Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | En krokodille i kjøkkenskuffen?
31361
post-template-default,single,single-post,postid-31361,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

En krokodille i kjøkkenskuffen?

// Kjetil om interiørdingser…og Marianne som oppklarer misforståelsen //

Jeg, mannen i huset/passiv blogger/hobbykokk/fotoassistent/prøvekanin osv., kan og forstår fremdeles ikke alt, til tross for at vi har vært gift i 23 år (eller deromkring).

Med alt, tenker jeg på ting i hjemmet: Hvorfor må vi ha så mange puter i sofaen? Hvorfor trenger vi 43 forskjellige tekopper?

Alle disse små spørsmålene har jeg vel egentlig ikke spurt om direkte, men av og funderer jeg for meg selv. Slik som i ettermiddag når jeg ryddet i oppvaskmaskinen. I øverste skuff over bestikket, der har jeg sett tidligere det ligger en slags metall-krokodille.

Kjetil-og-Marianne-om-interiør

IRIS står det på den tror det må være produsent eller leverandør, eller kanskje bare skrevet der for å forvirre menn?

Metall-krokodillen ligger sammen med praktiske ting som pizzahjul og ostehøvler (klart, vi har ikke bare én..) Jeg tittet litt nærmere på denne krokodillen i dag når jeg ryddet inn bestikk, tenkte kanskje jeg skulle klare å finne ut hva det var, eller kanskje se om jeg kunne tenke ut noen mulige bruksområder – jeg er tross alt ingeniør. Skjønte fort at denne bachelor-graden ikke var særlig nyttig i denne sammenhengen.

INTERIØR---kjøkken---redskaper---gjesteblogger-Kjetil

Hm, et slags kjøkkenredskap som ligger sammen med praktiske ting, det må være noe praktisk. Logisk sett. Noe som kan brukes til noe, men problemet er at jeg aldri har sett den blitt brukt til noe som helst. Jeg har ikke en gang sett den i oppvaskmaskinen etter bruk.

OK, det er et kjøkkenverktøy, med tenner, litt buet, men ikke særlig skarpt. Den skal trolig skjære noe mykt, men likevel såpass hardt at det trengs tenner i tillegg til skjæreflaten. Frukt? Nei, kanskje mere grønnsaker. Trolig en rot av et aller annet slag, de pleier å være litt harde.

INTERIOR---blogg---gjesteblogger---grapefruktkniv

Neste clue, «øynene» på krokodillen. De må da være til noe? Hm, nå sliter jeg litt. Jeg klarer faktisk ikke å se for meg noen råvare som trenger både krokodilletenner og øyne i samme redskap.

Etter en tids diskusjon med meg selv er jeg på vei vekk fra det praktiske anvendelsesområdet, og heller mere mot en redskap som skal gjøre en eller annen råvare estetisk og pen. Noe skal kuttes eller bearbeides til en tiltalende fasong eller mønster, kan dette være hemmeligheten?

Har jeg rett, er dette et nepe-utskjæringsvertøy? Pokker, én trolig avklaring genererer et nytt spørsmål: hva bruker man nepe til, og hvem spiser neper?

Marianne om krokodilla:

Først må vi få avklart et par ting her.

1. Hvorfor vi må ha så mange puter i sofaen? skriver Kjetil…

Mener du at vi skulle kun hatt én eller to puter i sofaen? Nei, det hadde jo ikke vært koselig. Og vi må jo ha det koselig! Spør alle interiørinteresserte damer om viktigheten av puter. Man kan aldri få for mange puter, sier de da. Garantert.

2. Hvorfor trenger vi 43 forskjellige tekopper? spør han også…

Våre kopper er samlet igjennom mine ti år som interiørjournalist og stylist. Mange fine kopper fra mange fine leverandører nemlig, og jeg har liksom ikke hjerte til å kaste noen av dem.

PS – og noen har jeg fått i gave av sønnene våre. De kaster jeg aldri! ;)

Jeg har faktisk vurdert å kjøpe 12 like, men hvorfor skal jeg det når vi har 12 (eller 43) fra før? Det blir garantert dyrt, for jeg ønsker meg selvfølgelig noen som er fine (les: dyre) – og så må vi ha asjetter i samme servise når vi skal dekke bordet til kaffegjestene. Forresten trenger vi da også kaffekopper i samme serie – og et lite sett med fløte/melkemugge og sukkerskål til.

3. Krokodilla

Ja, og så var det kjøkkenredskapet.

Krokodilla kalles en grapefruktkniv eller sitruskniv og brukes til å skjære ut båter av grapefrukt, og øynene brukes (så vidt jeg vet) til å pirke ut eventuelle steiner.

Grapefrukt er typisk jentemat/slankemat, og det er ikke bare en myte, for grapefrukt skal faktisk inneholde et enzym som fremmer vekttap. Så det så! :D

Typisk ikke noe som du spiser. Men jeg synes grapefrukt er utrolig godt – og spiser av og til, typisk når jeg har fokus på lavkalorifrokost som grapefrukt og lett-cottage cheese.

Da fikk vi oppklart ganske mye, eller hva?

– Marianne

3 Comments
 • grystrom

  05/05/2016 at 6:11 pm Reply

  Hahaha, nå lo jeg godt – både av pute-, tekopp-, og krokodilleproblematikken. Må nok innrømme at jeg aldri har sett krokodillen før, så jeg var spent på hva det var…;-) Da har jeg lært noe nytt i dag også.

  • Marianne

   05/05/2016 at 8:22 pm Reply

   Så herlig at du er innom!

   Ja, og veldig moro at våre interiørdiskusjoner kan glede noen :D
   marianne

 • Kjetil

  05/05/2016 at 7:31 pm Reply

  Skjønner, tror jeg….. :-)

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits