Hjem   Om meg   Kontakt
INTERIØRBABES: Hildegard Haave | Marianne de Bourg
32049
post-template-default,single,single-post,postid-32049,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

INTERIØRBABES: Hildegard Haave

Hildegard prøver å innføre fargerike ting i interiøret, men det blir fullstendig feil i hodet hennes. Hun er en stor tilhenger av gjenbruk, elsker speil i ulike fasonger og elsker å lage mat og prøve ut nye oppskrifter på hytta.

Dette er et intervju i serien #INTERIØRBABES. Her kan du lese om nye og spennende intervjuobjekter hver søndag (til jeg går tom for intervjuobjekter eller til de slutter å si ja ;).

Velkommen til dagens interiørbabe:

Hildegard Haave - interiorbabe på Mariannes blogg

1 Tre stikkord som beskriver din interiørstil:

  • Eklektisk
  • Personlig
  • Gjenbruk
Foto: Hildegard Haave

Foto: Hildegard Haave

Hjemme hos Homebygard

Foto: Hildegard Haave

2 Nytt eller brukt?

Finner mye fint på Fretex, bruktbutikker og loppemarkeder. Har blitt stor tilhenger av gjenbruk. Kjøper selvfølgelig også nye ting, men da blir det mest tekstiler; puter, lykter og div. Synes Home and Cottage og Cornelias Hus i Trondheim har mye fint.

Er innom Røros en del ganger gjennom året å da går turen selvfølgelig innom Palma Interiør, og Kremmerhuset.Jeg bor litt langt unna butikker så det det blir litt netthandel hvis det er noe spesielt jeg vil ha. Syns Anouska, for å nevne noen i Oslo, har mye fint.

3 Din favorittfarge

INTERIØRTIPS - DIY - BLOGG - INTERIØRBLOGG

Foto: Hildegard Haave

Liker best naturfarger i interiøret; glad i svart, brunt, gull/messing, hvitt og grått (hadde ikke trodd messing/gull-farger skulle komme inn i huset igjen).

Har prøvd å innføre litt fargerike ting i interiøret, men det blir fullstendig feil i hodet mitt, syns det er fint til alle andre, men blir for mye kaos i hodet mitt hvis jeg skulle hatt mye farger rundt meg til hverdags. (ja vet, jeg er kan hende rar). Men kan gå med sennepsgult, vin/burgunderrød fløyel, olivengrønt.

4 Og den fineste fargekombinasjonen du vet.

Akkurat nå syns jeg svart/gull er veldig fint.

5 Hva har du helst på veggen?

gammelt og nytt hos Hildegard

Foto: Hildegard Haave

Elsker speil i ulike fasonger, har fått litt sansen for masker som jeg har funnet på bl.a. Fretex og bruktbutikker. Ellers har jeg noen kunsttegninger jeg har kjøpt, gamle malerier (arvet), bilder jeg har printet ut selv (Picasso) og annet. Men ikke noe fargerike greier (ennå).

6 Din favorittduft hjemme?

Putrende gryter på kjøkkenet hos Hildegard

Foto: Hildegard Haave

Duftlys og røkelse, men mannen liker ikke lukten så det blir i små doser, hehe. Men lukten av mat som putrer på ovnen liker vi begge. Jeg elsker å lage mat og prøve ut nye oppskrifter, men det blir som oftest når vi er på hytta i Stugudal (Tydal kommune i Sør-Trøndelag) at jeg har tid til kokkelering.

7 Når begynte du å få skikkelig interesse for interiør?

Har bestandig likt å pusle med interiør, helt siden jeg fikk bestemme tapet og møbler på pikerommet mitt. Har pusset opp litt hus/hytter gjennom årene, men det var først for ca 4 år siden da min datter introduserte meg for Instagram at en helt ny interiørverden åpnet seg for meg, WOW så mye flott og herlig interiør det er der ute!!!

8 Ditt beste DIY-tips?

DIY taklampe av hønsenetting

Foto: Hildegard Haave

Tja, liker veldig godt lampen jeg har over spisebordet på hytta som jeg har laget selv av hønsenetting, laken, lampeledning og hamptau. Har også laget kritttavler av bredt listverk som vi hadde rester av og finerplater, malt med tavlemaling og rammene enten i gull eller sort. Jeg har også laget en del solspeil, både store og små.

9 Hva er ditt beste bruktfunn/Fretex-funn?

Teakskjenk-med-vegg-i-Dempet-Sort

Foto: Hildegard Haave

Av bruktfunn for å nevne noen: Teakskjenken liker jeg veldig godt, synes den kom veldig til sin rett etter at veggen bak ble malt i dempet sort.

Bord gull Ikea stua Hildegard

Foto: Hildegard Haave

Har også to glassbord fra Ikea som jeg fikk av datteren min, de lakkerte jeg i gull, har fått veldig mange spørsmål om hvor de er fra.

Bruktfunn - DIY - skrivebord hos Hildegard

Foto: Hildegard Haave

Den flotte skrivepulten jeg har på stua under bildeveggen kjøpte jeg på en bitteliten loppisbutikk rett over grensa (Funesdalen) til bare 300 kr!!!! Den synes jeg er såååå fin.

gammelt og nytt hos Hildegard

Foto: Hildegard Haave

Den gamle bokhyllen på stua er arv fra mine besteforeldre, min bestefar hadde den på sitt hjemmekontor. Jeg har også arvet et stort gammelt messingbrett fra dem som er så nydelig. Motivet på brettet viser flott kledde indiske (?) jegere på hest som jakter på pantere/tigere (tror jeg) med bord av elefanter rundt.

10 Hva tar du med deg hjem i kofferten til boligen når du er på reise?

Er sjelden i utlandet, de fleste feriene er tilbragt på hytta. Men tar vi først en tur en sjelden gang så er det først interiør jeg kjøper fremfor klær og da gjerne noe som kan henges på veggen eller noe tekstil; pledd, puter, lykter.

Tusen takk til deg Hildegard!

 

Vil du være neste interiørbabe? Skriv i kommentarfeltet under her, tag med #interiørbabes på Instagram eller send meg en melding @mariannedebourg på Instagram. Du kan også sende en e-post til marianne@debourg.no

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.