Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Sol, soverom, champagnefrokost og feng shui
31173
post-template-default,single,single-post,postid-31173,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Sol, soverom, champagnefrokost og feng shui

#SOVEROM

Akkurat nå har sola forsvunnet bak hjørnet. Soverommet, eller tårnværelset som vi liker å kalle det fordi det ligger i tårndelen av bygningen, vender mot øst.

Når værgudene er gode følger sola med på kjøpet når frokostkaffen inntas på senga.

interiørtips - interiørblogg - feng shui - soverom

Selv om jeg har tenkt at kjøkkenet er mitt favorittrom, kjenner jeg når jeg skriver om soverommet vårt at jeg faktisk er veldig glad i det rommet også.

interiørtips - soverom - blogg - planter

Jeg er generelt glad i soverom som og veldig glad i alle aktiviteter som foregår i senga. Det vil si frokost på senga, å bli servert kaffe på senga en hverdagsmorgen, champagnefrokost på sengen på weekendtur, og det å dele et glass rødvin på sengen en fredagskveld.

interiørinspo - interiørblogg - interiørtips

Hvis vi hadde hatt lamper på soverommet, kunne jeg vel også likt å lese på senga, men det har vi altså ikke. Jo, nå er lampettene fra Fretex endelig kommet opp! (Kommer i et senere blogginnlegg; “Mine aller beste Fretex-funn”).

interiørtips - soverom - Fretexfunn - lamper

Tidligere hadde vi kun levende lys på soverommet og det var stemningsfullt og koselig det. Vi oppbevarte ikke klær på soverommet, så vi behøvde ikke lys for å lete etter klær i skuffer og skap, og da funker det jo.

I følge den kinesiske innredningsfilosofien feng shui får soverommet dårlig energi av å brukes som arbeidsrom. Jeg kan tenke meg at vi både bevisst og ubevisst kan føre til assosiasjoner til jobb når vi ser skrivebord, PC, permer og papirer fra senga, så nå har jeg flyttet meg og Mac-en min til spisebordet når jeg jobber.

interiørtips - blomster - planter - soverommet

Grønne planter på soverommet skal ha positiv effekt på blant annet luft, inneklima, kreativitet (!) og humøret. Nå har jeg fylt soveromsvinduet med grønne planter. Håper det bedrer luften der, men det er jo dekorativt også.

Søvneksperter mener at soverommet kun bør brukes til søvn og sex. Innredningen i dette rommet bør assosierer med ro, intimitet og søvn, derfor er TV i følge ekspertene bannlyst i soverommet. Det er jeg enig i. Jeg kunne ikke tenkt meg å ha TV på soverommet. Har du TV på soverommet?

PS – I skrivende stund sitter jeg i senga. Kaffen er kald, men dyna er varm.

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits