Hjem   Om meg   Kontakt
La oss snakke om elefanten i rommet | Marianne de Bourg
29990
post-template-default,single,single-post,postid-29990,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

La oss snakke om elefanten i rommet

To rom, to tapetserte vegger. I ett av rommene blåser en gigantisk, grå elefant bobler på veggen. I det andre rommet svever gule og oransje luftballonger over en grønn slette. Begge veggene er kledt i fototapet, men skaper to vidt forskjellige uttrykk i rommene.

Å pusse opp trenger ikke koste skjorta. Det behøver heller ikke å ta all verdens tid. Et rom kan få et helt nytt uttrykk på null komma niks. Alt du trenger er en rull med fototapet.

INTERIØRTIPS Elefanttapet fra Mr Perswall : Borge - Bubbly Elephant

Det er umulig å ikke snakke om elefanten i rommet når vi ser på fototapetet Borge har satt opp. Det er et tapet fra Mr Perswall sin kolleksjon «Shades».

(Tekst: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no Foto: Trine Midtsem, Mari Andersen Rosenberg/ifi.no)

Totalforvandling med fototapet

– Når man tenker på hvor stor forandring nytt tapet kan gjøre med et rom, er det faktisk helt utrolig. Du kan endre farge, stil og stemning totalt ved å tapetsere, sier Birgit Torkildsby hos Borge.

Tapet- og tekstilleverandøren har, sammen med Storeys, tapetsert to hvite vegger. Begge veggene ble kledt i fototapet. Men det var også det eneste som var likt. To tapeter av samme type, men som skaper to vidt forskjellige uttrykk.

– Fototapet gir utrolig mange muligheter. Man kan skape det uttrykket man selv ønsker, sier Erik Torp hos Storeys.

INTERIØRINSPIRASJON Elefanttapet fra Mr Perswall : Borge - Bubbly Elephant

Fototapet er enkelt å sette opp. – Det er kun «ett strøk» når du skal tapetsere: rulle lim på veggen og opp med tapetet, sier Birgit Torkildsby hos Borge.

Bli personlig

– Det er ikke én bestemt stil som er moderne nå, men nettopp det å være personlig og vise din stil. I så måte er tapet det perfekte virkemiddelet, og med fototapet kan du «ta den helt ut». Du kan til og med laste opp egne bilder eller lage ditt eget design. Det finnes også utrolig mange flotte foto og design fra blant annet Mr Perswall. Det er nok av muligheter til å velge både med magefølelsen og hjertet. Og det er som kjent da du blir mest fornøyd, sier Torkildsby.

Torp hos Storeys er ikke mindre begeistret for fototapetets egenskaper.

– Med fototapet er hver tapethøyde helt unik. Det gir et fantastisk visuelt uttrykk, sier han.

Torp trekker fram Eijffinger sine tapetkolleksjoner med fellesnavnet «Wallpower».

– Der kan du se et imponerende utvalg, som viser hvilket spenn fototapeter dekker, forteller han.

INTERIØRTIPS Tapetet PipIII fra Storeys : Eijffinger

To vidt forskjellige uttrykk skapes av to ulike fototapeter. Tapetet fra Eijffinger sin kolleksjon, Pip III, er et lekent tapet som gir et helt nytt rom.

Økonomisk og enkel fornying

Torp slår et slag for tapet også fordi det er en enkel og billig måte å forandre rommet på.

– Om man bruker 2-8.000 kroner på et fototapet, som vil gjøre rommet og hjemmet helt spesielt, er det uansett ikke mye i forhold til hva andre interiørprodukter koster. Det er en liten sum å betale med tanke på hvor mye du får igjen for det. En slik tapetsert vegg understreker stilen og er veldig avgjørende for det totalet uttrykket. Du får utrolig mye for pengene, sier Torp, som samtidig påpeker at det er enkelt å tapetsere og skifte ut.

Også Torkildsby hos Borge mener at tapetsering er noe av det enkleste du kan gjøre for å forandre et rom.

– Det er kun «ett strøk» når du skal tapetsere: rulle lim på veggen og opp med tapetet. Du slipper å grunne, teipe, pakke inn møbler og gå over med flere strøk. Produktutvikling og nye kvaliteter gjør også at det er mye enklere å tapetsere nå enn det var før. Så godt som alle tapeter fra Borge har fiberbakside. Dette betyr nettopp at man bare kan påføre lim på veggen, og deretter klistre opp tapetet, forteller Torkildsby.

Håper du ble inspirert.

Og så blir jeg glad om du liker idemagasinet på Facebook :0)

Marianne de Bourg er redaktør og sribent på idemagasinet.no

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.