Hjem   Om meg   Kontakt
Sukkerfrie lavkarbo 17. mai-muffins | Marianne de Bourg
31611
post-template-default,single,single-post,postid-31611,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Sukkerfrie lavkarbo 17. mai-muffins

Disse muffinsene er slett ikke vanskelige å lage, men såå dekorative til 17. mai. 

Her kan man jo bruke hvilken som helst oppskrift, gjerne sin favorittoppskrift, det er pynten som teller. Det er bare ha dem i rød, hvite eller blå muffinsformer og pynte med hvit glasur, og røde og blå bær. Da har du 17. mai-festmuffins på 1-2-3!

011-17-mai-voksen

 

 

Da jeg stylet to 17. mai-bord her forrige helg – et voksenbord og et barnebord, lagde jeg to typer muffins; en “vanlig oppskrift” og denne sukkerfrie lavkarbo varianten.

012 17. mai-cupcakes

 

Her brukte jeg oppskrift på “Muffins med mange variasjoner” fra boka Kakefest av dr. Sofie Hexeberg – en av de beste lavkarbo kokebøkene i min samling. Jeg baker en sunnere sukkerfri variant til alle bursdager og selskaper, blant annet på grunn av diabetes i familien. Denne kokeboka mener jeg å huske at har innfridd hver eneste gang. Den virker gjennomarbeidet og har gode beskrivelser, noe ikke gjelder for alle kokebøker med sunnere kakeoppskrifter.

003-17-mai-voksen

Røren holder til 9 stk av disse muffinsformene fra Kremmehuset. Resten av formene fylte jeg med vann og røde gerbera, og brukte dem som trygge vaser på barnebordet.

17. mai-muffins

(ca 9 store muffins)

Dette trenger du:

  • 100 g mykt meierismør
  • 100 g Sukrin
  • 4 egg
  • 120 g FiberFin
  • 30 g Pofiber
  • 1 ts bakepulver
  • 3/4 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljeekstrakt (jeg brukte 1/2 ts vaniljepulver, som var det jeg hadde).
  • 3–4 frosne bringebær til hver muffins.
  • Glasur: SukrinMelis + 1 eggehvite
  • Pynt: Rips og blåbær

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 150 grader C.
  2. Rør smør og Sukrin hvitt og luftig, la kjøkkenmaskinen gå i fem minutter.
  3. Tilsett ett og ett egg mens kjøkkenmaskinen går.
  4. Sikt FiberFin, Pofiber og bakepulver i en bolle.
  5. Tilsett det tørre og kremfløte vekselsvis mens kjøkkenmaskinen fortsatt går.
  6. Fyll formene 3/4 fulle.
  7. Legg 3–4 bringebær på toppen av hver muffins og dytt dem lett ned i røren før steking.
  8. Stek midt i ovnen i ca 15 minutter.
  9. Når muffinsene er kalde, rører du SukrinMelisen i eggehviten til passe tykk konsistens.
  10. Dekorer muffinsene med melisglasur og bær.

Nyt!

muffins---cupcakes---Mariannes-blogg

interior blogg borddekking borddekkingsblogg

 

011 Cupcakes til 17. mai

Lykke til med eventuell baking og ha en god 17. mai!

Ta gjerne også en titt på voksenbordet og barnebordet som muffinsene passer perfekt til :)

– Marianne

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.