Hjem   Om meg   Kontakt
#INTERIØRBABES: Turid van Unnik | Marianne de Bourg
32099
post-template-default,single,single-post,postid-32099,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

#INTERIØRBABES: Turid van Unnik

Turid er stamkunde hos Fretex og andre gjenbruksbutikker, men finner også alltid noe spennende som overhodet ikke passer i bagasjen når hun er ute og reiser. Gjerne noe stort og skulpturelt, som da hun dro med seg et 5 kilos neshorn fra Swaziland.

Dette er et intervju i serien #INTERIØRBABES der forrige intervju var med Hildegard Haave. Her kan du lese om nye og spennende intervjuobjekter hver søndag (til jeg går tom for intervjuobjekter eller til de slutter å si ja ;).

VELKOMMEN TIL DAGENS INTERIØRBABE:

INTERIORBABES-treskoheimen-Turid-van-Unnik

Turid van Unnik – @treskoheimen på Instagram

1 Tre stikkord som beskriver din interiørstil, Turid:

– Eklektisk, nordisk og gjenbruk.

Eklektisk,-nordisk-og-gjenbruk-hjemme-hos-Treskoheimen

Foto: Turid van Unnik

2 Nytt eller brukt?

– Noe nytt, noe brukt. Er stamkunde hos Fretex og andre gjenbruksbutikker. Jeg blir bare SÅ glad når jeg har funnet noe fint!

Nytt-og-brukt-i-skjønn-forening-hos-Turid

Foto: Turid van Unnik

– Når det gjelder nye ting, har jeg funnet ut at jeg har fått en dyr smak med årene :D. Derfor blir det ofte med drømmen, dessverre. Elsker tapetene fra Cole & Son, keramikken fra Sthål og stolen ‘Pina’ fra Magis.

3 Din favorittfarge: 

– Har alltid likt blått, grønt og alt der imellom. Også må det være en dæsj sort i mitt hjem.

4 Og den fineste fargekombinasjonen du vet:

– Mint og hvit.

5 Hva har du helst på veggen?

– Det kan i grunnen være så mangt. Alt fra berømte motiver av den hollandske mesteren Johannes Vermeer, til motiver av dyr. På kjøkkenet har vi et stort bilde av kyr, som jeg selv har tatt. Det er noe gosslig over kyr, liksom. På soverommet vårt henger et stort bilde av en sau. En kan vel si at jeg forsøker å dra naturen inn :D.

Favorittfargene-sort,-hvitt-og-mint-hos-Treskoheimen

Foto: Turid van Unnik

– På stua har jeg en bildevegg med både familiebilder og kunst i sort-hvitt. Også er jeg litt svak for fototapet i sort/hvitt eller naturlige farger.

INTERIØRBABES-Fototapet-på-soverommet-hos-Treskoheimen

Foto: Turid van Unnik

– Det har vi brukt på 2 av soverommene hjemme hos oss.

6 Din favorittduft hjemme? 

– Duften av kaffebønner og nybakt brød.

7 Når begynte du å få skikkelig interesse for interiør?

– Det var i 16-17 årsalderen. Husker jeg fant en reportasje i et blad, fra et kråkeslottlignende hus med stor vinterhage. Inni huset var det mange spennende ting, som romerske statuer og badekar med løveføtter, frescoer, gamle fargede flasker, kofferter og massevis av store planter. I tillegg en deilig hage med epletrær. Min lidenskap ble sådd i det øyeblikket.

8 Ditt beste DIY-tips?

Turids-mormorteppe

Foto: Turid van Unnik

– Øh..tja, det nærmeste jeg kommer DIY tror jeg må være å hekle mormorteppe ;)

9 Hva er ditt beste bruktfunn/Fretex-funn? 

Skapet-i-stua-lagde-pappaen-til-Turid-da-han-var-liten-gutt

Foto: Turid van Unnik

– Er veldig glad i et lite skap som min pappa lagde på skolen da han bare var guttungen. Det står på stua vår og brukes til oppbevaring av bøker og interiørblader.

Skjenk i massiv eik er beste bruktfunnet til Treskoheimen

Foto: Turid van Unnik

– Men det beste bruktfunnet er en skjenk i massiv eik! I tillegg er jeg veldig glad i et skatoll og en Budalsstol jeg fant på Finn. De er malt, og står nå på rommet til min eldste datter.

Skjenk-og-budalsstol-på-barnerommet-hos-Treskoheimen

Foto: Turid van Unnik

10 Hva tar du med deg hjem i kofferten til boligen når du er på reise? 

– Jeg kjøper alltid med meg interiørblader hjem. Ellers er jeg som regel ganske uten tanke for hva som er lett å frakte hjem, dessverre. Kom hjem fra København med et stort trippel stettfat en gang. Det bulet ut fra kofferten i alle retninger. Og fra Swaziland kom jeg med et 5 kilos neshorn i soapstone. Finner alltid noe stort og skulpturelt som overhodet ikke passer i bagasjen.

– Sist vinter kom jeg hjem fra Island med en sau laget av islandsull og bjørk (fra Birch and Wool). Ikke så veldig stor, men ganske skjør. Jeg hadde bestilt ekstra sete på flyet om nødvendig. Den sauen skulle være med hjem :D

Tusen takk til deg for at du sa ja, Turid!

– En ære å bli spurt!

Følg Turid på Instagram: @treskoheimen og Pinterest: @turidivanunnik


Vil du være neste interiørbabe? Skriv i kommentarfeltet under her, tag med #interiørbabes på Instagram eller send meg en melding @mariannedebourg på Instagram. Du kan også sende en e-post til marianne@debourg.no

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.