Hjem   Om meg   Kontakt
Espresso Hasselnøtt Martini | Marianne de Bourg
33204
post-template-default,single,single-post,postid-33204,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Espresso Hasselnøtt Martini

FREDAGSDRINKEN: En martini med smak av kaffe, lønnesirup og hasselnøtt! 

Rekk opp hånda den som er glad i kaffe! Og den som er glad i en god cocktail! Jeg er glad i begge deler, og jeg hadde derfor lyst til å prøve å lage en cocktail med smak av kaffe.

Det ble testet ut litt og resultatet ble en veldig god martini med kaffe og smak av hasselnøtt, og med lønnesirup og ristede hasselnøtter langs kanten. Jeg synes det er en perfekt drink på denne tiden av året, da fruktige og sommerlige drinker ikke er det jeg har lyst på.

En herlig cocktail til fest, som også kan serveres som dessert – og som velkomstdrink.

fredagsdrinken-cocktail-oppskrift-espresso-hazelnut-martini

Foto: Marianne de Bourg

Jeg hadde lyst til å bruke den pulverkaffen fra We Are Little’s med hasselnøttsmak. Jeg synes den satte en ekstra spiss på drinken og det ga meg ideen om å ha ristede hasselnøtter langs kanten av glasset. Som søtning brukte jeg lønnesirup, som løser seg godt opp i drinken, og som var perfekt “lim” til hasselnøttene, slik at de festet langs kanten av glasset. Det ble både godt og stilig!

Jeg brukte først 1 teskje lønnesirup i selve drinken, og syntes ikke det smakte søtt nok. Med den sterke kaffen, kan det fort bli bittert om man ikke tilsetter nok sødme. To teskjeer lønnesirup passet mine smaksløker, men smak gjerne til drinken, og test for all del ut dersom du skal servere gjester. Det er forresten alltid en god regel!

Du får kjøpt kaffen fra Little’s hos blush.no og hos Jordbærpikene. Om du ikke får tak i den, kan du selvfølgelig lage denne martinien med ordinær pulverkaffe – eller espresso. Jeg brukte også en ekstra god vodka i min cocktail; nemlig Wodqa, men den kan selfølgelig også lages med den vodkaen du har tilgjengelig.

Her har du oppskriften:

Espresso Hasselnøtt Martini

(1 martiniglass)

  • 4 cl sterk kaffe laget med Little’s Rich Hazelnut coffee (eventuelt pulverkaffe/espresso)
  • 4 cl vodka, jeg brukte Wodqa 
  • 1 cl Tia Maria kaffelikør, eller annen kaffelikør.
  • 2 ts lønnesirup, sukker eller FiberSirup (som er søtt uten sukker)
  • Finhakkede hasselnøtter, gjerne ristet, som du finner på oppskrift her
  • Lønnesirup
  • Isbiter

Og slik gjør du:

  1. Lag en sterk espresso av pulverkaffen og varmt vann, avkjøl.
  2. Imens finhakker du hasselnøttene (de kan gjerne være ristet, men du kan også bruke uristede).
  3. Hell litt lønnesirup på en asjett og sett martiniglasset opp ned i lønnesirupen.
  4. Ha de finhakkede hasselnøttene i en annen asjett og vri glasset slik at nøttene fester seg til lønnesirupen.
  5. Ha en cocktailshaker trekvart full med is.
  6. Ha i kaffe, vodka, kaffelikør og sukker/lønnesirup.
  7. Rist kraftig til det danner seg rim utenpå shakeren.
  8. Sil over i et martiniglass.

Håper du ble inspirert!

– Marianne

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.