Hjem   Om meg   Kontakt
Sett potteplantene på festbordet! | Marianne de Bourg
32548
post-template-default,single,single-post,postid-32548,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Sett potteplantene på festbordet!

BORDDEKKING:

Har du tenkt på at du ikke behøver avskårne blomster på bordet, men kan bruke grønne planter?

Dette var tanken bak denne ukas borddekking: Å dekke et bord med grønne planter som utgangspunkt for bordets farger og stil. Utgangspunktet for bordet var turen til blomsterbutikken Blåveispiken Blomster, hvor jeg fant disse herlige plantene i mørk lilla-vinrøde, støvede grågrønne nyanser.

PS – Til bordet har jeg også forslag til mat og vin som kan passe til, og et par gode velkomstdrinker har jeg også laget, så her får du flere gode tips om du skal invitere til fest. 

(Alle foto: Marianne de Bourg)

001-borddekking-festbord-gra%cc%8att

Grønt fra blomsterbutikken ble utgangspunktet for farger og stil på dette bordet: Grågrønne og lilla Kalanchoe ‘Desert Surprise’ (foran til venstre), prydgressplanten Pennisetum (bakerst til venstre), Eukalyptus i vase (bakerst til høyre) og artisjokkene (i en vase på midten). 

002-borddekkingsinspo-tips-ideer

Jeg dekket bordet med middagstallerkener og boller/skåler fra serviset Zhi fra Cleo Home, som fås kjøpt hos Tilbords. (Navnet «Zhi» er kinesisk og betyr papir).

Zhi finnes i fargene grå og mint, og har en vakker kombinasjon av matte og blanke overflater.

003-pynte-bordet-serviettbretting
På kuvertene brukte jeg Vilma linservietter med frynser fra Kid. Jeg brettet dem til et kvadrat, der jeg lot frynsekantene stikke litt fram under. Altså ikke helt overlappet. 
004-borddekking-diy-gaveesker

Til bordet dekorerte jeg også små gaveesker med en skinnsnor rundt lokket og med treperler tredd på snoren. Alle materialene til eskene er fra Søstrene Grene. Du kan se hvordan jeg dekorerte gaveeskene her

De kan inneholde konfekt eller annet som en gave til gjesten – til å ta med hjem eller som dessert. De søte eskene kan også lages og tas med til vertinnen – med en liten gave i. 

007-pynte-bord-noytralt-til-fest

Duken i lavendelfarge fra Kid Interiør har en vakker linstruktur, men er i lettstelt polyester. Jeg fant den i en tilbudshylle til 25 kroner (!). 

bruk-krus-kopp-paa-middagsbordet

Glassene er fra serien Perfection fra Holmegaard. Jeg dekket med rødvinsglass (til middagen) og konjakkglass (til desserten).

008-dekking-av-festbordet

Disse kvadratiske fatene/asjettene er også fra serviset Zhi fra Cleo Home fra Tilbords. Jeg elsker den duse grågrønne fargen som heter Mint. På fatet ligger rugkjeks med urter fra TGR. Utrolig dekorative (og gode!) – og de kostet kun ca 20 kroner. Rundt bestikket Grand Cru Soft fra Rosendahl knytte jeg restene fra skinnsnoren som jeg brukte på gaveeskene. 

009-gratt-gront-og-lavendel-bord

Bordkortet lagde jeg av en pakke med kort fra origaME/titt-tei som kan fargelegges (av giveren eller mottakeren). Jeg fargela dem i farger som matchet bordet, deretter klippet jeg kortet til 10×10 cm og brettet dem i to, slik at de ble passe store bordkort. Se hvordan jeg lagde bordkortene her

010-lilla-lavendel-gront-festbord

Vasen med artisjokkene er fra Blåveispiken Blomster

bruk-krus-kopp-paa-middagsbordet

Kruset fra Broste Copenhagen var så vakkert og passet i tillegg perfekt til serviset fra Tilbords. Men kan man ha kaffekopper eller krus på middagsbordet, da? Klart vi kan!

Jeg synes ikke vi skal være så bundet av regler når vi dekker bord, men bruke det som er fint. I grunnen er det praktisk også. Da står jo allerede koppen der når desserten skal serveres til desserten. Vasen med artisjokkene er fra Blåveispiken Blomster

011-dekke-bord-med-gront

Denne godbiten er en tekanne (eller kanskje kaffekanne) i håndlaget keramikk fra Fretex. Jeg elsker mønsteret! Den passet så godt til bordet at den fikk være med under middagen også. 

Blomster og planter brukt til dette bordet:

  1. Eukalyptus
  2. Artisjokker i vase
  3. Prydgressplanten Pennisetum
  4. Potteplanten Kalanchoe ‘Desert Surprise’

Alle fra Blåveispiken Blomster

EUKALYPTUS:

borddekking-med-eukalyptus

ARTISJOKK

012-festbord-med-lilla-gronne-artisjokker

013-borddekking-artisjokker-gront-lilla

KALANCHOE DESERT SURPRISE:

014-planter-pa-bordet-til-fest

015-interiortips-borddekking-festbord

PENNISETUM:

005-borddekking-mariannes-blogg

006-bruk-planter-til-festbord

Til dette bordet brukte jeg:

  1. Eukalyptus
  2. Artisjokker i vase
  3. Prydgressplanten Pennisetum
  4. Potteplanter Kalanchoe ‘Desert Surprise’

Mat og drikke til dette bordet

drink-cocktail-oppskrift-gin-fizz

Foto: Marianne de Bourg

Her er forslag til en meny som kan passe til denne borddekkingen.

Håper du ble inspirert!

PS – Ta gjerne en titt på hvordan jeg lagde bordkortene til dette festbordet, gaveeskene – og drinkene Gin Fizz med agurk, lime og mynte og Blueberry Mojito

– Marianne

PS – Jeg blir glad om du liker bloggen på Facebook :)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.