Hjem   Om meg   Kontakt
Koselig Halloween-bord til barna | Marianne de Bourg
32928
post-template-default,single,single-post,postid-32928,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Koselig Halloween-bord til barna

Halloween behøver nemlig ikke være skummelt og stygt!

Nå er det snart Halloween og mange små gleder seg. Jeg lagde derfor et barnevennlig, koselig og søtskummelt barnebord til Halloween i år. Ikke oransje nei, men kun i sort og hvitt, og helt uten skumle og stygge figurer. Bare søte.

Det passer til mindre barn og kanskje også til foreldre som synes at Halloween kan bli litt “too much”.

Til bordet dekorerte jeg brusbokser og marshmallows, lagde flaggermus som har plass til godteri i magen – og tillegg en smoothie av kokosmelk og banan. Ikke så dumt å fylle opp magen med litt fet kokosmelk før godteriracet setter inn. Det gjør at blodsukkertoppene ikke blir så høye (og ungene litt mindre ville).

001-tips-og-ideer-til-halloween-blogg

Som duk har jeg brukt et gammelt hvitt laken som det ikke er så farlig med. Dekorert bordet med pappservise og trebestikk. Veldig praktisk!

002-halloween-fest-for-barn

Serviett, papptallerken og pappkrus fra H&M Home. Gjennomgangstema på bordet er også disse øynene som du ser på bestikket, brusboksen og flaggermusen.

De kommer i en pakke med alt fra bitte-bitte-små til ganske store hos Panduro og koster bare litt over en femtilapp. De kan brukes til mye, som du ser her av bildene; til flaggermus av dorullkjerner, til den sortmalte brusboksen, på bestikket og til godteposen. Veldig enkel DIY!

003-halloweenbord-til-barnebursdag

Her limte jeg de aller minste øynene fra pakken på trebestikk fra Søstrene Grene. Jeg brukte superlim, så de sitter som støpt og det er ingen fare for at de faller av og havner i små mager. (Ikke for det, de går jo uansett igjennom systemet…;).

004-lag-selv-til-halloween

“Pupillene” er løse og de stirrer, skjeler eller himler med øynene alt ettersom du rister på bestikket. Kult!

005-pynte-festbord-halloween

Her malte jeg en alminnelig brusboks med sort hobbymaling fra Panduro Hobby og limte på de nest største øynene fra pakken. Sugerørene kjøpte på Søstrene Grene for en stund siden, og jeg vet altså ikke om de har dem lenger.

Det er for øvrig et bra tips å kjøpe rimelige og gøyale ting til bordet når du kommer over det og ha liggende til en passende anledning. Det gjør jeg. TGR, Søstrene Grene og Nille har ofte mye rimelig og fint.

006-halloween-bord-sort-hvitt

Den søte flaggermusen er laget av en sortmalt dorull (hvem trodde at dorullkjerner kunne bli noe så fancy?!).

Jeg malte den med samme hobbymalingen fra Panduro Hobby som over. Deretter brettet jeg ned den øverste delen på hver side både oppe og nede. Oppe blir denne bretten til ører og nede blir den ben. Genialt, eller hva? Jeg tegnet av og forstørret flaggermusen på servietten og brukte som mal for flaggermusvingene, som jeg deretter klippet ut av sort kartong fra Panduro Hobby.

Den kule ideen fikk jeg fra en video hos Søstrene Grene.

007-halloween-borddekking-festbord

Jeg kjøpte også en rull med billetter (som kan rives av) på TGR. Disse kan sendes med invitasjonen og brukes som inngangsbilletter når barna ankommer festen.

De kan også brukes til å lime på bordkort, om du skal bruke det. Eller dele dem ut under selskapslekene – “Nå er det din tur!”.

008-spokelsestema-til-barnebord

Den sorte papirposen er laget av et mykt materiale (papir?) som er formbart og greit å få brettet ned uten at posen ryker. Jeg hadde i utgangspunktet tenkt den til å ha urtepotter i på et dekket bord, men de var jo supre som godteposer, og med de aller største øynene fra pakken med plastøyne fra Panduro Hobby.

009-dekke-festbord-halloween

Jeg kjøpte også en pakke med marshmallows i vanlig størrelse (fra Meny) og malte på øyne og munn med matfarge fra Panduro Hobby. Den stivnet ikke helt, men var tykk nok til ikke å renne etter å ha fått ligge i kjøleskapet natten over.

PS – Merk at sort matfarge setter farge på for eksempel en hvit duk, så her er det kanskje andre løsninger som kunne funke. Spør på Panduro!

010-pynting-dekking-av-bord-halloween

Lysslyngen er fra TGR. Den går på batteri og er derfor enkel å plassere på bordet (uten snubleledning på gulvet…). De store marshmallowsene jeg malte spøkelsesansikt på trædde jeg ned på et sugerør. Disse er som de stripete, kjøpt tidligere hos Søstrene Grene.

011-halloween-festbord-spokelse

Jeg lagde en enkel smoothie som inneholder kokosmelk, banan og litt melk, og pyntet med kokos, vaniljepulver og minimarshmallows (fra Meny).

For det første fyller den opp magen og for det andre inneholder kokosmelk ganske mye fett, som forsinker opptaket av sukker og dermed gjør at blodsukkeret ikke går så raskt bananas. Ikke så dumt på en søt aften som Halloween ;)

Halloween-smoothie

(til 3 pappkrus)

Du trenger:

  • 1 boks kokosmelk (fullfett, ikke light)
  • 2 medium bananer
  • Litt melk
  • 1/2 ts vaniljekorn/pulver (du kan bruke vaniljesukker eller -essens også)
  • Kokosflak
  • Minimarshmallows

Slik gjør du:

  1. Miks banan, kokosmelk og vaniljepulver i en blender. Tilsett melk til passe konsistens. Melken gjør også at kokosmelken ikke blir for fremtredende.
  2. Pynt med kokosflak, minimarshmallows og vaniljepulver.

Nyt!

012-sort-hvite-negler-til-halloween

Tips til negldekor: Lakkér neglene hvite med spøkelseansikt av tre sorte prikker på én av neglene. Jeg kjøpte hvit neglelakk på apoteket, den sorte hadde jeg fra før.

Vil du ha flere tips til Halloween? Se gjerne her!

Håper du ble inspirert!

– Marianne

PS – Jeg blir glad om du liker bloggen på Facebook :)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.