Hjem   Om meg   Kontakt
Forslag til 5:2-diett dagsmeny for 2 av ukens dager, uke 7 – 2016 | Marianne de Bourg
30080
post-template-default,single,single-post,postid-30080,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Forslag til 5:2-diett dagsmeny for 2 av ukens dager, uke 7 – 2016

Her får du en lavkalori meny som passer for 5:2-dietten for to av ukens dager denne uken.

Dag 1 består av frokost med cottage cheese, yoghurt og bær, kokt egg og kalkunpålegg til lunsj og kylling og tomatsalt til middag.

Dag 2 består av havregrøtfrokost, samt omelettlunsj og suppemiddag.

Håper det smaker!

Forslag til 5-2-diett dagsmeny for uke 7 2016

DAG 1 = 500 kalorier

FROKOST

  • 125 g/1 stk Yoplait Dobbel 0, fersken og pasjonsfrukt = 53 kalorier
  • 1/3 boks lett cottage cheese = 79 kalorier
  • 20 friske bringebær = 20 kalorier

LUNSJ

  • 2 egg str M, kokt = 126 kalorier
  • 50 g kalkunfilet Prior = 52 kalorier

MIDDAG

  • Tomat- og basilikumsalat = 30 kalorier
  • 100 g kyllingfilet = 140 kalorier

Tips: Lager du middag med ovnsstekt kylling dagen før, har du ferdigstekt filét til middag denne dagen.

Tomat- og basilikumsalat

(Til 4 personer)

Ingredienser

  • 6 modne roma- eller plommetomater
  • 1 stk skrivet rødløk
  • Dressing:
  • 1 knust fedd hvitløk
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 60 g strimlet frisk basilikum

Slik gjør du:

  1. Skjær tomatene i fire. Rør tomatene sammen med rødløk, hvitløk, balsamicoeddik og strimlet basilikum. Bland det hele og smak til.
  2. Sett salaten til side i 10 minutter. Anrett den på et lavt serveringsfat.

Tips: Hvis du synes det er for sterkt med rå løk, kan du legge løken i en bolle og dekke den med kokende vann i 5 minutter. Sil deretter godt av.

Salatoppskriften er fra boka lavkarbo – lekre retter med mye smak, som har næringsinnholdet beregnet til alle oppskriftene.

Dag 1 = 500 kalorier

DAG 2 = 497 kalorier

FROKOST

  • Havregrøt med vann = 153 kalorier med ½ ts kanel (+ evt. Sukrin/0 kcal). Oppskrifter på varianter av havregrøt med kaloriberegning finner du her.
  • 10 ferske (middels store) jordbær = 30 kalorier.

LUNSJ

  • Eggehviteomelett av 2 eggehviter = 84 kalorier
  • 200 g sjampinjong = 44 kalorier

Tips: Nyt gjerne lunsjen sammen med en kopp grønn te, som skal øke forbrenningen.

MIDDAG

Gulrotsuppe med ingefær = 186 kalorier

Gulrotsuppe med ingefær

Gulrotsuppe er kalorifattig, fargerik og ganske hverdagslig – helt til du har i stjerneanis, kanel, spisskummen og ingefær. Simsalabim!

Ingredienser

  • 1 løk, skrelt og hakket
  • 1 ts olje
  • 1 stjerneanis
  • 1 ts revet ingefær
  • 100 g revet gulrot
  • 1/2 kanelstang
  • 6 dl grønnsakkraft
  • hel spisskummen og frisk koriander til pynt

Slik gjør du:

  1. Fres løken i olje i en kjele sammen med stjerneanis og ingefær.
  2. Tilsett gulrot, kanelstang og grønnsakkraft, og la det småkoke i 15-20 minutter.
  3. Ta opp stjerneanisen og kanelstenagen, og mos blandingen til en suppe med en stavmikser.
  4. Dryss over hel spisskummen og koriander, og servér.

Oppskriften er fra boka 5:2-diettens kokebok, som fås kjøpt blant annet hos tanum.no

Dag 2 = 497 kalorier

Tips:

Flere 5:2-dagsmenyer:

  1. Forslag til 5:2-dagsmeny med brød
  2. Forslag til 5:2-diett dagsmeny for 2 av ukens dager, uke 19
  3. Forslag til 5:2-diett dagsmeny for 2 av ukens dager, uke 20
  4. Forslag til 5:2-diett dagsmeny for 2 av ukens dager, uke 21
  5. Forslag til 5:2-diett dagsmeny for 2 av ukens dager, uke 1 – 2016
  6. Forslag til 5:2-diett dagsmeny for 2 av ukens dager, uke 2 – 2016
  7. Forslag til 5:2-diett dagsmeny for 2 av ukens dager, uke 3 – 2016
  8. Forslag til 5:2-diett dagsmeny for 2 av ukens dager, uke 4 – 2016
  9. Forslag til 5:2-diett dagsmeny for 2 av ukens dager, uke 5 – 2016
  10. Forslag til 5:2-diett dagsmeny for 2 av ukens dager, uke 6 – 2016

Vil du ha flere ideer til 5:2-diettoppskrifter? Ta en titt i denne mappa på Pinterest.

Håper du ble inspirert.

Marianne de Bourg er redaktør og sribent på idemagasinet.no

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.