Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Tiki Overload
32450
post-template-default,single,single-post,postid-32450,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Tiki Overload

FREDAGSDRINKEN:

Tiki-cocktails er eksotiske drinker, som oftest laget med rom og tropiske frukter. Og gjerne rikt dekorert med frukt, blomster og blader, samt sugerør og paraplyer. 

Her får du oppskrift på en kul tiki-drink laget av Anne Maurseth, barsjef på Pigalle Cocktailbar i Oslo.

(Foto: Anne Valeur)

FREDAGSDRINKEN Tiki Overload

 

Originaloppskriften er sånn:

Tiki Overload
 
Ingredienser
  • 5 cl Hennessy cognac
  • 1 cl Pussers rom
  • 1 cl kokoslikør, for eksempel Boudier
  • 2 cl Orgeat mandelsirup
  • 2 cl lime
  • 2 cl ananas
  • 5 dæsjer Angostura Bitters
  • 3 dæsjer Black Walnut Bitters
  • Evt. blomster og blader til pynt
  • Sugerør
  • Is
Sånn gjør du
  1. Shake ingrediensene i en shaker fylt med is.
  2. Fyll et stort cocktailglass halvfullt med frisk is.
  3. Sil deretter drinken over i glasset.

Bruk gjerne oppskriften som inspirasjon til å lage en enklere versjon, dersom ikke du har alle ingrediensene i barskapet hjemme. Du kan eventuelt bruke en annen type cognac og rom, om du har det der hjemme. Andre varianter av kokoslikør og bitters også. Mandelsirupen kan eventuelt droppes.

Jeg har veldig lyst til å smake på originalen, men før jeg får kommet meg på Pigalle, skal jeg prøve meg på en litt enklere variant her hjemme:

Simple Tiki Overload

5 cl cognac
1 cl rom
1 cl kokoslikør
2 cl lime
2 cl ananas
5 dæsjer Angostura Bitters

Prøv den du også, da vel :)

Håper det smaker!

– Marianne

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits