Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | TURMAT: Pinnebrød på bålet og pølser i termos
30301
post-template-default,single,single-post,postid-30301,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

TURMAT: Pinnebrød på bålet og pølser i termos

Det er vinterferietid og tusener av nordmenn legger ut på turer i skog og mark. Her er noen enkle tips til mat på turen. 

Bålmat og mat termos er herlig turmat. Pølser på termos er jo både enkelt og genialt. Det er stas for de små å åpne termosen og trekke opp en fristende varm pølse. Prøv også å lage pinnebrød som kan stekes på glørne i bålet, på grillen, i peisen – eller hjemme i stekeovnen din.

Les mer: 5 deilige oppskrifter akkurat nå: turmat, hyttemat og vinterferiemat

(Foto og oppskrifter: Orkla)

TURMAT Pinnebrød stekt på bålet med pølser

Pinnebrød

Dette brødet er helt suverent å fylle med syltetøy eller søtpålegg, og dermed er desserten klar også. Du kan også blande inn ost- og skinkebiter i deigen og tvinne deigen rundt pinnene. Stek brødet og kos deg. Bedre enn toast!

Tips: Bytt gjerne ut 100 g hvetemel med sammalt hvete for å lage en litt grovere variant.

Ingredienser

  • 250 g (4 dl) hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 50 g smør
  • ca 1,5 dl vann

Tilbehør

  • 8 pølser + ketchup og sennep
  • eller 150 g ost- og skinkebiter

Lag deigen hjemme:

  1. Blant det tørre, rør inn smeltet smør og vann.
  2. Elt godt, og juster evt. litt med vann eller mel til deigen er god å jobbe og passe seig.
  3. Putt deigen i en plastpose.

Når bålet har godt med glør er det klart:

  1. Skal du bruke deigen rundt pølser, grill pølsene litt først.
  2. Surr eller rull deigen rundt pølsene. Prøv også å surre bare deig på noen pinner, de er ferdige når de lett kan tas av pinnen. Og ingen deig henger igjen.
  3. Grill dem på glørne til brødet er gyllent og det ser stekt ut. Pass på brødet, slik at det ikke blir brent.

[Les mer om turmat: Baconmuffins, tunfiskwrap og spinatpannekaker i matpakka]

Flere pinnebrødtips

I pinnebrøddeigen kan du også tilsette:

  • krydder, pizzakrydder pleier å være populært
  • ostebiter sammen med salamibiter
  • soltørkede tomater og oliven
  • mais og skinkebiter
  • strimler av spekeskinke blandet med revet mozzarellaost
  • noe søtt som sjokolade-eller marshmellowbiter

Pølser i termos med godt følge

Det er utrolig hvor langt små føtter kan gå når de det er noe i vente! Det er stas å åpne termosen og trekke opp en fristende varm pølse.

TURMAT Pølser på termos til turen

Ingredienser

  • Pølser
  • Lomper
  • Sennep og ketchup
  • Termos

Slik gjør du:

  1. Kok opp vannet hjemme i en kjele, legg i pølsene og la dem trekke til de er ferdige.
  2. Putt deretter de varme pølsene i termosen, og hell over vannet fra kjelen.
  3. Husk å legge ketchup, sennep og lomper i sekken!

[Les også BOKTIPS: Utemat, grillmat og mat på tur]

Tusen takk til Orkla for fine foto og oppskrifter. Håper det falt i smak!

– Marianne

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits