Hjem   Om meg   Kontakt
Piña Colada | Marianne de Bourg
31797
post-template-default,single,single-post,postid-31797,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Piña Colada

Med Piña Colada i glasset og Jimmy Buffett på høyttaleren er den gode stemningen reddet hjemme hos oss. Men drinken er også fin å servere til sommerens selskaper.

Piña Colada er en klassisk drink med smak av sol og sommer, og bestiller du drinken ute, lages den ofte med sukker, så kanskje er du vant til en søt variant.

Denne oppskriften har jeg prøvd å lage både med økologisk kokosblomstsukker og Sukrin Gold istedenfor sukker, men prøv gjerne oppskriften uten. Ananas gir god sødme, så sannsynligvis blir den søt nok. Dessuten er ikke den ordentlige (les: klassiske) oppskriften tilsatt sukker.

 Cocktail Chic via cocktailmarianne_pina colada

Foto: Per Erik Jæger

I oppskriften er det brukt kokoskrem, altså det øverste tykke hvite kokoslaget fra en boks kokosmelk som har stått i kjøleskapet.

Piña Colada
 
(1 stort glass)
Ingredienser
  • 9 cl ananasjuice
  • 4 cl blank rom
  • 4 cl kokoskrem (fra boks med kokosmelk)
  • 4 isbiter
  • Eventuelt 1 ts brunt sukker/Sukrin Gold
  • Frisk ananas (til pynt)
Sånn gjør du
  1. Skjær en liten trekant av ananasen. Fyll en blender med isbiter, ananasjuice, kokoskrem og rom. Kjør blenderen til du har tynn slush-konsistens. Pynt med anansbit og sugerør.

Varianter:

Vanilje-Piña Colada: Her er en godteri-Pina Colada-variant: Ha i tillegg i 2 ss vaniljeis og reduser mengden isbiter til 2 stk før alt det øvrige i oppskriften has i blenderen.

Banana Piña Colada: Og enda en for alle som har hang til søtt: I tillegg til originaloppskriften, bruker du frosne skriver av banan istedenfor isbiter.

Prøv også:

Ukas spilleliste

Her er et knippe Jimmy Buffett-klassikere som passer perfekt til en Piña Colada:

Cocktail Hour Vol. 13 Jimmy Buffett

Mange av spillelistene mine på Spotify passer til store eller små fester, mange eller få gjester, musikk er jo obligatorisk til enhver fest! Ta gjerne en titt på min samling spillelister på Spotify: Her får du førti fine forslag til musikk igjennom kvelden.

Du kan abonnere på spillelistene mine på Spotify. Brukernavnet mitt på Spotify er marianneprinsessen

 

– Marianne

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.