Hjem   Om meg   Kontakt
5 herlige enchiladas med kjøttdeig, kylling eller grønnsaker | Marianne de Bourg
30410
post-template-default,single,single-post,postid-30410,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

5 herlige enchiladas med kjøttdeig, kylling eller grønnsaker

Enchilada er Tex-Mex på sitt beste!

Enchiladas er myke tortillas fylt med kremete fyllinger av kjøtt, kylling eller grønnsaker. Tortillaene rulles rundt fyllet og gratineres med ost og salsa for en perfekt sprø skorpe. 

Her får du fem knallgode varianter av enchiladas:

  1. Enchiladas med kjøttdeig
  2. Enchiladas med kjøttdeig, bønner og mais
  3. Kylling-enchiladas
  4. Enchiladas med BBQ-kylling
  5. Vegetar-enchilada med sopp

TEX MEX Oppskrift på enchiladas

1. Enchiladas med kjøttdeig

Enchiladas fylt med smaksrik kjøttdeig, bakt med salsa og ost. Enchiladaene skal være både kremete og sprø.

(4 porsjoner)

Ingredienser

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 200 °C.
  2. Brun kjøttdeigen i litt olje. Tilsett krydderblandingen, og stek i 2–3 minutter.
  3. Legg på halvparten av salsaen, og halvparten av den revede osten. Rør og kok opp.
  4. Spre 2–3 ss av fyllet på hver tortilla. Rull sammen, og legg rullene med sømmen ned i en smurt, ildfast form.
  5. Hell resten av sausen over rullene, og ha resten av osten på toppen.
  6. Stek i ca. 10 minutter. Serveres med litt kald rømme.

Oppskrift på enchiladas med kjøttdeig, bønner og mais

2. Enchiladas med kjøttdeig, bønner og mais

Myke tortillaer fylt med velsmakende kjøttdeig, bønner, mais og tacosaus. Rull tortillaene opp til enchiladas, og brun sammen med ost.

(4 porsjoner)

Ingredienser

Slik gjør du:

  1. Strimle kyllingen og finhakk løken. Stek løken sammen med kyllingen. Tilsett krydderblanding og vann. Rør om og la det småkoke uten lokk i 2–3 minutter.
  2. Ha i halvparten av tacosausen, bønnene og maisen. Småkok kyllingblandingen igjen en liten stund, på svak varme.
  3. Fyll tortillaene med kyllingblandingen. Rull sammen, og legg i en ildfast form. Hell over resten av tacosausen og dryss revet ost over.
  4. Stek ved 200 °C i 8–10 minutter.

Oppskrift på enchiladas med BBQ-kylling

3. Kylling-enchiladas

Lag noen deilige og knasende sprø enchiladas med kremet smakfullt kyllingfyll i kveld.

(4 porsjoner)

Enchiladas

Til servering

  •  Blandet salat
  •  Cherrytomater
  •  Rømme

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 200 ° C.
  2. Del kyllingen i terninger og stek den.
  3. Bland hakkede tomater med krydderblanding og halvparten av osten. Hell halvparten av sausen over den stekte kylling og la småkoke i et par minutter til kyllingen er gjennomstekt.
  4. Fordel blandingen på tortillas, rulle de sammen og plassere dem skjøten ned i en ildfast form.
  5. Hell resten av sausen over rullene og topp med resten av osten. Stek i ovnen i ca 10 minutter.
  6. Server med salat, cherrytomater og rømme.

Oppskrift på enchiladas med BBQ-kylling

4. Enchiladas med BBQ-kylling

Enchiladas fylt med kylling, i velsmakende salsa og BBQ-saus. Serveres med syltet rødløk og maiskolbe, hvis det er ønskelig.

(4 porsjoner)

Ingredienser

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 200 °C.
  2. Skjær kyllingfileten i terninger, og stek i olje.
  3. Bland BBQ-saus, salsa, krydderblanding og halvparten av osten.
  4. Hell halvparten av sausen over kyllingen, og stek i ca. 2–3 minutter, til kyllingen er gjennomstekt.
  5. Spre kyllingblandingen på tortillaene, rull opp og legg i en smurt, ildfast form med skjøten ned.
  6. Hell resten av sausen over rullene, og ha resten av osten på toppen.
  7. Stek enchiladaene i ca. 10 minutter.
  8. Server gjerne med syltet rødløk og maiskolber.

Oppskrift på vegetar-enchilada med sopp

5. Vegetar-enchilada med sopp

En vegetar-enchilada fylt med sopp, løk og savoykål. Kremaktig fyll og sprø utside gjør dette til den perfekte enchiladaen! Serveres med litt kald rømme.

(4 porsjoner)

Ingredienser

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 200 °C.
  2. Skjør soppen i skiver. Hakk løken og riv kålen.
  3. Brun sopp, løk og kål i olje.
  4. Bland salsa, krydderblanding og halvparten av osten.
  5. Hell halvparten av sausen over grønnsakene, og la det småkoke i ca. 2–3 minutter.
  6. Spre kyllingblandingen på tortillaene, rull sammen og legg i en smurt, ildfast form med sømmen ned.
  7. Hell resten av sausen over rullene, og ha resten av osten på toppen.
  8. Stek enchiladaene i ca. 10 minutter. Serveres med rømme.

Håper det smaker!

Marianne de Bourg er redaktør og sribent på idemagasinet.no

Jeg blir glad om du liker idemagasinet.no på Facebook :0)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits