Hjem   Om meg   Kontakt
Borddekking i dempede nyanser av oker og sort | Marianne de Bourg
32894
post-template-default,single,single-post,postid-32894,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Borddekking i dempede nyanser av oker og sort

Når sommeren er på hell og kveldene har begynt å bli mørkere er det hyggelig å invitere venner til en uformell vennemiddag.

Da jeg skulle dekke dette bordet, hadde jeg dempede farger fra sene høstkvelder i tankene. Alle trærne er ennå ikke lysende oransje, men noen trær lyser av gullende gul oker.

PS – Til dette bordet vil jeg også komme med forslag til mat og vin som kan passe til, og en helt fantastisk god velkomstdrink.

(Styling/foto: Marianne de Bourg)

001-borddekking-oker-sort-rosa

Utgangspunktet for fargevalget denne gangen var maleriet på veggen og de okerfargede kjøkkenhåndklærne fra Kid, som jeg nylig kjøpte på tilbud til kr 25 (eller 29?) pr stk – og som jeg synes passer ypperlig som erstatning for linservietter. Jeg brukte papirservietter i tillegg, så her kan gjestene bruke disse til å tørke seg på og i tillegg ha kjøkkenhåndklærne i fanget.

Maleriet har stått og ventet på å bli ferdigmalt lenge, men nå er jeg usikker på om det faktisk kan få være akkurat som det er.

002-pynte-bordet-serviettbretting

Jeg brukte to løpere på tvers over bordet. Disse heter Signe og er fra Indiska. Til venstre for kuverten har jeg lagt en røkelsesholder som underlag for smørkniven. Begge disse er også fra Indiska. Til høyre for kuvertene la jeg fliser av marmor, disse er fra Flis & Interiør. På marmorflisen plasserte jeg bordkort, papirservietter fra H&M Home, bestikk i gull fra Søstrene Grene.

003-borddekkingsinspo-tips-ideer

Jeg har brukt serviset Hammershøj fra Kähler – middagstallerken og liten tallerken med kjøkkenhåndkle mellom. Fås blant annet hos Tilbords. Skålen heter Una og er fra Kremmerhuset. Jeg synes den friske blåturkise fargen gjorde seg til de ellers “tunge” fargene. 

004-bordkort-med-klistremerke-trekant-fra-panduro

Borkortet har jeg laget av sort kartong og en pakke med trekantede klistremerker i rosa (og gull) fra Panduro Hobby.

005-glass-fra-kosta-boda-tilbords

Stetteglassene på bordet, som er gamle, var jeg så heldig å få låne av en nabo (@frizzyninja på Instagram). De koksgrå glassene heter Bruk, er fra Kosta Boda og fås kjøpt hos Tilbords.

006-eplecider-olje-og-balsamico

Olje- og eddikflaskene er fra Kremmerhuset. Disse er så fine å sette rett på bordet.

007-bukett-med-krysantemum-santini-astilbe-og-astrantia

En ganske enkel og røff blomsterbukett, hvor jeg mikset Astrantia, Krysantemum Santini og Astilbe.

008-borddekking-med-astilbe

Astilbe

009-borddekking-med-astrantia

Astrantia

010-krysantemum-santini-paa-festbordet

Krysantemum Santini

011-blomsterbukett-som-pynt-paa-flasken

Jeg klippet av noen få blomster fra blomsterbuketten på bordet og lagde to små buketter som jeg bandt fast rundt flaskehalsen på flaskene med cider.

012-vertinnegave-med-blomsterbukett-paa-flasken

Se så dekorativ flasken ble med litt pynt! Ingenting i veien for å sette den rett på bordet. Dette er forresten også en god idé også når man har med en flaske vin til vertinnen. Flasken med Cider er fra Interflora.

013-borddekking-mariannes-blogg

Kjolen (som jeg elsker!) er fra H&M, eplecideren er fra min lokale blomsterbutikk Blåveispiken Blomster, men selges i flere Interflora-butikker.

014-interiortips-borddekking-festbord

Dempede farger som passer til høst – også for den som ikke er så glad i knall oransje og tradisjonelle høstfarger.

015-oker-rosa-sort-blaatt-festbord

Den brune keramikkgryten er også lånt av min snille nabo. Jeg satte den sammen med en ny gryte i samme stil fra Le Creuset.

016-borddekking-med-gammelt-og-nytt

Den brune keramikkgryten er også lånt av min snille nabo. Jeg satte den sammen med en liten sort gryte i samme stil fra Le Creuset. Så kult det er å blande gammelt og nytt! Til venstre på bildet ser du Lemon Curd i supersøte glass fra Kremmerhuset. Som vase har jeg brukt oppbevaringsglass fra Rosendahl

017-spritflaske-som-vannflaske-paa-bordet

Den rosa flasken er brukt vannflaske på en Indonesisk restaurant vi har besøkt flere ganger i Paris. Siste gangen vi var der fikk jeg med meg en av flaskene, som de hadde mange av. 

018-pynte-bord-noytralt-til-fest

Smørkniv på røkelsesholder, begge fra Indiska.

019-lyslykter-fra-blomsterbutikk

Lyslyktene er fra blomsterbutikken Blåveispiken Blomster,

020-kjokkenhaandkle-som-serviett-paa-bordet 021-ferdigkjopt-minibrownies-med-gullstov-og-flagg

Her kjøpte jeg ferdige små brownies, som jeg lagde litt pynt til. På cocktailpinner kjøpt på Meny, limte jeg på to trekantede klistremerker på hver side, slik at det ble et flagg. De samme klistremerkene fra Panduro Hobby som jeg brukte på bordkortene.

022-flagg-og-gullpynt-paa-kakene

På brownies-bitene drysset jeg litt spiselig gullpulver. Dette tror jeg kan fås kjøpt hos Cacas.

023-dekking-av-festbordet

 

Da er det bare å si velkommen til bords!

024-apple-pie-drink-til-festen

Den supergode drinken får du oppskrift på her. Apple Pie Cocktail har jeg kalt den. Det er en høstlig drink med eplemost, mørk rom, lettpisket kremfløte med vanilje og kaneldryss. Nam!

Håper du ble inspirert!

– Marianne

PS – Jeg blir glad om du liker bloggen på Facebook :)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.