra.
Langs midten av bordet har jeg lagt edelagran og bjørkekvister med “snø” fra Mester Grønn.

Foto: Marianne de Bourg
Grått, hvitt, blått, grågrønt og turkis – vinterens farger. Hva passer vel bedre på denne årstiden?

Foto: Marianne de Bourg
Muffinsene er bakt i små muffinsformer og pyntet med sølvstjerner fra Søstrene Grene. Melisglasur og kokos er “snø”.

Foto: Marianne de Bourg
Tenk også på at maten kan matche bordet. Her er små delikate makroner i blått og turkis lagt på hver kuvert. De kan spises som dessert eller til desserten.
På dette bordet har jeg brukt:
- Blomster: Edelgran, hvite minijulestjerner og kvister med “snø” fra Mester Grønn
- Duk fra Kid Interiør
- Glass: Perfection fra Holmegaard og høye champagneglass fra Hadeland Glassverk
- Muffinsform og stjernepynt fra Søstrene Grene
- Servietter: Fra Indiska
- Serviettbånd laget av papir fra Søstrene Grene
- Servise Hvit dyp tallerken Legio Nova fra Eva Solo
- Servise Grågrønn skål i serien Nordic Green fra Eva Solo
- Servise Liten blå skål Swedish Grace fra Rörstrand
- Servise liten hvit skål med hank i Antipasti-serien New Wave fra Villeroy & Boch
Håper at jeg kunne inspirere!
– Marianne :)
PS – Jeg blir glad om du liker bloggen på Facebook :)
Flere borddekkingstips til nyttår:
(klikk på bildene for å komme til artiklene)
No Comments