Spiselige, supersøte juletrær av iskjeks

Disse søte juletrærne kan du lage kjapt og enkelt av iskjeks, melisglasur og kokos.

Juletrærne kan lages på juleverksted sammen med barn, men da er det lurt å ha klippe dem rette på forhånd.

DIY Lag juletraer av iskjeks, melis og kokos

Foto: Marianne de Bourg

Først klippet jeg iskjeksene rundt kanten slik at de fikk en rett kant og kunne stå stødig.

Dette gjøres enklest ved å klippe forsiktig litt og litt med en saks. Jeg prøvde også med en avbiter, det fungerte også bra.

Ideen til disse jultrærne fikk jeg via Pinterest, og ut fra bildene der ser det ut til at det finnes iskjeks med rett kant. Dette fikk ikke jeg tak i, så da ble det litt pusling med saksa. Finner du kjeks med rett og stødig kant, er jo det strålende.

 

Skog av juletraer laget av iskjeks, melisglasur og kokos

Foto: Marianne de Bourg

Så dekket jeg iskjeksene med melisglasur og rullet dem i kokos med en gang mens glasuren fremdeles var våt.

Lag en skog av jultraer

Foto: Marianne de Bourg

Så kan de pyntes med ferdig farget glasur fra tuber. Du kan jo også bruke kakestrø.

Juletraer av iskjeks med gronn melisglasur

Foto: Marianne de Bourg

Disse iskjeksene er dekket med glasur laget av melis, vann, kokos og grønn matfarge. Kokosen skal forestille barnåler.

Du kan også bruke grønn konditorfarge, men denne gir ikke så kraftig grønnfarge. Dette blir en ganske tykk masse som er lettest å fordele utover kjeksen med gaffel. Skrap av dersom laget blir for tynt, ellers vil det renne nedover kjeksen når du setter den fra deg. Her kan du med fordel bruke hansker!

Pynt juletraer med kakepynt

Foto: Marianne de Bourg

Dersom trærne skal dekoreres med glasur i forskjellige farger, kan du lage dem på forhånd, men skal de pyntes med perler og kakestrø, må dette gjøres med en gang, før melisen stivner. Skjær da kantene rette og lag glasuren på forhånd.

Juletrekaker

Foto: Marianne de Bourg

Kakepynt-perlene er festet én og én til våt melisglasur. Den minste kakepynten, som på bildet til høyre bak, kan helles i en skål slik at treet rulles i kakepynten mens glasuren er våt.

Ble ikke dette verdens søteste (i dobbel forstand) spiselige julekaker, vet ikke jeg :)

Håper du ble inspirert!

– Marianne :)

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen: