Hjem   Om meg   Kontakt
Lyst på tips til varmende vinterdrikker til vinterferien? | Marianne de Bourg
29873
post-template-default,single,single-post,postid-29873,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Lyst på tips til varmende vinterdrikker?

Disse varme vinterdrikkene passer like godt på hytta, som etter skituren. Eller på en hustrig kveld foran peisen hjemme. 

Her har du fire ulike, da finner du garantert én som frister: Chai, Eggnog, Karamellmelk og Kaffe à la Eplekake.

(Foto/oppskrifter: TINE)

Kaffe à la eplekake

En kjempegod varm drikke med luftig melkeskum, eplesirup og espresso. Etter en lang middag er dette et godt alternativ til en kraftig dessert.

Oppskrift på kaffedrikker - Kaffe a la eplekake

(2 porsjoner)

Ingredienser

TØRKEDE EPLER (MÅ LAGES I FORVEIEN, MEN KAN DROPPES)

  • 3 epler

KAFFEDRIKK

  • 2 enkel espresso (ev. 0,8 dl sterk kaffe)
  • 4 ss eplesirup (se under)
  • 3 dl Lett Tinemelk
  • ⅛ ts brunt sukker
  • ⅛ ts kanel
  • Ev. pisket TINE Kremfløte

EPLESIRUP

  • 3 ss sukker (ca.)
  • 2 dl eplemost

Slik gjør du

KAFFEDRIKK

  1. Lag espresso, tilsett eplesirup og hell det i ildfaste glass.

  2. Steam/visp melk til luftig melkeskum og ha det forsiktig over espressoblandingen. Dryss over med brunt sukker og kanel. Ekstra godt blir det hvis du topper det hele med et lag pisket krem.

EPLESIRUP

  1. Karamelliser sukker i en stekepanne på medium varme til det blir rødaktig. Deretter heller du over eplemosten og lar det koke inn til det tykner.

    Eplesirup kan du også få kjøpt ferdig i en rekke butikker.

TØRKET EPLE

  1. Skjær epler i tynne skiver og legg på et stekebrett dekket med bakepapir.

  2. Stekes i ovn ved 90 °C i ca. 1 ½ time.

  3. Senk temperaturen til 40 – 50 °C og stek videre ca. 8 timer til epleskivene er tørre. Snu på epleskivene av og til.

Tips: Det finnes utallige spennende kaffesiruper, så her er det bare å prøve seg frem til sin favoritt. Hva med hasselnøttsirup med et dryss ristede nøtter over kremen?

Fluffy eggnog

I USA og Canada serveres eggnog gjerne til Thanksgiving, jul eller på nyttårsaften. For den voksne smaker eggnog ekstra godt med litt rom eller cognac.

Varme drikker på hytta - Eggnog

(2 porsjoner)

Ingredienser

  • 4 dl Hel Tinemelk
  • 3 store eggeplommer
  • ¾ dl sukker
  • 1 vaniljestang (ev. 2 ts vaniljesukker)
  • ½ ts kanel
  • ⅛ ts revet muskat til topping (kan sløyfes)

Slik gjør du:

  1. Visp sammen melk, eggeplommer, sukker, vaniljestang (ev. vaniljesukker) og kanel i en kjele.

  2. Varm opp på middels sterk varme under konstant visping til det tykner og eggnoggen er rett under kokepunktet.

  3. Fordel i ildfaste glass. Riv gjerne over litt muskatnøtt.

Chai-te

Deilig krydderte med melk. Perfekt å drikke på gufsete høstkvelder eller ha med på termos på skitur. Et godt alternativ for de som ikke liker kaffe, men som ønsker noe varmt til desserten.

Varmende drikker til vinterferien - Chai latte

(2 porsjoner)

Ingredienser

  • 3 dl kokende vann
  • 2 kanelstenger
  • 5 nellik
  • 1 lime, revet skall (ev. sitron)
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 Chai teposer
  • 2 dl Lett Tinemelk

Slik gjør du:

  1. Kok opp vann, kanel, nellik, limeskall og brunt sukker i en kjele.

  2. Ta kjelen av varmen, ha i teposene og la blandingen trekke under lokk i ca. 1 time.

  3. Sil blandingen og tilsett melk. Varm opp og smak til med brunt sukker.

Karamellmelk

Lun melk med smak av karamell, honning og basilikum. Topp det hele med en dekorativ sukkerpynt, hvis du føler for det. Schmaker godt!

Oppskrift på varme vinterdrikker Karamellmelk

(2 porsjoner)

Ingredienser

KARAMELLMELK

  • 4 dl Hel Tinemelk
  • 2 ss karamellsaus
  • 1 ss honning
  • ½ ts frisk basilikum
  • SUKKERPYNT (KAN DROPPES)
  • 100 g sukker

Slik gjør du:

KARAMELLMELK

  1. Kok opp melk, smak til med karamellsaus og honning. Hell i ildfaste glass og tilsett små blader av basilikum. Ha ev. over litt sukkerpynt og server straks.

    Liker du det helt enkelt? Bland rett og slett varm melk med honning.

SUKKERPYNT

  1. Smelt sukker i en kjele på middels sterk varme til det er gyllent. Rør forsiktig av og til.

  2. Ta kjelen av varmen og tilsett en dråpe vann. Når massen slutter å boble, rør rundt og sett kjelen på en våt klut. Rør til massen begynner å bli seig.

  3. Ta massen på en skje og hold god avstand over en tresleiv eller øse. La sukkermassen renne ned til tynne sukkertråder. Beveg litt på skjeen opp og ned slik at du får flere tråder.

  4. Samle trådene litt og legg det på bakepapir. Eventuelt kan du lage lange sukkerstenger på bakepapir ved å dra skjeen med den seige massen frem og tilbake.

Tips: Honningen kan erstattes med enda mer karamellsaus og basilikum kan fint erstattes med frisk mynte eller sitronmelisse.

 

Håper det fristet! 

 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits