Hjem   Om meg   Kontakt
Varm sjokolade og kakao – 5 vinterfavoritter | Marianne de Bourg
30376
post-template-default,single,single-post,postid-30376,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Varm sjokolade og kakao – 5 vinterfavoritter

En kopp varm kakao er den beste trøst mot en lang vinter. Servér den i store kopper med krem på toppen. Perfekt vinterkos!

Velg mellom klassisk sjokolade med krem, kakao med hint av chili, hvit sjokolade med forfriskende appelsin eller varm sjokolade med smak av kaffe og kanel.

Og kun for de voksne: Varmende kakao med mørk rom og fyldig krem.

TURMAT Kakao eller klassisk varm sjokolade er helt riktig i vinterferien

(Foto: Orkla / Oppskrifter: idemagasinet.no, melk.no, Meny, )

1. Klassisk varm sjokolade eller kakao

En kopp varm kakao er den beste trøst mot en lang vinter.

Ingredienser

Krem

Slik gjør du:

  1. Bland sjokoladebiter eller kakaopulver med sukker og litt av melken i en kjele. Varm opp mens du rører.
  2. Når sjokoladen er helt oppløst og smeltet, tilsetter du resten av melken og eventuelt kanelstang eller chili.
  3. Varm opp til kokepunktet og trekk kjelen av platen.
  4. Vil du ha et svak streif av muskatnøtt? Da river du den i kakaoen nå til slutt.
  5. Pisk stiv krem av fløten sammen med sukker.
  6. Servér kakaoen i store kopper med krem på toppen.

[Les mer: TURMAT: Pinnebrød på bålet og pølser i termos]

2. Kakao med chili og appelsin

En litt tøffere kakao med hint av varmende chili og forfriskende, C-vitaminrik appelsin.

Ingredienser

  • 5 ss kakao
  • 4-5 ss Sukrin Gold, eventuelt ditt foretrukne søtningsmiddel
  • 1 liter melk
  • 1 ts finhakket chili
  • Revet skall av en appelsin

Tips: Bruk rismelk, soyamelk, mandelmelk for en melkefri/laktosefri variant, kokosmelk eller en blanding av 50/50 fløte/vann for en lavkarbo kakao.

Slik gjør du:

  1. Bland kakao, sukker og litt av melken i en kjele og kok opp.
  2. Spe med resten av melken og varm opp til kokepunktet.
  3. Tilsett chili og appelsinskall.

[Les mer: Vafler uten sukker – like gode, bare litt sunnere]

3. Carribean Cacao med rom

Voksenvarianten av kakao med deilig mørk rom og fyldig krem.

Ingredienser

Slik gjør du:

  1. Hell Bacardi Black opp i et oppvarmet glass
  2. Fyll varm kakao i glasset
  3. Legg en skje med pisket krem på toppen

[Les mer: Lyst på tips til varmende vinterdrikker?]

4. Varm sjokolade med smak av kaffe og kanel

Varm sjokolade kan kombineres med mange ingredienser dette er en oppskrift med kaffe, kanel og appelsin. Alltid godt med en kopp varm sjokolade når det begynner å mørkne ute.

(2 porsjoner)

Ingredienser

  • 3 dl lettmelk
  • 50 g lys kokesjokolade
  • 1 ts sterk pulverkaffe
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ss revet appelsinskall
  • vispet kremfløte til topping

Slik gjør du:

  1. Bland alt i en kjele og kok drikken 2 – 3 minutter.
  2. Sil fra appelsinskallet.
  3. Server drikken med en liten kremtopp på.

[Les mer: [DRIKKE] Varmende mokka latte]

5. Varm hvit sjokolade med appelsin

Denne deilige varme drikken med hvit sjokolade kan nytes hvor som helst, både i hagen, på fjellet eller til en litt sen frokost ved kjøkkenbordet. Med hvit sjokolade og appelsin vil den bli en favoritt hos mange.

Ingredienser

(2 porsjoner)

  • 1 dl vann
  • 100 g hvit kokesjokolade
  • 1 stk appelsin , revet skall og saft
  • 5 dl melk

Slik gjør du:

  1. Kok opp vann i en kjele.
  2. Hakk opp sjokoladen og smelt den i det varme vannet under omrøring.
  3. Tilsett melk og appelsinskall og varm opp til rett under kokepunkt, under omrøring.
  4. Ta kjelen av varmen og tilsett appelsinsaften.
  5. Sil den varme sjokoladen før servering.  Server den varm, gjerne pyntet med appelsinskall og en kremtopp.

Tips: Rett i koppen-kakao er heller ikke feil.

[Les mer: 5 deilige oppskrifter akkurat nå: turmat, hyttemat og vinterferiemat]

Håper det falt i smak!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits