Hjem   Om meg   Kontakt
Han kaller meg for honning | Marianne de Bourg
30482
post-template-default,single,single-post,postid-30482,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Han kaller meg for honning

Kanskje er det hårfargen (selv om jeg håper at det er fordi han synes at jeg er søt). Eller kanskje fordi jeg er så glad i honning.

Den aller beste frokosten jeg vet, er i alle fall yoghurt, nøtter og honning.

FROKOST-Honning-yoghurt-og-valnøtter.jpg

Kanskje fordi jeg er glad i mat og drikke generelt. Det er vi forresten begge og kjøkkenet er definitivt vårt favorittrom. Med soverommet på en god andreplass. Der deler vi et glass rødvin på senga foran buddhaen som er opplyst av kun levende lys.

Vi oppholder oss mest på kjøkkenet. Her blogges det, testes oppskrifter og fotograferes, og kjøkkenet ser ut som det gjorde når ungene var små og “hjalp” til med maten eller bakingen.

Fredager er pizzadag med diverse pappapizzaer på menyen. Jeg får æren å sitte til pynt med dagens aviser, iPad, A-magasinet og et glass vin mens vi snakker om ukens små og store hendelser.

Lørdag er dagen hvor jeg som regel jeg lager noe helt nytt og kanskje komponerer jeg også en ny drink. Indisk mat kan lages til indisk musikk og iført indisk kostyme (ja, jeg har et ekte indisk festantrekk). Eller det går i gresk meny og musikk, som selvsagt lages med sommerkjolen på.

Tex mex-aften og cowboyhatten er på kopi

Cowboyhatten er forbeholdt tex-mex aften med Jimmy Buffet på anlegget.

Du kan høre på den på Spotify også: Cocktail Hour Vol. 13 – Jimmy Buffett

Søndag er slow food-dag og bakedag, og ofte dagen da vi endelig har tid til å vaske skikkelig.

Mandager er kanskje unntaket. denne dagen kommer ofte brått på og vi ofte lander på kyllingpølser og lomper.

Men mat er ikke bare viktig hjemme. Mat og drikke er selvsagt også utrolig viktig når vi er på ferie. Vi bestiller mat vi ikke aner hva er – eller tror vi vet hva er. For eksempel når grytekjøttet viser seg å være nyrer.

Etter å ha vært mye i Spania, har vi nærmest blitt eksperter der (tror vi), noe som er ganske praktisk. Ikke bare kan vi styre unna nyrer, men har full oversikt over når spisestedene er stengt på dagen, hva som er dårlig mat for pengene og i hvilken prisklasse det lønner seg å legge seg på når vi skal bestille menu del dia.

SUNN-PÅ-FERIE-Dagens-høykarbo-tapas

Turene på matmarkeder og i matbutikker er vel så morsomme som skobutikker og klesbutikker. Helsekostbutikker er kanskje aller morsomst. Det er alltid spennende å se hvordan utvalget er av sukkerfritt, melkefritt, lavkarbo, proteinrikt og lavkalori varer.

Jeg elsker å kjøpe mat med hjem også. Fylle kofferten med mat, lokalproduserte spesialiteter som god olivenolje og trøfler. Småting til kjøkkenet; glassbrikker, servietter, kakepynt og morsomme isbitholdere. Barutstyr og ting til bartralla.

Idemagasinet tipser om bartralle

Og selvfølgelig lokal honning…

Hva fyller du kofferten med når du er på ferie?


PS – jeg blir glad om du liker på Facebook :)

 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.