Hjem   Om meg   Kontakt
Høstfint bord i korall, lilla og rustrødt | Marianne de Bourg
32976
post-template-default,single,single-post,postid-32976,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Høstfint bord i korall, lilla og rustrødt

Denne uka får du tips og ideer til en borddekking som passer til høstens vennemiddager.

Jeg hadde lyst til å prøve en annen fargekombinasjon enn de mer tradisjonelle høstfargene og satset på korall, lilla med rustrøde blomster til. Det ble et stemningsfullt og lunt bord, enkelt pyntet, men fargerikt og frodig allikevel.

Den eneste bordpynten som gjør dette til et høstbord er et mørkerødt eikeblad på hver kuvert. Uten bladet kan bordet brukes resten av året. Legg også merke til de noe utradisjonelle blomstene. Med rustrøde strå og lilla allium ble bukettene både røff og uformell. Jeg har også brukt flere lave vaser istedenfor én høy. En stor vase kan ofte bli stående i veien slik at gjestene ikke ser hverandre over bordet.

Det er høst og kaldt ute, men inne er det fyr i peisen. Kom bare inn!

01-borddekking-hostbord

løperen Plume står telysholdere Crackle i en dempet kobber/nude farge. Begge fra IndiskaSkål Hammershøi i korall fra Kähler på tallerken Zhi fra Cleo Home i grått. Bestikk i gullfarge fra Søstrene Grene. Alt fra Tilbords.

02-festbord-host-lilla

Nå er vi virkelig kommet inn i den mørke årstiden. Kaldt er det også. Da er det ekstra hyggelig å be venner på en uformell middag. Det behøver ikke engang være helg, det er like koselig å få en invitasjon eller invitere på en hverdag.

03-ideer-til-festbord

På kuvertene har jeg lagt et rødt eikeblad, samt fargede strå fra buketten kjøpt på Mester Grønn. Linserviettene er kjøpt tidligere på Indiska

03-pynting-av-bord

Rødvinsglass og hvitvinsglass i serien Perfection fra Holmegaard er satt sammen med sort vannglass i serien Saftis fra Indiska

03-tips-borddekking-festbord

Dina Dekanter fra Magnor er designet med et tommelgrep som gir et godt tak når vinen skal serveres. Fra Tilbords

05-festbord-borddekkingstips

Den sorte gryta i støpejernstil fra Eva Solo med slipp lett-belegg har aluminiumskonstruksjonen er derfor lett å håndtere. Med et rustikk eikeskaft er den lekker på bordet. 

06-borddekkingsinspo-festbord

Det kan være lurt å tenke på at høye vaser med store buketter kan gjøre at gjestene ikke ser hverandre over bordet. 

Her brukte jeg derfor små vaser Hammershøi fra Kähler i høsten nye farge plomme. Til dem lagde jeg små buketter av Allium ‘Sphaerocephalon’ i lilla, samt to typer rødfargede strå. 

07-hostfarger-pa-bordet

Kjolen heter Indira og er fra Indiska

Da er det bare å ønske velkommen til fest! Du kan også ta en titt på forrige ukes høstbord, som går i mer dempede farger som oker og sort.

Håper du ble inspirert :)

– Marianne

PS – Jeg blir glad om du liker bloggen på Facebook 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.