Hjem   Om meg   Kontakt
Rød sommerpunsj med sort te og rødvin | Marianne de Bourg
32176
post-template-default,single,single-post,postid-32176,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Rød sommerpunsj med sort te og rødvin

By på rød punsj til sommerfesten.

Sankthans nærmer seg og kanskje skal du invitere gjester til hagefest. Da passer det å servere en fargerik og sommerlig punsj. Denne røde drikken er både forfriskende og gjør seg på festbordet.

Som sangria lages punsj (eller punch) vanligvis av vin, en slant sprit og det man har av frukt, den blir gjerne servert i glassbolle og passer derfor ypperlig til fest.

Denne punsjoppskriften passer perfekt i en glassdispenser med tappekran på 3,5 liter. Min dispenser er fra Åhlens, men det finnes mange ulike på markedet, så sjekk gjerne størrelsen. Er din dispenser litt mindre, kan du eventuelt oppbevare overskuddet i kjøleskapet og etterfylle etterhvert som det blir tomt.

PS – Om du ikke har en dispenser, kan du også bruke en stor glassbolle til punsjen.

DRINKOPPSKRIFT: Sommerpunsj-med-sort-te-og-vin

Rød sommerpunsj med rødvin og sort te

Dette trenger du

 • 1 liter sort te
 • 75 cl Lindemans Gentleman’s Collection
 • 7 cl Appelsinjuice
 • 2 cl Sitronjuice
 • 1 dl sukker
 • 1 dl Cointreau eller annen appelsinlikør (kan sløyfes)
 • Appelsin
 • Sitron
 • Eventuelt is

Slik gjør du:

 1. Før du starter er det viktig at alle ingrediensene er kalde. Legg te, vin, appelsinjuice og gjerne også frukten i kjøleskap på forhånd.
 2. Når du skal lage punsjen, koker du først opp vann og trekker deretter teen i 3 minutter eller så lenge som det står på pakken. Ha sukker i teen og rør til det er oppløst. Tips: Pass på tiden! Trekker du den for lenge, blir den for bitter. Sett teen til avkjøling i kjøleskap.
 3. Når du skal lage punsjen, begynner du med å skjære appelsinen og sitronen i tynne skiver eller trekanter. Du kan velge å ha frukten i bollen umiddelbart før servering, da ser den friskest ut. Lar du frukten ligge og trekke en stund, setter den god smak på punsjen, men trekker til seg rødfarge fra vinen. 
 4. Bland te, rødvin, juice og appelsinlikør i glassdispenseren. Ha eventuelt i frukt og isbiter.

Tips: Det kan lønne seg å ha isbiter i en separat bolle og ha noen over i hvert enkelt glass, slik at punsjen ikke vannes ut. Særlig når det er veldig varmt, er dette et smart tips.

I denne punsjen passer det med:

RØDVIN: Lindemans Gentleman’s Collection Puglia 2014 45% Primitivo, 40% Negroamaro kr, 439,90. En fyldig, men lett rødvin med smak av mørke bær, tørket frukt og litt lakris. Gentleman’s Collection er en allround vin og passer bra til grillmat og som ingrediens i drinker. Varenummer 3610506.

LIKØR: Cointreau, kr 209,90. Varenummer 24102.

Flere drikker som passer til sommerfesten:

[HAPPY HOUR] Enkel sangria
Enkel sangria

Sangria med Martini og sommerfrukter
Sangria med Martini og sommerfrukter

[HAPPY HOUR] Agua de Valencia
Agua de Valencia

FLERE DRINKER:

Her er en samling linker til drinker og cocktails via Pinterest. (Oppskriftene er for det meste på engelsk).

Cocktails-og-drinker-oppskrifter-på-Pinterest

(LINK I BILDET)

 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.